MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Στημένες παγίδες

Ο άξιος απόγονος του Γκέμπελ, γνωρίζοντας πως είναι αναπόφευκτη η δημοσιονομική ένωση της Ευρωζώνης μετά το 2018, προσπαθεί να ωθήσει την Ελλάδα είτε στην «ηρωική έξοδο» της, είτε στην παραμονή της ως εξαθλιωμένη αποικία – παρά το ότι υπάρχουν καλύτερες λύσεις για την πατρίδα μας.

«Τα διάφορα σενάρια βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους που έχουν δημοσιοποιηθεί, τα οποία βασίζονται σε ένα συνδυασμό των παραδοχών που έχουν καταγραφεί σε κείμενα είτε του ΔΝΤ, είτε του ESM, είναι τα εξής:

(α) Η ελληνική οικονομία βραχυπρόθεσμα θα αναπτύσσεται με ρυθμούς από 2,5% έως 3% από το 2017 και μετά, ενώ μακροπρόθεσμα θα πλησιάζει το 1,2% – κάτι που δεν είναι εύκολα κατανοητό, με δεδομένη την υπερβολική φορολόγηση, τα συνεχή μέτρα, την πτώση της ζήτησης, την ανεργία, τις χρεοκοπίες, την αδυναμία επενδύσεων κοκ. Προφανώς οι δανειστές έχουν υπ’ όψιν τους κάποια άλλη εξίσωση, εκτός από την ΑΕΠ = κατανάλωση + ιδιωτικές επενδύσεις + δημόσιες δαπάνες + (εξαγωγές – εισαγωγές). 

Διάλεξη Ν. Λυγερού: Η στρατηγική ενάντια στη βαρβαρότητα.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 

"Η στρατηγική ενάντια στη βαρβαρότητα". 

Ανάπτυξη θεμάτων για την Συνθήκη της Λωζάνης, την Συνθήκη των Σεβρών και τις επεκτατικές τάσεις της Τουρκίας

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Δήμου Φλώρινας.

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Η εκστρατεία του ΝΑΤΟ κατά της ελευθερίας της έκφρασης!

Γράφει ο Τιερί Μεϊσάν

Το παρόν άρθρο είναι μια μεγάλη ιστορία που ξεκίνησε πριν δεκαπέντε περίπου χρόνια. Το ΝΑΤΟ προσπάθησε αρχικά να φιμώσει τους πολίτες που επιχείρησαν να μάθουν την αλήθεια για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Ακολούθως, στοχοποίησε εκείνους που αμφισβήτησαν την επίσημη εκδοχή της «Αραβικής Άνοιξης» και τον πόλεμο κατά της Συρίας. Στη συνέχεια, επιτέθηκε σε εκείνους που κατήγγειλαν το πραξικόπημα στην Ουκρανία. Σειρά τώρα έχει οΝτόναλντ Τραμπ. Το ΝΑΤΟ κατηγορεί, μέσω μιας ψευδο-ΜΚΟ, όσους πήραν μέρος στην προεκλογική εκστρατεία του, ότι είναι πράκτορες των Ρώσων.

Το 22o «ψαλίδι» σε συντάξεις και μισθούς απαιτεί το ΔΝΤ!

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία από την εποχή που οι πολιτικές ντόπιες ελιτ πυροδότησαν την κρίση προσφεύγοντας στο ΔΝΤ για να σώσουν τους ξένους τοκογλύφους και τα γεράκια των χρηματιστηρίων, έχουν γίνει 22 περικοπές σε μισθούς και συντάξεις δηλαδή περίπου 3,5 περικοπές τον χρόνο!

Δύο γενιές Ελλήνων θα ζήσουν καταναγκαστικά ως σκλάβοι χωρίς να διαθέτουν ούτε τα στοιχειώδη και οι υπηρέτριες των τοκογλύφων που κατέστρεψαν τους Έλληνες και την Ελλάδα συνεχίζουν να ζητούν επιπλέον περικοπές σε μισθούς και συντάξεις μόνο και μόνο για να συνεχίζουν να απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη των ξένων αφεντικών τους! 

Ωμός εκβιασμός Σόιμπλε: Πάρτε μέτρα 4,2 δισ. αλλιώς βγείτε από το ευρώ!

Νέες αποκαλύψεις για την σκληρή στάση του Β. Σόιμπλε στο πρόσφατο Eurogroup και στο Ecofin, έρχονται στο φως αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα έχει πέσει… σε τοίχο.

Ο Γερμανός υπουργός επιμένει ότι «λήψη σκληρών μέτρων αποτελεί μονόδορομο, από τη στιγμή που η Ελλάδα αποφάσισε να παραμείνει στην Ευρωζώνη, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά έναν εκβιασμό που λέει «ή παίρνετε μέτρα άνω των 4,2 δισ. ευρώ ή επανέρχεται η έξοδος της χώρας από το ευρώ».

Η πρώτη εγκόσμια θρησκεία

Η  αύξηση της συχνότητας των κρίσεων του καπιταλιστικού συστήματος, η σκλαβιά του χρέους, η περιθωριοποίηση μεγάλων μερίδων του πληθυσμού κοκ., λειτουργούν ασφαλώς εναντίον του – οπότε δεν μπορεί να θεωρηθεί απίθανη η παταγώδης κατάρρευση του, άρα ούτε η επάνοδος του κομμουνισμού.

«Θα είχε αλήθεια τελειώσει η εποχή της πρώτης αποικιοκρατίας, χωρίς την εμφάνιση του κομμουνισμού; Η δεύτερη εποχή της αποικιοκρατίας που βιώνουμε ήδη στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία (άρθρο), η οποία επιβάλλεται με οικονομικά όπλα πλέον που μετατρέπουν τις χώρες σε μη εθνικά κυρίαρχα προτεκτοράτα και τους Πολίτες τους σε λεηλατημένους, εξαθλιωμένους σκλάβους χρέους, θα είχε άραγε δρομολογηθεί, εάν δεν κατέρρεε προηγουμένως ο υπαρκτός κομμουνισμός; 


Πούτιν: «Έρχεται τσουνάμι αλλαγών στην Ευρώπη για την νέα παγκόσμια τάξη»- Όλοι ξεχνούν ότι όλα ξεκίνησαν από την Ελλάδα

«Η ήττα στο δημοψήφισμα του πρωθυπουργού της Ιταλίας είναι η τελευταία ένδειξη ότι η Νέα Παγκόσμια Τάξη έχει χάσει την δυναμική της στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος μίλησε για μια τεκτονική μετατόπιση που έρχεται στην Ευρώπη αλλάζοντας τα πάντα. 

Οι Ιταλοί πήγαν στις κάλπες την Κυριακή και καταψήφισαν πανηγυρικά όλα όσα πρότεινε ο πρωθυπουργός Μ.Ρέντζι και αφορούσε αλλαγές που θα αποδυνάμωναν το σύνταγμα, ενώ θα διάβρωναν την ιταλική περήφανη κυριαρχία, «περνώντας θηλιές γύρω από το λαιμό των Ιταλών πολιτών στο μέλλον» .