MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Η μεταναστευτική κρίση της Σουηδίας

Παρά το ότι η χώρα προσπαθεί να αγνοήσει τη μεταναστευτική κρίση, απαγορεύοντας έμμεσα στους Πολίτες της να αναφέρονται στο πρόβλημα, η κατάσταση επιδεινώνεται σε καθημερινή βάση – ενώ αρκετοί θεωρούν πως η Σουηδία βιώνει κυριολεκτικά ένα μεταναστευτικό σοκ και χάος.

Δεν είναι λίγοι δε αυτοί που έχουν πανικοβληθεί από τα γεγονότα στο κέντρο της περιοχής Rinkeby της Στοκχόλμης (χάρτης), γνωστής για την υψηλή συγκέντρωση μεταναστών, καθώς επίσης ατόμων με μεταναστευτική καταγωγή – όπου κατά τη διάρκεια της βραδιάς εκατοντάδες νέοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν μεγάλες αναταραχές. Οφείλουμε να σημειώσουμε εδώ πως το Rinkeby έχει το παρατσούκλι «little Mogadishu», λόγω του μεγάλου αριθμού των Σομαλών που κατοικούν εκεί – ενώ η αστυνομία δεν το επισκέπτεται ποτέ τα βράδια, χωρίς μεγάλες ενισχύσεις.


Συνεχίζοντας, η χώρα αντιμετωπίζει γενικότερα προβλήματα, αδυνατώντας να ενσωματώσει το μεγάλο αριθμό μουσουλμάνων που έχουν εγκατασταθεί εκεί – πόσο μάλλον όταν έχει διαπιστωθεί μία κατακόρυφη άνοδος της ριζοσπαστικοποίησης τους, ενώ αποτελεί ένα γόνιμο έδαφος για τις ακραίες ισλαμικές οργανώσεις.

Ειδικά όσον αφορά την προχθεσινή εξέγερση στο Rinkeby, η περιοχή έμοιαζε κυριολεκτικά με μία εμπόλεμη ζώνη – αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να ρίξουν προειδοποιητικές βολές, για να αμυνθούν στις επιθέσεις με πέτρες που δέχονταν. Πολλά αυτοκίνητα καίγονταν (φωτογραφία), ενώ οι αναφορές των ΜΜΕ (πηγή), έδειχναν τον πανικό που επικράτησε.


Υπενθυμίζουμε εδώ πως στη Σουηδία διεξάγεται μία δοκιμή για την παγκοσμιοποίηση – μεταξύ άλλων για το εάν μία τεχνητά προκαλούμενη καταναγκαστική μετανάστευση, μαζική, ογκώδης, θα μπορούσε να δημιουργήσει χάος. Αυτοί που σχεδιάζουν την παγκοσμιοποίηση αναρωτιούνται:

«Πόσο μεγάλη και τι ποιοτικά χαρακτηριστικά θα έχει η εξέγερση των ανθρώπων στη Σουηδία; Πόσο εύκολο ή πόσο δύσκολο θα είναι να στραγγαλίσουμε μία τέτοια επανάσταση; Πόσος καιρός θα χρειαστεί έως ότου καταφέρουμε, μέσω της μετανάστευσης, να φτιάξουμε έναν νέο πληθυσμό, όπου οι περισσότεροι μετανάστες δεν θα έχουν καμία διάθεση να αφομοιωθούν από την τοπική κουλτούρα αλλά, αντίθετα, μερικοί θα θέλουν να την καταστρέψουν;«.

Πρόκειται λοιπόν για ένα τεστ «διάλυσης» των 9,5 εκ. Σουηδών σε ένα νέο ετερογενές μείγμα, για να διαπιστώσουν τι θα συμβεί. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τη Σουηδία, αλλά αποτελεί το μυστικό στόχο για τις περισσότερες βιομηχανικές τεχνολογικές οικονομίες σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Αυτοί που προγραμματίζουν την παγκοσμιοποίηση, σκέφτονται πως σε χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Σουηδία, η Αγγλία και σε κάποιο βαθμό η Αμερική, πρέπει να πάψουν να υπάρχουν οι υπερήλικοι ομογενείς πληθυσμοί. «Γιατί να υπάρχουν εθνικά κράτη; Γιατί να διαθέτουν σύνορα; Ποιός ο λόγος να έχουν ποσοστώσεις στον αριθμό των μεταναστών που υποδέχονται;».

Δεν υπάρχουν μετανάστες. Υπάρχουν μόνο οι παγκόσμιοι πολίτες, οι οποίοι είναι σωστό να κυβερνώνται από έναν. Από μία υψηλότερη διαχειριστική πλατφόρμα. Να κοστίζουν λιγότερο, να δουλεύουν περισσότερο και να πεθαίνουν γρηγορότερα. Φτάνει πια με τις συντάξεις και την πανάκριβη κοινωνική περίθαλψη!

Αυτός είναι ο λόγος της δοκιμής στη Σουηδία. Η έρευνα είναι η εξής: «Πόσο βαθιά είναι ήδη προγραμματισμένος ο σουηδικός λαός, όσον αφορά τα ανθρωπιστικά του συναισθήματα; Πόσα θα αντέξει χωρίς να διαμαρτυρηθεί; Έως ποιό σημείο θα αρνείται να δει αυτά που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια του;«. Προφανώς μιλάμε για τον έλεγχο της σκέψης, από μία ανώτερη, κρυφή Αρχή, σε μία ευρεία βάση.

Σερένα Νομικού
Επιχειρηματίας και μουσικός, με σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αρθρογράφος σε πολιτικά, κοινωνικά και ψυχολογικά θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου