MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Διαπιστώσεις και προβλέψεις

Ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα, με υγεία και ευτυχία σε όλους τους Έλληνες, με τη βεβαιότητα πως το 2017 θα είναι πολύ καλύτερο – αρκεί να μην περιμένουν καμία βοήθεια από κανέναν, πιστεύοντας στις ικανότητες τους και στον εαυτό τους.

«Η Ευρωζώνη, η ΕΕ, ο καπιταλισμός, η δήθεν ελεύθερη αγορά και η παγκόσμια οικονομία βιώνουν την ιστορικά μεγαλύτερη και διαρκέστερη κρίση – ενώ τα βουνά των συσσωρευμένων χρεών, το πλημμύρισμα των αγορών με νέα χρήματα από τις κεντρικές τράπεζες, τα αρνητικά επιτόκια, οι επενδυτικές φούσκες, τα τραπεζικά κραχ και οι πληθωριστικές πιέσεις, απειλούν να καταστρέψουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα«.

Δημοσκόπηση - κόλαφος για τα κόμματα - Τι αισθάνονται οι Έλληνες

Πρόωρες εκλογές μέσα στο 2017 «βλέπουν» 6 στους 10 Έλληνες πολίτες, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση. Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση που διενήργησε η MRB για λογαριασμό της κυριακάτικης εφημερίδας Real News. Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι το 63% των ερωτηθέντων εκτιμά... 

πως το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες στη χώρα είναι πολύ πιθανό, λόγω σύγκρουσης με τους δανειστές, αλλά και κοινωνικής αναταραχής. 

Όσον αφορά στο πώς αισθάνονται οι Έλληνες αυτή τη στιγμή, λίγο πριν μπει η νέα χρονιά, τα πράγματα είναι, λίγο έως πολύ, αναμενόμενα. Έτσι, οι λέξεις που εκφράζουν τους πολίτες είναι «ανησυχία» (σε ποσοστό 63,1%), «φόβος» (47,9%), «οργή» (29,7%) και «ντροπή» (24,3%). 

Έλληνες οι πιο απαισιόδοξοι της Ευρώπης - Ούτε 1 στους 10 δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση.

Οι πιο απαισιόδοξοι πολίτες της ΕΕ όσον αφορά την οικονομία, την ανεργία αλλά και τις προοπτικές του νοικοκυριού τους είναι οι Έλληνες σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου για το Νοέμβριο.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στην ερώτηση για το πώς βλέπουν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας τους επόμενους 12 μήνες, μόλις το 8% απαντά ότι θα είναι καλύτερη, με το 64% να εκτιμά οτι θα είναι χειρότερη και το 30% να προβλέπει στασιμότητα. Αντίστοιχα ο μέσος όρος στην Ε.Ε. ήταν 22% προς την κατεύθυνση της βελτίωσης, 26% της επιδείνωσης και 47% στασιμότητα.