MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Η λύση για την Ελλάδα

Η πατρίδα μας φαίνεται πως είναι τυχερή στην ατυχία της, αφού έχει μία ακόμη ευκαιρία, αν και είναι μάλλον η τελευταία – παρά τα τεράστια λάθη που έκανε στο παρελθόν, τα άθλια πειράματα του ΔΝΤ που βίωσε, καθώς επίσης τις δεκάδες ευκαιρίες που δεν εκμεταλλεύθηκε, ειδικά πριν την επίσημη χρεοκοπία της το 2011.

«Όσον αφορά τους Πολίτες, όταν αναφέρει κανείς πως η μοναδική λύση της χώρας είναι μία κυβέρνηση συνεργασίας όλων των πολιτικών κομμάτων ή, τουλάχιστον, των δύο μεγαλύτερων, έτσι ώστε να σταματήσει επιτέλους η σκυταλοδρομία που έχουν οργανώσει οι δανειστές, εξοργίζονται – λέγοντας πως όλοι οι πολιτικοί είναι ανίκανοι και διεφθαρμένοι, ότι δεν μπορούν να εμπιστευθούν κανέναν, πως πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά για την προδοσία τους, καθώς επίσης για τα ψέματα τους κοκ.

Riexinger (Die Linke): Ο Schaeuble απειλεί και εκβιάζει την δημοκρατικά εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση

Είναι αποκρουστικό το πως αναμιγνύεστε Schaeuble στις υποθέσεις του εκλεγμένου ελληνικού κοινοβουλίου

Προσωπική επίθεση στον γερμανό υπουργό Οικονομικών για την ωμή παρέμβασή του στις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη χορήγηση εκτάκτου βοηθήματος στους συνταξιούχους έκανε ο συμπρόεδρο του γερμανικού κόμματος Die Linke.

Απίστευτα στοιχεία: 125.000 εργαζόμενοι αμείβονται με λιγότερα από 100 ευρώ το μήνα

ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι οι οποίοι παίρνουν μισθούς πείνας, παρουσίασε η Εφη Αχτσιόγλου στο Βερολίνο. Η υπουργός Εργασίας έδωσε στοιχεία που δείχνουν την πραγματική κατάσταση της αγοράς εργασίας στη χώρα θέλοντας να αποδείξει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες, αρνητικές παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η υπουργός:

Μέρκελ, Σόιμπλε και ΔΝΤ σε απόλυτη συνεννόηση έχουν στήσει παγίδα νέου μνημονίου στον Α.Τσίπρα που νομίζει ότι… διαπραγματεύεται

Με άδεια χέρια γυρίζει από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας. Η προσπάθεια να πείσει την Άνγκελα Μέρκελ πώς το ΔΝΤ δεν μπορεί να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα γιατί τορπιλίζει τις διαπραγματεύσεις έπεσε στο κενό, ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες, καμία αναφορά δεν έγινε στον ρόλο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος βρίσκεται πίσω από την απόφαση του ESM να παγώσει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους μετά τις εξαγγελίες του Έλληνα πρωθυπουργού για το εφάπαξ βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους. 

Η Δημοκρατία Μετατρέπεται σε Δικτατορία.

(Αναδημοσίευση Άρθρου του 2013)

Με ποιο τρόπο η Ευρωπαϊκή Ένωση ελέγχεται από τα εταιρικά συμφέροντα

Η Ε.Ε των Βρυξελλών παρουσιάζει τον εαυτό της σε όλο τον κόσμο, ως ένα λαμπρό παράδειγμα της δημοκρατίας του 21ου αιώνα. Ωστόσο στην πραγματικότητα, αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια.

Στην αληθινή δημοκρατία όλη η εξουσία ανήκει στο λαό. Η αρχή του «διαχωρισμού των εξουσιών» ανάμεσα στα τρία επίπεδα διακυβέρνησης – Εκτελεστική, Νομοθετική και Δικαστική εξουσία – εισάγει ελέγχους και ισορροπίες, για την προστασία από τις καταχρήσεις. Αυτή η αρχή έχει γίνει παγκόσμια αποδεκτή, μετά από αγώνες της ανθρωπότητας, που κράτησαν χιλιάδες χρόνια.

Ρόλαντ Μπέργκερ: Μήπως να φύγει η Γερμανία από το ευρώ;

Ένας εκ των οικονομικών συμβούλων της καγκελαρίου Μέρκελ, ο Ρόλαντ Μπέργκερ χαρακτηρίζει σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Handelslbatt», την Ενωμένη Ευρώπη ως ένα κατεστραμμένο κράτος προτείνοντας παράλληλα η Γερμανία να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, προκειμένου να… βοηθήσει την Ε.Ε. να επιβιώσει. 

«Αιτία όλων είναι το ευρώ. Νομίζω ότι αυτή η κρίση μπορεί να λυθεί μόνο μέσω ριζοσπαστικών βημάτων και όχι μέσω όλου αυτού του μπερδέματος που συμβαίνει», υποστηρίζει ο 79χρονος κ. Μπέργκερ, στον οποίο ανήκει και η εταιρεία Berger, ένας από τους γνωστότερους ομίλους παγκοσμίως στην παροχή στρατηγικών συμβουλών. 

ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

EΛΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ ΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΧΩΡΑΣ;

ΔΩΣΤΕ ΠΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΡΕ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΊΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Πτώχευση ή υποταγή

Έχουμε την εντύπωση πως όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν το δίλημμα, το νοιώθουν και το διαισθάνονται – δικαιολογημένα όμως δεν θέλουν να αποφασίσουν, αφού είτε ο συμβιβασμός τους, είτε η αντίδραση και η χρεοκοπία, θα απαιτούσαν πάρα πολλές θυσίες.

Όταν αναφερόμαστε στην άμεση ανάγκη συνεργασίας όλων των κομμάτων της χώρας μας μεταξύ τους, ως μία προσπάθεια εύρεσης λύσης για τα προβλήματα μας, αντιμετωπίζουμε την οργή πολλών – δικαιολογημένα προφανώς, αφού έχουν απογοητευθεί με το χειρότερο δυνατό τρόπο από όλους τους πολιτικούς, χωρίς καμία εξαίρεση. 

Διάλεξη Ν. Λυγερού : Στρατηγική Ελληνική ΑΟΖ και το μέλλον της Ελλάδας

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:

"Στρατηγική Ελληνική ΑΟΖ και το μέλλον της Ελλάδας". 

Galerie Δημιουργών, Ελαιών 1α Νέα Κηφισιά (είσοδος από Χελιδονούς 28), Κηφισιά, Αθήνα. 


Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016
http://ignitions.eu/
email: w@lygeros.org