MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Ρεπορτάζ - «βόμβα από MNI: Σόιμπλε και Ντάϊσελμπλουμ έκαναν πραξικόπημα

Ως μονομερή ενέργεια χαρακτηρίζει Ευρωπαίος αξιωματούχος την απόφαση του Γερούν Ντάισελμπλουμ να "παγώσει" την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, τουλάχιστον μέχρι τον ερχόμενο Ιανουάριο.Όπως δηλώνει η ίδια πηγή στο πρακτορείο MNI, υπάρχει έντονη...  διαφοροποίηση ανάμεσα στην Κομισιόν και στο Eurogroup όσον αφορά τις αιφνιδιαστικές εξαγγελίες του Έλληνα πρωθυπουργού για συνταξιούχους και νησιώτες. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, η Κομισιόν εάν ήταν ενήμερη για τον "μποναμά" του κ. Τσίπρα, δεν θα εξέφρασε καμία ένσταση, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τη στήριξη των κκ. Μοσκοβισί, Ολάντ και Σαπέν στην πολιτική αυτή του Έλληνα πρωθυπουργού. 

ΣΙΓΑ ΜΗ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΔΝΤ

Όλα είναι ένα πολιτικό θέατρο για να τρομάξουν το αγελαίο ένστικτο. Οι ευρωπαίοι δεν θέλουν με τίποτα να φύγει το ΔΝΤ. 

Το θέλουν ακόμα και ως τεχνικό σύμβουλο. Και δεν θέλουν να φύγει εντελώς, γιατί τότε θα βρεθούν μόνοι απέναντι σε ένα κράτος μέλος της Ευρωζώνης, στο οποίο θα αναγκάζονται να επιβάλουν σκληρά μέτρα, επειδή κάποια στιγμή διασώθηκαν οι τράπεζές τους. 


Οργή χιλιάδων συνταξιούχων για τα… ψίχουλα του Τσίπρα

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ …ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΚΑ - ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΕΣ

Πανελλαδικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια πραγματοποιούν συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ, ΟΣΕ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, διεκδικώντας στο ακέραιο ό, τι τούς έχει αφαιρεθεί από τις περικοπές που έχουν υποστεί οι συντάξεις τους. 

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Κεντρικό σύνθημα των συνταξιούχων είναι ότι «δεν σκύβουν το κεφάλι» και δεν δέχονται τον «εμπαιγμό με ψίχουλα που πάνε να μοιράσουν σε σχέση με αυτά που τους έχουν πάρει».

Το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει με τον δανεισμό μας!

Υπάρχει κάνεις πολίτικος σε αυτή την χωρά σε επίπεδο κοινοβουλευτικού έλεγχου να ρωτήσει τον υπουργό οικονομικών, το ακριβές ποσό και το που διοχετεύτηκε η ρευστότητα από την επαναγορά τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου συνολικού ύψους 694,2 δις για την χρήση του 2015;;...

Γιατί σύμφωνα με την έκθεση της 16ης Νοεμβρίου του 2016 επί των χρηματοοικονομικών καταστάσεων της κεντρικής διοίκησης του κράτους, το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν έχει την παραμικρή ιδέα ούτε ποίοι συμμετέχουν στον δανεισμό μας, αλλά ούτε και το ακριβές ποσό ή το πού διοχετεύτηκε η ρευστότητα από την επαναγορά τίτλων! 

Η Σουηδίά "προετοιμάζεται" για πόλεμο με την Ρωσία!

Αξιωματούχοι στη Σουηδία φαίνεται να προετοιμάζοντα για πόλεμο καθώς οι φόβοι για μια επικείμενη ρωσική εισβολή αυξάνονται!

Η Υπηρεσία για την πρόληψη εκτάκτων αναγκών της χώρας εχει στείλει μια επιστολή προς της τοπικές αρχές όπου αναφερει οτι θα έπρεπε να ειναι καλύτερα εξοπλισμένες για να μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα στην απειλή πολέμου. 

Η επιστολή φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα επιστροφής της Σουηδίας στην εποχή του Ψυχρού Πολέμου και της “Συνολικής Στρατηγικής Άμυνας”

Μόνο μια χώρα θέτει θέμα για εξαγγελίες Τσίπρα, λέει ο Μοσκοβισί φωτογραφίζοντας τη Γερμανία

Μόνο μία χώρα θέτει θέμα για τα μέτρα κοινωνικής στήριξης που ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Αυτό είπε στη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, στο περιθώριο της Συνόδου των Ευρω-Σοσιαλιστών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Γάλλος Επίτροπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η στάση αυτή παραβιάζει τη συμφωνία που, ούτως ή άλλως, προέβλεπε την άμεση εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση. 

Οι χρήσιμοι σκλάβοι

Θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς ανόητη την πολιτική ηγεσία της χώρας μας στα χρόνια των μνημονίων, αλλά πρέπει να είναι επιεικής όσον αφορά την προδοσία της – με την έννοια ότι προδόθηκε και παραπλανήθηκε η ίδια, πριν προδώσει με τη σειρά της τους Έλληνες.

Άποψη 

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τις μαρτυρίες, όλοι οι πρωθυπουργοί της εποχής των μνημονίων προσπάθησαν πολύ πριν από την εκλογή τους να συνεννοηθούν με τους δανειστές – με στόχο αφενός μεν να βοηθηθούν στη διεκδίκηση της εξουσίας, αφετέρου να πετύχουν κάποιες παραχωρήσεις, όσον αφορά τις ελληνικές «απαιτήσεις» (μείωση του δημοσίου χρέους, πρωτογενή πλεονάσματα κοκ.).