MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Η αμερικανική αντεπίθεση

Τα σχέδια της νέας κυβέρνησης έχουν τρομοκρατήσει τόσο την Κίνα, όσο και τη Γερμανία – ειδικά την πρωσική ηγεσία της χώρας, η οποία προβλέπει πως μετά από τόσες επιτυχημένες μάχες, θα χάσει τον πόλεμο, όπως συνήθως συμβαίνει.

Άρθρο

Η καινούργια εμπορική πολιτική της υπερδύναμης δεν στρέφεται μόνο εναντίον της Κίνας ή της NAFTA, δηλαδή στις συμφωνίες με το Μεξικό και τον Καναδά – αλλά έχει ως επί πλέον στόχο της τη Γερμανία, εμποδίζοντας την να εξελιχθεί στον ηγεμόνα της Ευρώπης. Η πιθανότητα δε μίας νέας συμφωνίας τύπου Γιάλτας, όπου θα διαμοιραζόταν η Ευρώπη σε αμερικανικές και ρωσικές ζώνες επιρροής, δημιουργεί τρόμο στην πρωσική ηγεσία – στη χώρα που ανέκαθεν κερδίζει όλες τις μάχες, αλλά χάνει τον πόλεμο.

«ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ» !!! Η Ε.Ε. ΞΕΚΙΝΑ ΕΡΕΥΝΑ

Τη διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Επιτροπή αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έπειτα από σχετική καταγγελία του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου.

Αυτό προκύπτει από την επιστολή της Προέδρου της Επιτροπής Αναφορών Cecilia Wikstrοn στις 20 Δεκεμβρίου, με την οποία γνωστοποιείται ότι η καταγγελία του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου γίνεται αποδεκτή.

Δημοσκόπηση για ΕΕ: Οι μισοί Έλληνες θέλουν απόχώρηση από την Ένωση

ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ


Αυξάνεται το «ρεύμα» της αντίδρασης κατά της ΕΕ στην Ελλάδα και το ποσοστό αυτών που θέλουν τηναποχώρηση της χώρας από την ΕΕ αυξήθηκε από το 38% στο 46%!

Δηλαδή ένας στους δύο πολίτες ευθαρσώς πλέον το λέει «όχι άλλη Ευρώπη». Το ποσοστό είναι πολύ σημαντικό διότι «λύνει» τα χέρια μιας κυβέρνησης που στο μέλλον μπορεί να χρειαστεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις.

ΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ Κλείνουν άρον άρον τα βιβλία της εφορίας

Η δήλωση διακοπής δραστηριοτήτων θεωρείται εμπρόθεσμη, εφόσον υποβληθεί στην αρμόδια ΔΟΥ εντός 30 ημερών από την ημέρα πραγματικής παύσης των δραστηριοτήτων 

Της Μαρίας Βουργάνα 

Στην εφορία σπεύδουν τις ημέρες αυτές χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες προκειμένου να κλείσουν τα βιβλία τους ή να μετασχηματίσουν τις εταιρείες τους, προκειμένου να αποφύγουν τις επιβαρύνσεις που έρχονται το 2017 με την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού. Η δήλωση διακοπής δραστηριοτήτων θεωρείται εμπρόθεσμη εφόσον υποβληθεί στην αρμόδια ΔΟΥ εντός 30 ημερών από την ημέρα πραγματικής παύσης των δραστηριοτήτων. 

2016. ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΗΓΕΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΤΑΞΗΣ

Πολλοί Έλληνες ταπεινώνονται, οι αξίες τους και οι ικανότητές τους δεν αναγνωρίζονται, μειώνονται κοινωνικά και παραμερίζονται. Αρκετοί σπρώχνονται στην απόγνωση, στην απομόνωση και ενίοτε στην αυτοκτονία.

Εργαζόμενοι χάνουν τις δουλειές τους και εξαθλιώνονται, συνταξιούχοι ζουν με τον τρόμο της περαιτέρω βίαιης μείωσης της σύνταξης τους και οι ασθενείς δεν έχουν ελπίδα, αν δεν διαθέτουν δικά τους χρήματα. Ελεύθεροι επαγγελματίες, μικροεπιχειρηματίες και αγρότες, στοχοποιούνται ως φοροκλέφτες, για να προκληθεί κοινωνικός κανιβαλισμός εναντίον τους και να διευκολυνθεί η οικονομική τους αφαίμαξη.