MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Ώρα μηδέν για την Ελλάδα

Με την τέλεια καταιγίδα προ των πυλών της πατρίδας μας, τη χειρότερη μετά την απελευθέρωση της από τους Τούρκους, η μοναδική λύση είναι η συνεργασία όλων μαζί των Ελλήνων μεταξύ τους – χωρίς καμία απολύτως καθυστέρηση.

Άποψη

Πολλές φορές το παρελθόν αναφερθήκαμε στις τρομακτικές ομοιότητες της κρίσης της Αργεντινής (ανάλυση) με αυτήν της Ελλάδας, όπου στην αρχή εισέβαλλε το ΔΝΤ καταστρέφοντας εντελώς την οικονομία της και στη συνέχεια εκδιώχθηκε από το σοσιαλιστικό κόμμα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της – προβαίνοντας σε στάση πληρωμών με πολύ σοβαρά επακόλουθα για το βιοτικό επίπεδο της χώρας και τις τραπεζικές καταθέσεις, τα οποία όμως διήρκεσαν ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, αφού επετεύχθη η διαγραφή του 75% των δημοσίων χρεών.

Α.Γεωργιάδης «Ο Μητσοτάκης θα υπογράψει οτι ζητάει ο Σοιμπλε»

Α.Γεωργιάδης «Ο Μητσοτάκης θα υπογράψει οτι ζητάει ο Σοιμπλε» 

(Σ.Σ: Άρα λοιπόν... , κάποιος μας απειλεί ότι θέλει να μας σκοτώσει, οπότε εμείς αυτοκτονούμε και έτσι του την "φέρνουμε" του μπαγάσα.. φοβερή λογική!!! )

Ο αντιπρόεδρος υπόσχεται ότι μόλις βγει η Ν.Δ. και γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως θα παρθούν όλα τα νεοφιλελεύθερα μέτρα, θα γίνουν οι μεταρυθμίσεις όπως προβλέπονταν από το πρωτο ήδη μνημόνιο, χωρίς αντίρρηση και διαπραγμάτευση. «Θα ψηφίσουμε αμέσως όλες τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που μας ζητάει η τρόικα και άλλες τόσες που δεν μας έχουν ζητήσει». 

700 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ Η ΕΚΤ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΕΝΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ TARGET 2 ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 700 ΔΙΣ. ΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ ΘΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

ΣΟΚ: Καταρρέει η Ιταλία και μαζί της όλη η Ευρώπη: Αντιμέτωποι με «κούρεμα» οι καταθέτες

Η ΕΚΤ σφίγγει τον κλοιό της Monte dei Paschi di Siena 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απέρριψε σήμερα αίτημα της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi di Siena (MPS) να της δοθεί περισσότερος χρόνος για να υλοποιήσει την αύξηση κεφαλαίου 5 δισ. ευρώ που πρέπει να κάνει, εντείνοντας την πίεση στην κυβέρνηση της Ρώμης να διασώσει με κρατικά χρήματα την τράπεζα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Ιταλία δεν έχει ουσιαστικά άλλα περιθώρια παρά να διαθέσει κρατικά κεφάλαια στην τράπεζα και να επιβάλει ζημιές σε πιστωτές της. Όπως αναφέρει και ο ιταλικός Τύπος, η υπηρεσιακή κυβέρνηση Ρέντσι προσανατολίζεται στη χορήγηση κρατικής βοήθειας στην τράπεζα Monte dei Paschi di Siena. 

Ο κλεμμένος πλούτος των εθνών...

Πριν λίγο καιρό, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Jim Yong Kim, τόνιζε, αναφορικά με την αυξανόμενη φτώχεια στον πλανήτη, πως «από το 2020, το ήμισυ του πληθυσμού που ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, θα βρίσκεται σε ευάλωτες(…) περιοχές και οι προοπτικές για την ανάπτυξη στις αναπτυσσόμενες χώρες είναι οι χαμηλότερες που έχουν γίνει σε μια δεκαετία. Ταυτόχρονα- όμως-, υπάρχει αρκετός πλούτος για να βγάλει- αυτούς τους ανθρώπους- από τη φτώχεια. Αν εμείς απλά αναδιανέμαμε -τον πλούτο- θα μπορούσαμε να το κάνουμε σήμερα. Αλλά, συνειδητοποιήσαμε ότι αυτές οι προσεγγίσεις, που μπορούν να φέρουν αποτελέσματα, δεν έχουν λειτουργήσει σωστά».