MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ – «Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ψέματα στο λαό, μόνη λύση η στάση πληρωμών στους δανειστές»


Για ακόμα μία φορά ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εμφανίστηκε… ανατρεπτικός και πιστός στην παλιά του τακτική. 

Ειδικότερα, σε άρθρο του στο projectsyndicate.org αφού κατηγορεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι λέει ψέματα στον ελληνικό λαό, υποστηρίζει ότι η μόνη λύση για το ελληνικό πρόβλημα είναι η στάση πληρωμών προς τους δανειστές μέχρι να βρεθεί λύση για το ελληνικό χρέος. Όπως γράφει λοιπόν ο ίδιος, από το καλοκαίρι του 2015, η Ελλάδα έχει σταματήσει να βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας, όχι επειδή η οικονομική της κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί. 

Παρατάνε τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους γιατί δεν έχουν να πληρώσουν 6 στους 10!

Σχεδόν 50.000 αποποιήσεις κληρονομιάς μέσα στο 2016 έχουν καταθέσει φορολογούμενοι αφού όπως προκύπτει από στοιχεία των Ειρηνοδικείων οι περισσότεροι έλληνες δεν αντέχουν τους φόρους και τα χρέη.

Έτσι προχωρούν σε μια ιδιόμορφη αντίδραση που λαμβάνει …..κινηματική μορφή καθώς δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος των οφειλών προς το δημόσιο κυρίως σε ότι αφορά τα ακίνητά τους. Όπως προκύπτει από στοιχεία που υπάρχουν στα Ειρηνοδικεία της χώρας από το κίνημα «δεν πληρώνω» περνάμε στο πιο ρεαλιστικό «δεν κληρονομώ» αφού 6/10 εμφανίζονται να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Καθρεφτάκια στους «ιθαγενείς» και εθνική ομοψυχία


Του Δημήτρη Κούλαλη

Στο παρελθόν έχουμε σταθεί στην περίφημη φράση του Έκο που λέει ότι η απάτη, είναι μια κατάσταση του νου και ο νους μιας κατάστασης. Δυστυχώς, όσο πάει, η κατάσταση στη γαλανή μας πατρίδα τείνει να επιβεβαιώνει συνεχώς το μεγάλο συγγραφέα. 

Εξηγούμαστε. 

Ξεπλένει με νόμο τις χρηματιστηριακές κομπίνες η κυβέρνηση!

Απίστευτα πράγματα από την κυβέρνηση με το ξεχείλωμα της κοινοτικής οδηγίας και το πράσινο φως για ατιμωρητί παιγνίδια στο Χρηματιστήριο!


Στο ξέπλυμα ποινών προσώπων που έχουν προβεί σε καταχρηστικές πρακτικές χειραγώγησης της χρηματιστηριακής αγοράς προέβη η κυβέρνηση πατώντας στην υποχρέωση της χώρας για εφαρμογή του κοινοτικού δικαίου σχετικά με τη «λήψη αναγκαίων μέτρων συμμόρφωσης με τα άρθρα 22, 23, 30, 31 παρ. 1, 32 και 34 του Κανονισμού 596/2014 για την κατάχρηση της αγοράς και την κατάργηση της Οδηγίας 2003/6/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και των Οδηγιών της Επιτροπής 2003/124/ΕΚ, 2003/125 ΕΚ και 2004/72/ΕΚ και ενσωμάτωση της Οδηγίας 2014/57/ΕΕ περί ποινικών κυρώσεων για την κατάχρηση αγοράς και της εκτελεστικής Οδηγίας 2015/2392». 

Οι βάρβαροι

Μπορεί να οφείλεται αποκλειστικά σε εμάς η χρεοκοπία μας, αλλά δεν αιματοκυλίσαμε τον πλανήτη, όπως η Γερμανία – ούτε δρομολογήσαμε το μεγαλύτερο μαζικό έγκλημα στην παγκόσμια ιστορία, το ολοκαύτωμα, το οποίο δεν ήταν ασφαλώς προϊόν λογικής αλλά παραφροσύνης.

«Ο κ. Τσίπρας μπορεί να είναι επικίνδυνος, ανεπαρκής ή/και ανίκανος, όπως αναφέρουν ορισμένοι, μπορεί να παίζει στα ζάρια το μέλλον της χώρας μας, έχει ασφαλώς κάνει ασυγχώρητα λάθη και οφείλει να παραιτηθεί, αλλά έως ότου αλλάξουμε πρωθυπουργό αυτός μας εκπροσωπεί – οπότε δεν έχει δικαίωμα κανένας ξένος να τον εξευτελίζει, ούτε κανένας Έλληνας να επικροτεί τον εξευτελισμό του από τους βαρβάρους. 

Απίστευτες δηλώσεις Σόιμπλε για την Ελλάδα: «Θα είχατε χρεοκοπήσει αν δεν σας δίναμε λεφτά»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΕΠΙΘΕΣΗ

Νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, κάνει ο Β. Σόιμπλε, σε συνέντευξη που φιλοξενεί η εβδομαδιαία εφημερίδα DIE ZEIT στην έκδοση της Πέμπτης και που προδημοσιεύει η Deutsche Welle. Εκεί κάνει αναφορές και στο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα και το επίδομα για τους συνταξιούχους. 

Η εφημερίδα παρατηρεί ότι «πάγωσε» η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους γιατί η κυβέρνηση ήθελε να δώσει ένα επίδομα. Και ο κ. Σόιμπλε απαντά: «Όχι. Ρωτήσαμε την Κομισιόν, το ΔΝΤ, και την ΕΚΤ και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης ESM να πάρουν θέση εάν η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης συνάδει με τις υποχρεώσεις της Ελλάδας. Και η απάντηση είναι όχι. Εάν δεν τηρήσουμε τους κανόνες θα διαλυθεί η Ευρωζώνη». 

ΚΑΖΑΚΗΣ : Γιατί δολοφονήθηκε ο Ρώσος πρέσβης στην Τουρκία;

Η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα της Τουρκίας προχθές αποτελεί κορυφαίο γεγονός, όπως και να το δει κανείς. Φυσικά η δυτική προπαγάνδα από τα ΜΜΕ φρόντισε να το επισκιάσει με την προβολή της εγκληματικής ενέργειας στο Βερολίνο λίγες ώρες αργότερα, όπου μια νταλίκα κυριολεκτικά θέρισε – κατά το πρότυπο της Νίκαιας στη Γαλλία φέτος τον Ιούλιο – το συνωστισμένο πλήθος στην κεντρική χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης.

12 νεκροί και 48 τραυματίες με το δράστη άφαντο. Το Χαλιφάτο ανέλαβε την ευθύνη και οι αξιωματούχοι της Γερμανίας κάνουν δηλώσεις για «κατάσταση πολέμου», όπου εκτός όλων των άλλων περιλαμβάνεται και αληθινό πογκρόμ εναντίον μεταναστών και προσφύγων προκειμένου να τους εκτοπίσουν διαμέσου των ρυθμίσεων του Δουβλίνου στην Ελλάδα κι όπου αλλού μπορούν.

Χρεοκοπία και παράλληλο νόμισμα

Έτσι όπως εξελίσσονται τα γεγονότα, πόσο μάλλον με το υφιστάμενο πολιτικό προσωπικό, σε συνδυασμό με τα τεράστια λάθη του παρελθόντος, δεν βλέπουμε να αποφεύγεται ούτε το ένα, ούτε το άλλο – εάν δεν συμβούν και τα δύο μαζί ή κάτι άλλο, ακόμη χειρότερο.

Άποψη

Ασφαλώς φοβίζει την Ευρώπη η πτώχευση της Ελλάδας – ενώ για την καταναγκαστική έξοδο της από την Ευρωζώνη δεν υπάρχει ούτε νομικό πλαίσιο, ούτε εμπειρία. Εκτός αυτού κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος σχετικά με το ότι, δεν θα προκαλούταν μία αλυσιδωτή αντίδραση – η οποία θα οδηγούσε στη ραγδαία αύξηση των επιτοκίων δανεισμού των υπολοίπων χωρών της περιφέρειας, στην αδυναμία εξόφλησης των υποχρεώσεων της Ιταλίας σε συνδυασμό με την τεράστια τραπεζική κρίση που βιώνει, σε προβλήματα του άρρωστου χρηματοπιστωτικού συστήματος πολλών άλλων ευρωπαϊκών χωρών κοκ., με τελικό αποτέλεσμα τη διάλυση της Ευρωζώνης.

Πόλεμο κήρυξε ο Β.Σόιμπλε σε συνταξιούχους και νησιώτες: «Δεν έχω καμία κατανόηση όταν παίρνουν παράνομα επιδόματα»

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ «ΒΟΗΘΕΙΑ» ΤΑ ΕΝΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

Σε μετωπική σύγκρουση με την ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται πλέον το Βερολίνο με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, τον περιβόητο Βόλφακανγκ Σόιμπλε να επιτίθεται μετωπικά πλέον σε συνέντευξη του που θα δημοσιεύσει σήμερα Πέμπτη στην Die Zeit, αποσπάσματα της οποίας προδημοσίευσε η Deutsche Welle, αρνούμενος έστω να δεχθεί ότι η Ελλάδα δεν λαμβάνει από τους εταίρους "βοήθεια", όπως την χαρακτηρίζει, αλλά δανεικά με τόκο, όπως είναι στην πραγματικότητα.