MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

EKT: Oι Έλληνες έχασαν το 40% του πλούτου τους λόγω κρίσης

ΕΡΕΥΝΑ

Η Ιρλανδία, με συνολικό χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) της τάξης του 1.000% του ΑΕΠ της, κατέφερε να ξεπεράσει την κρίση και να βγει από τα μνημόνια! Γιατί λοιπόν οι ουρές για συσσίτιο έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ στο Δουβλίνο; (πηγή). Προφανώς επειδή την κρίση την ξεπέρασαν μόνο οι μεγάλες αμερικανικές πολυεθνικές που είναι εγκατεστημένες στην Ιρλανδία για να φοροδιαφεύγουν.

Από την άλλη πλευρά, ο πρωθυπουργός έπρεπε να ντρέπεται δηλώνοντας πως ο κ. Σόιμπλε δεν είναι καλά στην ψυχή του, κατά τα «δικά» μας ΜΜΕ. Γιατί όμως δεν ντρέπονται τα γερμανικά ΜΜΕ, όταν μας εξευτελίζουν με εξώφυλλο το δάκτυλο της Αφροδίτης ή με χίλιους άλλους τρόπους;

Ευρωβαρόμετρο: Οι Έλληνες δεν θέλουν άλλη… ΕΕ – Οκτώ στους δέκα δεν την εμπιστεύονται!

ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ ΡΕΥΜΑ

Δημοσκοπική έρευνα για το Ευρωβαρόμετρο Νοεμβρίου αποκαλύπτει ότι οι Έλληνες όχι μόνο είναι οι πιο απαισιόδοξοι πολίτες της ΕΕ όσον αφορά την οικονομία, την ανεργία και το μέλλον τους, αλλά και δεν έχουν πλέον καμία εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε ποσοστό 78%!

Μόνο το 20% των Ελλήνων έχει εμπιστοσύνη στην Ε.Ε. τη στιγμή που ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 36%. Ομέσος όρος όσων έχουν εμπιστοσύνη είναι 54%.

Οι ΗΠΑ “τιμωρούν” την Deutsche Bank με πρόστιμο 7,2 δις δολ. για τα “τοξικά” προϊόντα της!

Ο κ. Σόϊμπλε κάνει μαθήματα ηθικής και …οικονομίας σ΄ όλο το κόσμο και ειδικά στην Ελλάδα. Η Γερμανία όμως για μια ακόμη φορά πιάστηκε …επ ΄ αυτοφώρω να κάνει “πονηριές”!

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ,η τράπεζα Deutsche Bank συμφώνησε σε διακανονισμό 7,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, αναφορικά με την υπόθεση πώλησης “τοξικών” τραπεζικών επενδυτικών προϊόντων, την περίοδο πριν από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης του 2008.

Η Bundesbank παίρνει πίσω το χρυσό της από ΗΠΑ-Γαλλία!

(Σ.Σ.: Να δούμε πότε θα κάνουν τον αντίστοιχο έλεγχο και για τα χρωστούμενα τους στην Ελλάδα, και πότε θα αποπληρώσουν το χρέος τους σχετικά με το κατοχικό χρέος , τις καταστροφές κλπ. Γιατί προς στιγμήν, στα μάτια των Ελλήνων οι Γερμανικές κυβερνήσεις παραμένουν ως Απατεώνες , Κακομοίρηδες και Μπαταχτσήδες.)

Ο γερμανικός χρυσός που εδώ και χρόνια βρισκόταν κυρίως στις ΗΠΑ και τη Γαλλία επιστρέφει πλέον στη Γερμανία, η οποία διαθέτει τα δεύτερα σε ποσότητα αποθέματα χρυσού στον κόσμου.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Deutschen Welle, Ο γερμανικός χρυσός επιστρέφει. Τα θησαυροφυλάκια της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη γεμίζουν με ράβδους χρυσού. Ακολουθώντας μυστικές διαδρομές από το 2013 κάθε χρόνο μεταφέρονται τόνοι χρυσού μέσω του Ατλαντικού και του Ρήνου στη Γερμανία. Τα αποθέματα αυτά για ιστορικούς λόγους παρέμεναν στην αμερικανική Κεντρική Τράπεζα Fed και στη γαλλική Banque de France. 647 τόνοι θα πρέπει να μεταφερθούν συνολικά μέχρι το 2020. Τότε η Μπούντεσμπανκ θα κρατήσει το μισό από το γερμανικό χρυσό που αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 3.381 τόνους σε μυστικά θησαυροφυλάκια.

H Ευρώπη «ξεχνάει» τα Luxleaks και τα Panama Papers

Του Θάνου Καμήλαλη

Τι συμβαίνει όταν ξεσπάει ένα παγκόσμιο σκάνδαλο φοροαποφυγής, όπως τα Luxleaks ή τα Panama Papers; Η κοινή γνώμη συνταράσσεται, κάποιοι υπαίτιοι αντιμετωπίζουν κυρώσεις και οι κυβερνήσεις υπόσχονται να πάρουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Το σύστημα όμως προς το παρόν δεν φαίνεται να αλλάζει. Νέες έρευνες δείχνουν ότι οι κυβερνήσεις όχι μόνο δεν λαμβάνουν μέτρα για να περιορίσουν τη φοροαποφυγή των ισχυρών, αλλά αντίθετα η αδιαφάνεια και η φορολογική ανισότητα ενισχύονται. Μέχρι το επόμενο σκάνδαλο, που θα μας αφήσει ξανά «έκπληκτους».

Η παντοδυναμία των αγορών

Το σημερινό οικονομικό σύστημα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το φιλελευθερισμό – αφού πρόκειται για ένα κεντρικά κατευθυνόμενο σύστημα των ελίτ, μέσω του οποίου το 0,1% των ανθρώπων κυβερνάει απολυταρχικά το υπόλοιπο 99,9%, χωρίς να ελέγχεται από κανέναν.

«Εμείς, η κυρίαρχη τάξη, διεξάγουμε σε παγκόσμια κλίμακα έναν πόλεμο εναντίον της εξαρτημένης τάξης, έχοντας φτάσει τελικά σε σημείο να τον κερδίσουμε» (W. Buffet). «Πρέπει να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών» (A. Merkel).

«Έκρηξη» ανάπτυξης στην Ελλάδα, από το 2017, βλέπει η ΕΚΤ!

(Σ.Σ.: Το άρθρο αυτό λεει αρλούμπες , που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ωστόσο όμως, το αναρτούμε στο blog για καθαρά ιστορικούς λόγους , για να υπάρχει στο αρχείο.)

ΕΚΤ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2,5% ΤΟ 2017 ΚΑΙ 3% ΤΟ 2018 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! 

Αναπτυξιακό άλμα, βλέπει η ΕΚΤ για την Ελλάδα! Ισχυρή αναπτυξιακή τροχιά βλέπει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την ελληνική Οικονομία τα δύο επόμενα έτη!