MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Η τουρκική απειλή

Ένας πανικοβλημένος δικτάτορας, η χώρα του οποίου κινδυνεύει να καταρρεύσει οικονομικά, ενώ είναι εγκλωβισμένη σε μία σειρά πολέμων στα σύνορα της, αποφασίζει συνήθως να εξωτερικεύσει τα προβλήματα του – επιτιθέμενος σε κάποια άλλη, για να αποπροσανατολίσει το λαό του.

Ανάλυση

Είναι γνωστό από πολλές περιπτώσεις στην ιστορία, όπως από τη Βραζιλία, από την Αργεντινή, από τη Ν. Κορέα κοκ. ότι, ένα από τα βασικά συστατικά του πικρού φαρμάκου που επιβάλλει στις χώρες που ζητούν τη βοήθεια του το ΔΝΤ, είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας τους – συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων.

Το κίνημα της παγκόσμιας διακυβέρνησης (global governance).

Τους επόμενους μήνες αναμένονται νέες πολιτικές εξελίξεις και μεταβολές. Το 2017 η πύκνωση του πολιτικού χρόνου θα συνεχιστεί, επιταχυνόμενη. Με αφορμή τις μεταβολές στο σύνολο του ευρωατλαντικού χώρου και στο εσωτερικό της Ε.Ε, επαναφέρω, ελαφρώς αναπροσαρμοσμένη, μια παλαιότερη ανάλυση που είχα γράψει πριν από περίπου 1,5 χρόνο για το κίνημα της παγκόσμιας διακυβέρνησης (global governance). Το κείμενο είναι επίκαιρο και εξετάζει τη μεγάλη αυτή δομή, με την οποία έμμεσα ή άμεσα σχετίζονται -ή στην οποια μπορούν να ενταχθούν- ορισμένες από αυτές τις πολιτικές μεταβολές. 


Μίκης Θεοδωράκης για Τσίπρα: «Παιδί για τα θελήματα της Μέρκελ»

«ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ»

Ανοιχτή επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα, σε ιδιαίτερα οξείς τόνους, δημοσίευσε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Μίκης Θεοδωράκης.

Στο κείμενο του ασκεί σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό για το ταξίδι του στην Κούβα προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο. 

Τον χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων «προσκυνημένο» και «παιδί για θελήματα» της Μέρκελ, του Ομπάμα και του Γιούνκερ, ενώ αίσθηση προκαλεί το πως κλείνει την επιστολή με τη φράση «καλή αντάμωση στα Γουναράδικα».

Τουρκική ΝΟΤΑΜ αποκλείει το Καστελόριζο και οι Ελληνες βουλευτές έγιναν... «λαγοί» από το νησί!

AYTOI ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

του Γιάννη Πετρίδη 

Ανησυχία-αν όχι πανικός- κατέλαβε τα ελληνικά πολιτικά κόμματα όταν την πρόταση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένου για συμβολική συνεδρίαση της Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής στο Καστελόριζο την διαδέχθηκε μετά από λίγη ώρα ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Αγκυρα βάσει της οποίας το νησί αποκόπτονταν τελείως από την υπόλοιπη Ελλάδα με άσκηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων!

Φ Α Κ Ε Λ Ω Μ Ε Ν Α ΑΦΜ !!!

Σε… απηνή διωγμό εκατομμυρίων φορολογούμενων, προχωρά η Γενικής Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να εισπράξει όσο το δυνατόν περισσότερα. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας η εφορία προχωρά στην ψηφιοποίηση των στοιχείων των τραπεζικών καταθέσεων για 1.207.047 φορολογούμενους, οι οποίοι θα βρεθούν υπό έλεγχο, με άμεσο στόχο να εξετασθεί εάν κάποιοι εξ αυτών είναι φοροφυγάδες. 

Περί Προπαγάνδας

Ο Θείος Σαμ είναι ένα εθνικό σύμβολο των ΗΠΑ, η ύπαρξη του οποίου χρονολογείται από τον εμφύλιο πόλεμο του 1812, παίρνοντας τη θέση του προηγούμενου συμβόλου της Αμερικής, του «Αδερφού Τζόναθαν». Σήμερα, με πιθανή εξαίρεση το Άγαλμα της Ελευθερίας, ο χαρακτήρας του Θείου Σαμ είναι πιθανότατα η πιο γνωστή και πιο αναγνωρίσιμη προσωπικότητα στις Η.Π.Α, αλλά και ένα από τα πιο γνωστά και φωτεινά παραδείγματα προπαγανδιστικών τεχνικών εν καιρώ πολέμου. 

Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, μια διάσημη αφίσα, εμπνευσμένη από τις αφίσες της Βρετανικής στρατολόγησης του 1914, απεικονίζει τον Θείο Σάμ να δείχνει προς τον θεατή με τα λόγια «Θέλω Εσένα» (I WANT YOU). Η αφίσα έχει επανειλημμένα αντιγραφεί και αποτελέσει οδηγό για αρκετές προπαγανδιστικές τεχνικές. 

«ΒΟΜΒΑ» ΑΠΟ WIKILEAKS! Βάζει τέλος στα σχέδια της Μέρκελ για ηγεμονία στην Ευρώπη

Σχεδόν 2.500 άκρως απόρρητα έγγραφα, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η χακτιβιστική ιστοσελίδα, τα οποία ρίχνουν φως στη σκοτεινή σχέση μεταξύ της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Bundesnachrichtendienst – BND) και της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA). 

Μεταξύ αυτών βρίσκονται διοικητικά έγγραφα, αλληλογραφία, συμφωνίες και αντιδράσεις του Τύπου, όπως έγραψε το WikiLeaks στην ανάρτηση του, σύμφωνα με την express.co.uk.