MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΟΡΑΛΕΣ! «Διώχνει» από την Βολιβία τους Ρότσιλδ

Η Βολιβία ακολουθεί τα χνάρια της Ρωσίας και της Ουγγαρίας και αποφάσισε να περιορίσει τη δυνατότητα σε τραπεζικούς ομίλους που ελέγχουν οι Ρότσιλδ, να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα τους. 

Σύμφωνα με είδηση που έχει κάνει την εμφάνιση της στο εξωτερικό εδώ και μερικές μέρες, ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες «διώχνει» τους τραπεζικούς ομίλους που ελέγχονται από την οικογένεια Ρότσιλδ καθώς και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την Παγκόσμια Τράπεζα. 

Το ιταλικό μνημόνιο

Πολλοί αναρωτούνται τι γίνεται ακριβώς στην Ιταλία την Κυριακή και γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη ανησυχία για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος. Με απλά λόγια, συμβαίνει ότι περίπου συνέβη με το ελληνικό δημοψήφισμα, αλλά με μία συγκαλυμμένη μορφή. 

Οι Ιταλοί δηλαδή ψηφίζουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ, στο πρώτο τους όμως μνημόνιο και όχι στο τρίτο, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας. Τρομοκρατούνται πάντως με τον ίδιο τρόπο, αφού ναι μεν οι τράπεζες δεν έκλεισαν όπως στη δική μας χώρα, αλλά κινδυνεύουν ακόμη περισσότερο, επειδή τα κόκκινα δάνεια τους έχουν υπερβεί τα 400 δις €.

Στο 23,4% η ανεργία τον Αύγουστο στην Ελλάδα!

Στο 23,4% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2016 σε σχέση με τον Ιούλιο (23,3%), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. 

Στην ευρωζώνη η ανεργία μειώθηκε στο 9,8% το Σεπτέμβριο (έναντι 9,9% τον Αύγουστο) και στην «ΕΕ των 28» στο 8,3% (έναντι 8,4% τον Αύγουστο). Ένα χρόνο πριν τον Οκτώβριο του 2015 η ανεργία στην ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28» ήταν 10,6% και 9,1% αντιστοίχως. (Δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο). 

Θα μας «ρυθμίσουν» το χρέος! Ποιο αλήθεια χρέος;

του ΟΘΩΝΑ ΚΟΥΜΑΡΕΛΛΑ

Μερικά χρήσιμα νούμερα που πρέπει να έχουμε υπ’ όψη μας. Τον τελευταίο καιρό, όλη η δημόσια συζήτηση στην Ελλάδα περιστρέφεται γύρω από τη συνεδρίαση της ευρωομάδας της 5ης Δεκεμβρίου και κατά πόσο σ’ αυτή θα αποφασιστεί μια ρύθμιση του υπέρογκου ελληνικού δημόσιου χρέους, ώστε να καταστεί «βιώσιμο»… 

Από αυτήν τη ρύθμιση υποτίθεται, ότι εξαρτώνται πολλά για την Ελλάδα, από τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό «πρόγραμμα», έως την παραμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη διακυβέρνηση, ή την…
πρόωρη προσφυγή σε εκλογές και από την ένταξή μας στην περίφημη ποσοτική χαλάρωση του κ. Ντράγκι μέχρι την έξοδό μας στις «αγορές» αργότερα μέσα στο 2017.

Οι δανειστές θέλουν να χρυσώσουν το χάπι του 4ου μνημονίου δίδοντας στην κυβέρνηση peanuts για το χρέος

Ένα ύπουλο παιχνίδι με στόχο να παγιδεύσουν την κυβέρνηση και να χρυσώσουν το χάπι του επικείμενου νέου μνημονίου στον Αλέξη Τσίπρα παίζουν οι δανειστές. Και απ” ότι φαίνεται το Μέγαρο Μαξίμου είναι έτοιμο να το καταπιεί προφανώς γιατί γνωρίζει τι ακριβώς έπεται μετά. Εκλογές και αντίο εξουσία.

Οι δανειστές κατά τη συνήθη πρακτική έχουν φέρει την κυβέρνηση οριακά όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για την δεύτερη αξιολόγηση και δεν δείχνουν ιδιαίτερη διάθεση να την κλείσουν στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, το οποίο ο υπουργός των Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτήριζε ως κρίσιμο και καθοριστικής σημασίας. Ήθελε να κλείσει η αξιολόγηση και να προχωρήσει η συζήτηση για το χρέος.

Το τέταρτο μνημόνιο

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται μία ακόμη συμμορία της Τρόικα που θα είναι ίσως η κυβέρνηση του παράλληλου νομίσματος, της δραχμής και της χρεοκοπίας, αλλά μία πολιτική ηγεσία που να έχει σκοπό την απελευθέρωση της – αφού μόνο εκείνοι οι λαοί που είναι ελεύθεροι θέτουν στόχους για το μέλλον τους, τους οποίους αγωνίζονται πραγματικά για να επιτύχουν

Πυρ ομαδόν εναντίον της κυβέρνησης. Να φύγει αυτή και να έλθει η επόμενη. Είπε χιλιάδες ψέματα για να υπεξαιρέσει δόλια την εξουσία, δεν τήρησε καμία από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, αποδείχθηκε πλήρως ανίκανη στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, καθώς επίσης στην ορθολογική διαχείριση του κράτους διευρύνοντας την πελατειακή του μορφή, έσκυψε το κεφάλι με τη σειρά της ακλουθώντας την πεπατημένη των παλαιοτέρων, βυθίστηκε στη διαφθορά και στη διαπλοκή όπως όλες οι άλλες, υπέγραψε ένα ακόμη οδυνηρό μνημόνιο, ενώ πρόδωσε τόσο την πατρίδα της, όσο και την αριστερή της ιδεολογία.