MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Ένοχη η Christine Lagarde για το «σκάνδαλο Tapie», μετά από απόφαση της γαλλικής Δικαιοσύνης

Το Δικαστήριο βρήκε την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου «ένοχη από αμέλεια» 

Την ένοχη της Christine Lagarde για το «σκάνδαλο Tapie» αποφάσισε πριν λίγο το Δικαστήριο της Δημοκρατίας (Cour de justice de la République, CJR).
Ωστόσο, το Δικαστήριο βρήκε την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου «ένοχη από αμέλεια», με αποτέλεσμα να μην καταδικάζεται σε ενός έτους φυλάκιση. 

Η τρομοκρατία της Γερμανίας

Ο οικονομικός πόλεμος που βιώνουμε εκ μέρους μίας ψυχολογικά διεστραμμένης, άρρωστης κυβέρνησης, έχει στόχο να μας δημιουργήσει έναν τόσο μεγάλο φόβο που να μας παραλύσει εντελώς – έτσι ώστε να χάσουμε την εθνική μας ταυτότητα και να υποταχθούμε πλήρως.

«Ο πόλεμος δημιουργεί τραύματα στον πληθυσμό της χώρας που τον υφίσταται, αφού βομβαρδίζεται σε καθημερινή βάση και περιμένει συνεχώς να ακούσει νέες, οδυνηρές ειδήσεις – ενώ οι άνθρωποι δεν υποφέρουν μόνο από αυτά που συμβαίνουν στους ίδιους αλλά, επίσης, από όλα όσα λαμβάνουν χώρα στο στενότερο και ευρύτερο περιβάλλον τους.

Στοιχεία – σοκ: Εννέα στους δέκα ανέργους δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα

ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΟΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ – ΣΕ 350.000 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ 

Την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους από τα μνημόνια και την άγρια λιτότητα αποδεικνύουν τα στοιχεία της ΙΝΕ –ΓΣΕΕ και της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία το 95% των μακροχρόνια ανέργων δεν λαμβάνει καμία απολύτως στήριξη από τον ΟΑΕΔ, ούτε επίδομα ανεργίας, ούτε επιδότηση απασχόλησης. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», οι μακροχρόνια άνεργοι αποτελούν πλέον το 73,8% των ανέργων και ανέρχονται στα 820.000 άτομα. 

Δελαστίκ …Απύθμενο μίσος δείχνουν οι Γερμανοί εναντίον του ελληνικού λαού

Απύθμενο μίσος δείχνουν οι Γερμανοί εναντίον του ελληνικού λαού, θυμίζοντας σε όλους τους Ευρωπαίους το ναζιστικό παρελθόν τους. Λύσσαξαν κυριολεκτικά επειδή ο Αλέξης Τσίπρας τόλμησε να δώσει τρία κατοστάρικα στους χαμηλοσυνταξιούχους για να τους ”γλυκάνει” και να αυξήσει την καταρρακωμένη αξιοπιστία και δημοφιλία του αντί για τη 13η σύνταξη που είχε υποσχεθεί προεκλογικά σε όσους συνταξιούχους παίρνουν κάτω από 700 ευρώ. 

Διαγωνισμός κοροϊδίας των πολιτών: Παίρνουν άδεια από τον Σόιμπλε για να πάνε στην …τουαλέτα

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Το ότι χρειάζεται να πάρουμε άδεια από τον Σόιμπλε ακόμη και για να επισκεφτούμε την τουαλέτα το έχουμε καταλάβει. Το ότι ο Τσίπρας δεν θυμήθηκε ξαφνικά τον πόνο του Ελληνα συνταξιούχου, αλλά εφηύρε την «13η σύνταξη» για να στήσει (στα πρόχειρα) αφήγημα ηρωικής απόδρασης επίσης το καταλάβαμε.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι τι ακριβώς κάνει σήμερα η Νέα Δημοκρατία. Στηρίζει τη γραμμή Σόιμπλε την ώρα που για πρώτη φορά διαφαίνονται πραγματικές ρωγμές στο μέτωπο των δανειστών; ‘H ρίχνει νερό στο μύλο του Αλέξη ζητώντας εκλογές «αύριο» για να μειώσει, όπως υπόσχεται, τους φόρους;…