MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Συλλάβετε τον Κίσινγκερ!

Η επιτροπή των Βραβείων Νόμπελ προσκάλεσε τον Χένρι Κίσινγκερ να μιλήσει σε φόρουμ για το Νόμπελ Ειρήνης. Και το Nobel Peace Prize Watch με το RootsAction ξεκίνησαν καμπάνια συλλογής υπογραφών για τη σύλληψη του.
Τα εγκλήματα του Κίσινγκερ δίνουν τη νομική δυνατότητα στη Νορβηγία να ασκήσει δίωξη εναντίον του!

Ο Κίσινγκερ είναι συνένοχος ή κύριος υπεύθυνος πολλών παραβιάσεων, τόσο των Συμβάσεων της Γενεύης (οι οποίες θέτουν τις βάσεις του διεθνούς δικαίου για την ανθρωπιστική διαχείριση των αμάχων που ζουν παγιδευμένοι στη ζώνη του πολέμου), όσο και της Σύμβασης για την Πρόληψη και Καταστολή Εγκλημάτων Γενοκτονίας.

Φτώχεια και ανεργία καθορίζουν τον νέο τύπο ανθρώπου στη μνημονιακή Ελλάδα

Ο νεόπτωχος που του επιβλήθηκε να βλέπει μπροστά του το «μη-μέλλον», καταλήγει «αόρατος», απρόβλεπτος, πολιτικά αχαρτογράφητος, να γυρίζει την πλάτη σε όλο το πολιτικό σύστημα, να είναι ο «Κανένας»..


Την 23η Απριλίου του 2010 ο ΓΑΠ, με φόντο το Καστελόριζο, εγκαινίαζε με επίσημο τρόπο την εγκαθίδρυση ενός νέου καθεστώτος για την Ελλάδα. Ενός καθεστώτος που έφερνε εκ βάθρων αλλαγές στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας, αν και οι αλλαγές και ανακατατάξεις στην κοινωνία είχαν ξεκινήσει μερικά χρόνια νωρίτερα. Ήταν η περίοδός που άνοιγε ένας νέος κύκλος για την παγκόσμια οικονομική κρίση, ενώ στην Ελλάδα σταματούσε η περίοδος της «ανάπτυξης» και της εφόδου στα Βαλκάνια. Τότε ξεκινούσε η αλλαγή της κοινωνικής διάρθρωσης και η μεσαία τάξη θα έδινε σιγά-σιγά τη θέση της στη «γενιά των 700 ευρώ».

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ DEUTSCHE BANK: Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα δεν κέρδισε τίποτα στο χρέος

Η Ελλάδα θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να μπορέσει να επουλώσει τα βαριά τραύματα και τις παρενέργειες της βαρύτατης ασθένειας της… 

Το μείγμα μεταρρυθμίσεις, λιτότητα και βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος δεν έχει αποδώσει και πρέπει να εξακριβωθεί γιατί δεν έχει αποδώσει στην Ελλάδα, αναφέρει στέλεχος της Deutsche bank στο www.bankingnews.gr. 

Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα ανάλυση τονίζει τα εξής 

Σχέδια εκτάκτου ανάγκης

Το ΔΝΤ σκοπεύει να διασώσει τις χρεοκοπημένες κεντρικές τράπεζες με τη δημιουργία ενός παγκοσμίου νομίσματος για να αποφευχθεί η κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, των Η.Π.Α., το κραχ και το χάος – ενώ η Γερμανία έχει επιλέξει έναν διαφορετικό δρόμο.

«Η κυριαρχία του δολαρίου δεν πρόκειται να συνεχιστεί, αφού τόσο η οικονομική, όσο και η χρηματοπιστωτική παρακμή των Η.Π.Α. έχουν ξεπεράσει προ πολλού το σημείο χωρίς επιστροφή – ενώ τα λάθη που έχουν γίνει, όπως οι τεράστιες ποσότητες χρημάτων που εκτυπώθηκαν, τα αρνητικά επιτόκια και τα βουνά χρεών που έχουν συσσωρευτεί, δεν είναι αντιστρέψιμα. Ως εκ τούτου, η Ελλάδα αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου που απειλεί να καταστρέψει τον πλανήτη – ενώ χρησιμοποιείται ως ένα ανεκτικό, ανόητο πειραματόζωο τόσο από τις Η.Π.Α. (ΔΝΤ), όσο και από τη Γερμανία«.