MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

«Πόθεν έσχες»: Ζάμπλουτοι πολιτικοί κατάντησαν τους Έλληνες πάμπτωχους και συνεχίζουν να καθορίζουν τις τύχες τους

Στη δημοσιότητα έδωσε η Βουλή τα πόθεν έσχες του Πρωθυπουργού, των πολιτικών αρχηγών, των υπουργών και βουλευτών για τα έτη 2014 (χρήση 2013) και 2015 (χρήσει 2014). Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτουν οι αποζημιώσεις που λαμβάνουν από την βουλευτική ειδιότητα τους, αλλά και καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, όπως επίσης και μεγάλη ακίνητη περιουσία. 

Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι, τι επαφή μπορούν να έχουν αυτοί οι άνθρωποι με την κοινωνία όταν οι λογαριασμοί τους (όπως του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ή του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου) είναι φουσκωμένοι και δεν τους ενδιαφέρει, προφανώς πώς οι συνταξιούχοι τα βγάζουν πέρα με συντάξεις 400 και 500 ευρώ και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι με αντίστοιχα ποσά; 

Απόφαση «βόμβα» του Πρωτοδικείου Αθηνών: Κανείς δανειολήπτης δεν οφείλει τίποτα - Ποιες οι προϋποθέσεις

ΡΑΠΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Σύμφωνα με την τελεσίδικη απόφαση «σταθμός», 2343/2016 του Πρωτοδικείου Αθηνών, που αποτελεί πλέον νομολογία του ελληνικού κράτους και που δίνει ράπισμα στις αυθαιρεσίες των τραπεζών, κανείς δανειολήπτης δεν χρωστάει τίποτα σε αυτές.

Πιο συγκεκριμένα και με βάση των άρθρων 178 και 179 ΑΚ. όταν η τράπεζα είναι η υπεύθυνη της οικονομικής αδυναμίας του δανειολήπτη, η «δανειακή σύμβαση» θεωρείται αδικοπραξία και διαγράφεται οριστικά.

Αυτή είναι η απόφαση βόμβα κατά των τραπεζών – Ράπισμα στην τραπεζική αυθαιρεσία

Το πρώτο δεδικασμένο για την τραπεζική απάτη και την οριστική και πλήρη απαλλαγή των πολιτών από το βούρκο του χρέους είναι γεγονός. 

Το Ιστορικό της υπόθεσης: 

Σεπτέμβριος 2011 

Η επιχείρηση αιτείται να υπαχθεί στα προγράμματα στήριξης της οικονομίας. Όλες οι συνεργαζόμενες τράπεζες, που έως τότε είχαν ρευστοποιήσει 163 δισ. από τα 233 δισ. εγγυήσεων του Ελλ. Δημοσίου που συνολικά έλαβαν, αρνούνται χωρίς καμιά εξήγηση να εντάξουν την επιχείρηση στα ανωτέρω προγράμματα. Με τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας, τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, αυτό αποτελούσε ξεκάθαρο μήνυμα μελλοντικής εξόντωσης των μικρομεσαίων αλλά και των νοικοκυριών. Κι αυτό, γιατί τα 163 δισ. που οι τράπεζες είχαν ρευστοποιήσει, ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ να τα χρησιμοποιήσουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για διάθεση προς τους ανωτέρω δικαιούχους. 

Strattfor για το 2017: «Η ΕΕ απειλείται με διάλυση - Δεν θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα»

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ CIA
Σοβαρό κίνδυνο κατάρρευσης της ΕΕ λόγω της επέλασης των ευρωσκεπτικιστικών δυνάμεων, αλλά και της δυναμικής τους η οποία αυξάνεται προβλέπει η «δεξαμενή σκέψης» της CIA το Strattfor για το 2017
Για την Ελλάδα, το think tank δεν βλέπει εκλογές καθώς, όπως λέει, «η κυβέρνηση φοβάται το αποτέλεσμα». 

Οι προβλέψεις του Stratfor για το 2017 για την Ευρώπη έχουν ως εξής: 

Η επιστολή της ντροπής

Η υποκρισία και η διχόνοια δεν βοηθούν καθόλου την Ελλάδα, αφού χρειάζεται ρεαλιστικές λύσεις – οι οποίες ασφαλώς δεν έχουν καμία σχέση με τη σκυταλοδρομία της ντροπής που έχουν πολύ έξυπνα οργανώσει οι δανειστές.

Άποψη 

Η Ελλάδα ευρίσκεται αφενός μεν υπό ξένη επιτροπεία, αφετέρου σε καθεστώς κυλιόμενης πτώχευσης – δηλαδή, συνεργεί μία άκρως επικίνδυνη και παράνομη καθυστέρηση της νομοτελειακής χρεοκοπίας της. Παράνομη επειδή επιδεινώνονται συνεχώς οι συνθήκες της οικονομίας της, με κίνδυνο να μετατραπεί σε ένα αποτυχημένο κράτος. Στις επιχειρήσεις κάτι τέτοιο απαγορεύεται, ενώ τιμωρείται ποινικά πάρα πολύ αυστηρά ο υπεύθυνος διαχειριστής τους – ο οποίος, στην περίπτωση των κρατών, είναι η εκάστοτε κυβέρνηση. 

The Int'l Spectator: Η Ελλάδα με την υψηλότερη ανεργία στον δυτικό κόσμο στο 23% με την Γερμανία 4,1%

Γερμανία και Ιαπωνία είναι δύο οικονομίες που έχουν σχεδόν πλήρη απασχόληση και ειδικά στην Ιαπωνία η ανεργία είναι μόλις 3%. 

Η Ελλάδα έχει την υψηλότερη ανεργία στον δυτικό κόσμο στο 23% αναφέρει το The Int'l Spectator.

Η ανεργία ειδικά στους νέους που φθάνει στο 50% αποτελεί το βασικό πρόβλημα της Ελλάδος και ειδικά των χωρών της Νοτίου Ευρώπης.