MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

«Καλπάζει» η ανεργία – Ξεπέρασαν το 1 εκατ. οι εγγεγραμμένοι άνεργοι

Το φράγμα του 1 εκατομμυρίου έσπασε ξανά το Νοέμβριο ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ καθώς στα μητρώα του οργανισμού καταγράφηκαν 28.713 νέοι άνεργοι. 

Η αύξηση αυτή της τάξης του 3,5% σε σχέση με τον Οκτώβριο έφερε τον συνολικό αριθμό των ανέργων στο 1.066.416 έναντι 988.386 τον περασμένο μήνα. 

Σύμφωνα με ειδικούς, που επικαλείται η Καθημερινή, η αύξηση της ανεργίας το Νοέμβριο συνδέεται με την οριστική λήξη της τουριστικής σεζόν του καλοκαιριού. 

Τρομοκρατία, ο πόλεμος των αδυνάτων

Η τρομοκρατία είναι ο πόλεμος των αδυνάτων. Όλων αυτών που δεν διαθέτουν τα στρατιωτικά μέσα των ισχυρών χωρών, τα οποία τους επιτρέπουν να σκοτώνουν μαζικά χωρίς να φοβούνται τα πολυάριθμα θύματα τους και τη δημόσια κατακραυγή.

Η ψυχολογική αιτία για την οποία ένας τρομοκράτης, προερχόμενος από μία περιοχή που βομβαρδίζεται σχεδόν σε καθημερινή βάση, σκοτώνει, δεν είναι άλλη από την ανάγκη του να επουλώσει τα τραύματα του. Ως εκ τούτου, τα δολοφονικά τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γαλλία, στην Τουρκία και πρόσφατα στη Γερμανία (γράφημα) δεν πρόκειται να σταματήσουν, όσο μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, στη Λιβύη ή όπου αλλού.

Επιστολή στον ΟΗΕ απέστειλε η Ελλάδα για ΑΟΖ και Τουρκία: «Δεν θα ζητήσουμε την γνώμη της Άγκυρας για την οριοθέτησή της»

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ;

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Aπάντηση στην απαράδεκτη επιστολή που είχε στείλει ο Τούρκος πρέσβης στον ΟΗΕ στις 15 Ιουνίου έδωσε με δική της επιστολή η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον οργανισμό, Αικατερίνη Μπούρα, στην οποία απορρίπτει όλους τους ισχυρισμούς της Άκγυρας που ζητάει να ζητηθεί η γνώμη της για την οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ

Όπως αναφέρει το τηλεγράφημα του ΚΥΠΕ και ο Αποστόλης Ζουπανιώτης νέα επιστολή – απάντηση στις τουρκικές αμφισβητήσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΑΟΖ της, απέστειλε η Ελλάδα.


Ρεσιτάλ διπλωματίας της Μόσχας απαντώντας στην ΕΕ και ο Κίσιντζερ!

Σε κάνει πραγματικά να χαμογελάς η μακιαβελική απάντηση που έδωσε η ρωσική διπλωματία στην υπεύθυνη για την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φεντερίκα Μονγκερίνι, η οποία είναι πραγματικά για σεμινάριο σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα σε μεταπτυχιακά που αφορούν στη διεθνή διπλωματία!

Η Ευρωπαία «υπουργός Εξωτερικών» είχε καλέσει ουσιαστικά τη Ρωσία να βρει κοινό έδαφος με την Ένωση σε θέματα τα οποία δεν είναι απαραίτητο οι απόψεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες του Ντόναλντ Τραμπ να ταυτίζονται, για να λάβει «πληρωμένη απάντηση», σπάζοντας κυριολεκτικά «τα μούτρα της»!