MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

O άνθρωπος που έσωσε τον κόσμο πριν 30 χρόνια αλλά δεν τον ξέρει κανείς

Μερικές φορές στην Ιστορία είναι πιο σημαντικό εκείνο που λίγο έλειψε να συμβεί… από αυτό που πραγματικά συνέβη. Και ίσως το πιο εντυπωσιακό σε αυτές τις απίστευτες ιστορίες ηρώων, που βρίσκονται πλέον τόσο μακριά από τη λάμψη είναι οι συμπτώσεις που τις περιβάλλουν.

Θα σας διηγηθώ πώς πριν από τριάντα δύο χρόνια, ένας άνθρωπος για τον οποίο ο περισσότερος κόσμος δεν είχε ακούσει ποτέ, θα γίνει ο μεγαλύτερος ήρωας όλων των εποχών, αυτός που «κυριολεκτικά» έσωσε τον κόσμο από ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Χάνει η Νέα Τάξη Πραγμάτων τη δύναμή της;

Και ως εκ θαύματος μιλούν όλοι για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων … που πριν λίγο καιρό εμείς όλοι που φωνάζουμε για το που μας οδηγεί η παγκοσμιοποίηση είμαστε συνωμοσιολόγοι του κερατά !

Το πιστεύτε η όχι το άρθρο που ακολουθεί είναι από το newsbeast.gr

Τα σημάδια που δείχνουν ότι η ελίτ ενδέχεται να τα βρει σκούρα στις σκιώδεις μεθοδεύσεις της

Την ώρα που η παγκόσμια οικονομική ολιγαρχία συνεχίζει να πλουτίζει σε βάρος των λαών της οικουμένης και να γενικεύει τις μηχανορραφίες της για την περιβόητη οικουμενική κυβέρνηση των λίγων και εκλεκτών, υπάρχουν σημάδια που για κάποιους υποδεικνύουν ότι η μοίρα του εγχειρήματος δεν είναι εξασφαλισμένη.

Δεν αγοράζουμε ελληνικά; Καλά να πάθουμε!

Όταν κάποιος χτυπάει συνεχώς το κεφάλι του στον τοίχο πιστεύοντας πως θα σπάσει ο τοίχος και όχι το κεφάλι του, είναι άξιος της τύχης του

Στις δημοσκοπήσεις που έρχονται καθημερινά στο φώς της δημοσιότητας εννέα στους δέκα Έλληνες δηλώνουν πως «τα πράγματα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση», αλλά δεν είναι καθόλου, μα καθόλου διατεθειμένοι να αλλάξουν, έστω και στοιχειωδώς, τις καθημερινές καταναλωτικές τους συνήθειες. 

Έρχεται η μεγαλύτερη χρεοκοπία στην ιστορία!

Μετά το Brexit και τις αμερικανικές εκλογές, το ιταλικό δημοψήφισμα της Κυριακής (04/12/2016) περιγράφεται από τους αναλυτές ως μια διαδικασία που θα κρίνει το μέλλον της Ευρωζώνης. 
Εάν οι Ιταλοί ψηφίσουν «ναι» στη συνταγματική αναθεώρηση, τότε η χώρα θα μεταρρυθμιστεί εκ βάθρων. Εάν ψηφίσουν όμως «όχι», η ετυμηγορία τους θα μπορούσε να δρομολογήσει την αρχή του τέλους για την Ευρωζώνη, γράφει η Deutsche Welle

Tην ίδια ώρα, αίσθηση έχει προκαλέσει άρθρο των Financial Times με τίτλο: «Το ιταλικό δημοψήφισμα και η αρχή του τέλους της Ευρωζώνης»

Ιταλία, στην παγίδα του χρέους

Οι Ιταλοί ψηφίζουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε ένα «μνημόνιο αλά ιταλικά» που γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί έμμεσα – ενώ είναι παγιδευμένοι από τις αγορές, έχοντας ελάχιστες πιθανότητες να αποφύγουν τελικά τη δικτατορία των τοκογλύφων (ηχητικό).

«Τα συντάγματα και οι πολιτικές που υιοθετήθηκαν στη νότια περιφέρεια της Ευρώπης είναι υπερβολικά υπέρ των Πολιτών, επειδή έχουν τεθεί σε εφαρμογή μετά την πτώση του φασισμού, για να τους προστατεύουν από τέτοιου είδους συστήματα. 

Ως εκ τούτου έχουν μία σειρά από χαρακτηριστικά που φαίνεται πως είναι ακατάλληλα για την περεταίρω ολοκλήρωση της περιοχής. Η Ευρώπη δεν χρειάζεται οικονομικές μεταρρυθμίσεις, αλλά πολιτικές αλλαγές» (J.P. Morgan, 2013 με δικές μας παρεμβάσεις).

Τριπλασιάστηκε η Φτώχεια στην Ελλάδα μέσα σε μια Επταετία!

Τριπλασιάστηκε στην Ελλάδα συμφώνως προς τον ΟΟΣΑ, εντός μιας επταετίας ο αριθμός εκείνων που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, ο οποίος είναι αισθητά μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο των άλλων χωρών-μελών του Οργανισμού. Μετρώντας το όριο της φτώχειας ως το 50% του μέσου διάμεσου διαθέσιμου εισοδήματος σε κάθε χώρα, ο ΟΟΣΑ υποστηρίζει πως σήμερα στην Ελλάδα το 35,2% του πληθυσμού είναι στο όριο αυτό, εν αντιθέσει με το 11,4% που ήταν πριν από επτά χρόνια.