MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Παίζει μπάλα μόνος ο Πούτιν… με ένα νέο ΜΑΤ στον Ομπάμα!

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύει ότι είναι το πραγματικά ισχυρό χαρτί της χώρας του, καθώς με παροιμιώδη ψυχραιμία όταν κρίνει ότι απαιτείται, αντιμετωπίζει καταστάσεις οδηγώντας τη χώρα του να κερδίσει διεθνώς τις εντυπώσεις, εκθέτοντας και τον όποιον αντίπαλο επιχειρήσει να επιβάλει τα δικά του τετελεσμένα. 

Το «defence-point.gr» φαίνεται πως έχει «διαβάσει» καλά τον Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς χθες εκτιμούσε ότι δεν είναι δεδομένο στην παρούσα συγκυρία ότι θα προχωρήσει στο σύνηθες μέτρο της απέλασης ίδιου αριθμού διπλωματών από τη Ρωσία, σε απάντηση της απόφασης του Μπάρακ Ομπάμα για την απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών και το κλείσιμο δύο συγκροτημάτων κατοικιών Ρώσων διπλωματικών στις ΗΠΑ. 

Προβλέψεις κατάρρευσης του ευρώ

Ο αμερικανός κερδοσκόπος εβραϊκής καταγωγής G. Soros ενοχοποιεί τη Γερμανία για την πιθανή διάλυση της Ευρωζώνης και της ΕΕ – καθώς επίσης για την υπαγωγή της Ευρώπης σε μία ρωσική ζώνη επιρροής.
.
«Η Γερμανία κατάφερε μεν να αναδειχθεί στον ηγεμόνα της Ευρώπης, αλλά δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που οι ηγεμόνες πρέπει να πληρούν – δηλαδή, πέρα από το στενό ατομικό τους συμφέρον, να ενδιαφέρονται επίσης για τα συμφέροντα των ανθρώπων που εξαρτώνται από αυτούς. Συγκρίνετε τη συμπεριφορά των Η.Π.Α. μετά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με αυτήν της Γερμανίας, μετά την κατάρρευση του 2008: οι Η.Π.Α. ξεκίνησαν το σχέδιο Μάρσαλ, το οποίο οδήγησε στην ανάπτυξη της ΕΕ, ενώ η Γερμανία επέβαλλε το πρόγραμμα λιτότητας, το οποίο εξυπηρετεί μόνο τα δικά της συμφέροντα.

Η ΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ «ΘΑΥΜΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 

Μια πραγματικά καταπληκτική δουλειά από το «Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο», ΕΠΑΜ, για την Γερμανία που σήμερα κατέχει με βάναυσο τρόπο την χώρα μας, καταστρέφει την οικονομία μας, εξοντώνει τον ελληνικό λαό και οδηγεί την Ευρώπη σε ολοκληρωτική κατάρρευση. 

Η μεγάλη απάτη της ιστορίας που έπλεξε το εγκώμιο στο δήθεν γερμανικό θαύμα, στους δήθεν εργατικούς και αξιόπιστους Γερμανούς και έφερε σήμερα αυτή την γερμανοκρατούμενη Ευρώπη, ξετυλίγεται με τον πιο αξιόπιστο τρόπο από ένα Γερμανο ερευνητή, τον Christoph Weber που αξίζει συγχαρητήρια για το έργο του, (ας ξεστραβωθούν οι εδώ ευρωλιγούρηδες και… γερμανοτσολιάδες). Πολλά από αυτά που αναφέρονται μας θυμίζουν την δική μας πικρή εμπειρία. 

Μύθοι και ανοησίες

Εάν δεν πάψουν κόμματα και Πολίτες να έχουν ψευδαισθήσεις, καθώς επίσης εάν δεν σταματήσουν να κυκλοφορούν σενάρια καταστροφολογίας, η Ελλάδα θα βιώσει ένα οδυνηρό 2017 – κάτι που θα μπορούσε να αποφευχθεί μόνο εάν όλοι μαζί βρίσκαμε έναν κοινό βηματισμό.

«Κανένας λαός στην παγκόσμια ιστορία δεν έχει δείξει τόσο μεγάλη αντοχή, επιβιώνοντας μετά από επτά ολόκληρα χρόνια μαρτυρικής κρίσης, όσο οι Έλληνες – αφού οι περισσότεροι λαοί είτε ξεπέρασαν το πρόβλημα μετά από δύο τρία έτη, είτε επαναστάτησαν εκδιώκοντας τους εισβολείς, όπως η Αργεντινή, η Ρωσία κοκ. Εύλογα αναρωτιέται βέβαια κανείς εάν το γεγονός αυτό είναι θετικό ή αρνητικό – αφού η κυλιόμενη πτώχευση και ο αργός θάνατος που έχει ως αποτέλεσμα, θεωρείται ως η χειρότερη μορφή χρεοκοπίας«.