MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Το ξεραμένο φιδοπουκάμισο της Παγκοσμιοποίησης

Οι εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Δημοψήφισμα στην Ιταλία επιβεβαίωσαν άλλη μια φορά δύο κυρίαρχα φαινόμενα της σημερινής παγκόσμιας κρίσης. Πρώτον, την απόλυτη αναξιοπιστία του διακομματικού συρφετού της πολιτικής και μιντιακής ελίτ του δυτικού κόσμου, που προσωποποιούν τον θρίαμβο της αθλιότητας σε όλους τους τομείς της ζωής. Δεύτερον, την δυναμική που έχει αποκτήσει πλέον το φαινόμενο της οργισμένης αντίδρασης της καταρρέουσας μεσαίας τάξης απέναντι στις ελίτ των Γκλομπαλιστών. 


Μετά τα κινήματα των πλατειών στο Νότο της Ευρώπης, τις εξεγέρσεις στην Γαλλία και αλλού για τα αντιεργατικά μέτρα ή το μεταναστευτικό, και το Brexit, οι προλεταριοποιημένοι νεόπτωχοι και οι κατεστραμμένοι μικρομεσαίοι ξαναχτυπούν με την ψήφο σε όποια ευκαιρία τους δίνεται. 

Οι κηφήνες συνωμότες των Βρυξελλών: Τι κρύβεται πίσω από τον καυγά με το ΔΝΤ

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Ενώπιον μίας έντονης και άνευ προηγουμένου αντιπαράθεσης βρίσκονται όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στο Ελληνικό Ζήτημα μετά τις βολές που εκτοξεύονται προς κάθε κατεύθυνση και ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φαίνεται να έχει ξεκινήσει την πορεία προς την έξοδο από το Ελληνικό Πρόγραμμα. 

Ανόητοι, καθυστερημένοι ή/και προδότες;

Ακόμη και ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει πως όταν μία χώρα βιώνει την απόλυτη χρεοκοπία, έχοντας ταυτόχρονα εχθρούς που επιβουλεύονται την εδαφική της ακεραιότητα, το ελάχιστο που απαιτείται είναι η συνεργασία όλων των κομμάτων μεταξύ τους – η οποία ασφαλώς δεν διευκολύνεται από τα σενάρια συνομωσίας που κυκλοφορεί η αξιωματική αντιπολίτευση, ούτε από τη διχαστική ρητορική της κυβέρνησης.

«Ο Θεός να φυλάει την Ελλάδα με αυτούς που έχουμε μπλέξει – άλλη ελπίδα δυστυχώς δεν υπάρχει σήμερα«. 

Ποινικές διώξεις εναντίον 50 εισπρακτικών εταιρειών

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ

Ενα βήμα πριν την ολοκλήρωση της έρευνας και – πιθανότατα- την άσκηση διώξεων εναντίον τουλάχιστον 50 εισπρακτικών εταιρειών που καταγγέλθηκαν για αθέμιτες πρακτικές, βρίσκεται η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. 

Ο εισαγγελέας Γιώργος Πέτρος ολοκλήρωσε, σύμφωνα με το lykavitos.gr τον κύκλο των εξηγήσεων για τις οποίες είχε καλέσει τους εκπροσώπους των εταιριών και πλέον να μπει στη διαδικασία της σύνταξης πορίσματος το οποίο θα υποβάλλει στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, Ηλ. Ζαγοραίο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ύποπτοι αρνήθηκαν κάθε έκνομη πράξη και επανέλαβαν πως τα καθήκοντά τους αφορούν τηλεφωνική ενημέρωση των οφειλετών και μόνον, χωρίς αντιδεοντολογικές ενέργειες ή κλήσεις.

ΚΑΖΑΚΗΣ : Τι πάει να κάνει ο Τσίπρας σε Βρυξέλλες και Βερολίνο;

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, στην οποία θα συμμετέχουν και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκος Κοτζιάς και Ιωάννης Κασουλίδης αντίστοιχα. 

Την Πέμπτη, ο κ. Τσίπρας θα συναντήσει σε πρόγευμα τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, ο οποίος έχει ήδη δηλώσει ότι θα είναι ο «αντίπαλος» της Μέρκελ στις ερχόμενες Γερμανικές εκλογές. Στη συνέχεια θα συμμετέχει στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ως παρατηρητής. Γιατί άραγες;