MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Tι σημαίνει το «Νo» των Ιταλών

Οι αναλυτές φοβούνται ότι το «Οχι» θα οδηγήσει την Ιταλία σε πολιτική αστάθεια και οι τράπεζές της θα καταρρεύσουν, συμπαρασύροντας τις αντίστοιχες της Ισπανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, δηλαδή ολόκληρο το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. 

Οι Ιταλοί είναι συνηθισμένοι στην πολιτική αστάθεια, αλλά οι αγορές δεν νιώθουν καθόλου καλά με αυτήν και ο κίνδυνος επικράτησης ενός αντιευρωπαϊστή ηγέτη προκαλεί πανικό σε μια Ευρώπη τα θεμέλια της οποίας τρίζουν από τη λιτότητα, την άνοδο του εθνικισμού και τις διασπαστικές τάσεις που γοητεύουν τους Ευρωπαίους ψηφοφόρους.

Ευρώ, όπως σβάστικα!..

Άλλη μιά χαρμόσυνη μέρα ξημέρωσε για τους λαούς της Ευρώπης.

Δεν είναι η μέρα της νίκης, αλλά είναι η μέρα που άλλη μιά μάχη κερδήθηκε στον δυσανάλογο αυτό αγώνα εναντίον του νεοφασισμού-νεοναζισμού της «Ενωμένης» Ευρώπης και της
Παγκοσμιοποίησης. 

Είχαμε πει στο δημοψήφισμα της Μεγάλης Βρετανίας, πως το πουλόβερ έχει αρχίσει να ξηλώνεται.

Αποκάλυψη - «βόμβα»: Η Γερμανία έστησε παγίδα στην Ελλάδα στο κρίσιμο Eurogroup

ΠΙΕΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ 3,5% ΓΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ! 

Nέες εξωπραγματικές απαιτήσεις της γερμανικής κυβέρνησης έρχονται στο φως με τις πιέσεις του Βερολίνου να αγγίζουν πλέον την παράνοια αφού ζητούν παράταση για άλλα δέκα χρόνια σκληρής λιτότητας αφού αξιώνουν πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% που συμφωνήθηκε μέχρι το 2018. Και όλα αυτά την ώρα που το Εurogroup που θα κρίνει την πορεία της Ελλάδας να βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Οι διαφωνίες ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών για το ελληνικό χρέος και το πρωτογενές πλεόνασμα φαίνονται σίγουρες στο σημερινό Eurogroup σύμφωνα με τον γερμανικό τύπο. 

Το ΟΧΙ των Ιταλών

Οι Πολίτες δεν φοβήθηκαν τελικά την εκδίκηση των τοκογλυφικών αγορών, ούτε τη γερμανικές απειλές, προκαλώντας ένα πρώτο ρήγμα στην Ευρωζώνη – ενώ διαμαρτυρήθηκαν ταυτόχρονα για τη διαφθορά και το νεποτισμό της πολιτικής τους ηγεσίας.

Προφανώς η απόρριψη της συνταγματικής αναθεώρησης εκ μέρους των Ιταλών, μέσω της οποίας θα δινόταν πολύ μεγαλύτερη εξουσία στην εκάστοτε κυβέρνηση, ενώ γινόταν προσπάθεια να επιβληθεί στη χώρα έμμεσα ένα πρώτο μνημόνιο (άρθρο), ήταν ένα σοβαρό δείγμα δημοκρατικής ωριμότητας – αν και οι χρηματαγορές, οι οποίες ήταν υπέρ του ΝΑΙ, μάλλον θα προσπαθήσουν να τιμωρήσουν τη χώρα, αφού όμως μεσολαβήσει κάποιο χρονικό διάστημα. 

Αυτή την φορά το «ΟΧΙ» το είπαν οι Ιταλοί: Συντριβή Ρέντσι-Βρυξελλών με 60%! - Παραιτείται ο Ιταλός πρωθυπουργός

ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ - ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΕΛΑΦΡΑ ΤΟ ΕΥΡΩ

Βαριά ήττα για την ΕΕ και τον άνθρωπό της στην Ιταλία τον αριστερό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι αποτελεί το αποτέλεσμα του σημερινού δημοψηφίσματος για την συνταγματική μεταρρύθμιση, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που βασίζονται στα στοιχεία από την αρχική καταμέτρηση των ψήφων και τα πιο "επεξεργασμένα" exit polls.

Οι Ιταλοί είπαν ένα βροντερό "ΟΧΙ" στην εκχώρηση εθνικών εξουσιών στο υπερεθνικό (ελεγχόμενο από το Βερολίνο...) κέντρο των Βρυξελλών και δίνουν ένα ποσοστό που κυμαίνεται σύμφωνα με την αρχική πρόβλεψη του Piepoli Institute/IPR για το δίκτυο RAI 57%-61% στο ΟΧΙ".