MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Παίζει στα ζάρια την τύχη της χώρας;

Οι πυκνοί πυροβολισμοί εναντίον του πρωθυπουργού από την πέμπτη φάλαγγα (=οι εγχώριοι διεκδικητές της εξουσίας), συνεχίζονται χωρίς σταματημό. Αυτή τη φορά τον κατηγορούν πως «παίζει την τύχη της Ελλάδας στα ζάρια», επειδή έδωσε το επίδομα φτώχειας στους συνταξιούχους, χωρίς να ρωτήσει προηγουμένως τη διεθνή επιτροπεία!

Εκείνος ο πολιτικός λοιπόν που έκανε τη μεγαλύτερη κυβίστηση στην παγκόσμια ιστορία, που δεν σεβάστηκε το δημοψήφισμα του λαού, που υπέγραψε το χειρότερο μνημόνιο στα χρονικά του πλανήτη και που εφάρμοσε μέχρι κεραίας τα καινούργια μέτρα εξόντωσης των Ελλήνων που επιβλήθηκαν στη χώρα, ενάντια σε κάθε οικονομική λογική και στην ιδεολογία του, αμάρτησε τελικά, οπότε πρέπει να παραδώσει την εξουσία.

Ελληνικό «χαστούκι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

Καιρός να ξυπνάμε σιγά-σιγά! 

Παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, με τον ένα ή τον άλλο ρόλο, επιθυμεί η πλειονότητα των Ελλήνων, σύμφωνα με έρευνα, ενώ οι περισσότεροι είναι δύσπιστοι απέναντι στην ΕΕ. 

Συγκεκριμένα, στην έρευνα της Palmos Analysis για την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, το 22% θέλει να παραμείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα ως χρηματοδότης και το 24% να συμμετάσχει μόνο ως τεχνικός σύμβουλος. Στον αντίποδα, το 43% επιθυμεί να μην παραμείνει το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα. 

Το τίμημα του Ευρώ

Του Κώστα Βλαχόπουλου 

Και ξαφνικά έχουμε πρόβλημα στην διαπραγμάτευση. Μια διαπραγμάτευση «σχεδόν κλεισμένη», όπως θριαμβολογούσαν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη όλο το προηγούμενο διάστημα. 

Η παρέμβαση Σόιμπλε – Ντάισελμπλουμ όμως, για πάγωμα των μέτρων για το χρέος, επειδή ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να μοιράσει κάποια ψίχουλα στους συνταξιούχους χάλασε το πανηγυρικό κλίμα που είχε καλλιεργήσει η Αθήνα και η Ευρωζώνη οδηγείται ακόμα μια φορά σε κρίση. 

Aποτελέσματα-σοκ σε δημοσκόπηση: Για πρώτη φορά περισσότεροι οι Έλληνες που θέλουν να φύγουμε από την ΕΕ από αυτούς που θέλουν να μείνουμε!

ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ!

Σοκαριστικά είναι τα αποτελέσμτα πανελλαδικής, όπου για πρώτη φορά αυτοί που θεωρούν ότι η ΕΕ κάνει κακό στην Ελλάδα και πρέπει να αποχωρήσει η χώρα από αυτή είναι μεγαλύτερο ποσοστό, έστω οριακά, από αυτούς που θεωρούν ότι συμμετοχή της Ελλάδας είναι θετική! Αυτοί που τάσσονται υπερ της αποχώρησης είναι 45% και αυτοί που ακομα κρίνουν ότιείναι θετικά τα αποτελέσματα της συμμετοχής μας είναι 44%!

Σύγκρουση ελεφάντων

Η Κίνα τοποθετείται ανοιχτά εναντίον των Η.Π.Α. και της Ε.Ε., προειδοποιώντας πως θα υιοθετήσει τα κατάλληλα μέτρα για να κερδίσει τον ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο – διαμαρτυρόμενη για την υπαναχώρηση τους, όσον αφορά το καθεστώς της οικονομίας της αγοράς.

Άρθρο 

Σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού οικονομικών της Κίνας, ελπίζει πως δεν θα ξεσπάσει εμπορικός πόλεμος με τις Η.Π.Α., ο οποίος θα προκαλούσε μεγάλες ζημίες και στις δύο χώρες – αν και έχει ήδη δρομολογήσει εκείνα τα μέτρα, με τη βοήθεια των οποίων θα κατάφερνε να κερδίσει.