MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν στήνει επεισόδιο σε Θράκη και Αιγαίο – Έτοιμο το Κουρδικό κράτος – Εσπευσμένα ο αρχηγός της ΜΙΤ στην Γερμανία ..

Ραγδαίες εξελίξεις φαίνεται να έχουμε με την Συνθήκη της Λωζάνης να αναθεωρείται και στη πράξη. Ο Τούρκος διευθυντής της υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ) , Hakan Fidan, θα επισκεφθεί το Βερολίνο ως προσκεκλημένος του επικεφαλής της γερμανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών (BND), Bruno Kahl. Τουρκία και Γερμανία θα συζητήσουν για το Κουρδιστάν και είναι βέβαιο πως η Άγκυρα θα ζητήσει ανταλλάγματα και πληροφορίες για την Ελλάδα. Ήδη ο αυτοεξόριστος Αμπντουλάχ Μποζγκούρτ της εφημερίδας “Ζαμάν», αποκαλύπτει τις κινήσεις των Τούρκων… 

«Έφυγα για να γλιτώσω. Πρέπει να προσέχετε στο Αιγαίο», διαμηνύει ο αυτοεξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος της εφημερίδας «Ζαμάν», τονίζοντας ότι η Άγκυρα σχεδιάζει θερμό επεισόδιο είτε στο Αιγαίο είτε στη Θράκη. 

Ο Μποζγκούρτ αποκαλύπτει ότι οι Τούρκοι είχαν προσπαθήσει να κατασκευάσουν το 2003 και το 2004 εμπλοκή Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο με πτώση μαχητικού F-16. 

«Ήταν στημένο. Οι Τούρκοι θα κατέρριπταν τουρκικό μαχητικό και θα κατηγορούσαν την Ελλάδα». 

Ερωτηθείς αν ο Ερντογάν θα μπορούσε να σχεδιάσει ένα παρόμοιο επεισόδιο πάνω από το Αιγαίο, ο Τούρκος δημοσιογράφος είναι κατηγορηματικός: 

«Όχι μόνο στο Αιγαίο, ακόμα και στη Θράκη μπορεί να δούμε ένα στημένο θερμό επεισόδιο. Δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσεις τις μηχανορραφίες από το να γίνουν πραγματικότητα. Οι περισσότεροι Τούρκοι στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ εκδιώχθηκαν και πλέον δεν μπορούν να σταματήσουν τον Ερντογάν ούτε οι στρατιωτικοί». 

«Ελέγχει τα πάντα. Ακόμα και τα Μέσα Ενημέρωσης. Μπορεί να κατασκευάσει ειδήσεις, να βάζει ψεύτικες ειδήσεις και να αναζωπυρώνει τον τουρκικό εθνικισμό», τονίζει ο Μποζγκούρτ.


Ήδη σε βίντεο και εικόνες που θα δείτε παρακάτω, στο Ερμπίλ, την πρωτεύουσα του Κουρδιστάν, εγκαινιάστηκε και επίσημα ο πέμπτος περιφερειακός αυτοκινητόδρομος στην πόλη, γνωστός και ως εθνική οδό 120 μέτρων ενώ υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν να φιλοξενούνται στην αεροπορική βάση του Ερμπίλ αμερικανικά ελικόπτερα AH-64, CH-47F και UH-60 και βρετανικά Tornado GR4!

Γεγονός που σημαίνει πως το μισό Κουρδιστάν είναι έτοιμο και απομένει η έγκριση της Ρωσίας και για το συριακό Κουρδιστάν… Το Ιρανικό κομμάτι έχει μέλλον ακόμη..


Επικαλούμενο διπλωματικές πηγές το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι Fidan αναμένεται να συναντηθεί με τον Hans-Georg Maassen, επικεφαλής της εγχώριας υπηρεσίας πληροφοριών για την προστασία του συντάγματος (BFV).


Οι πηγές τονίζουν ότι η επαφή μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών των δύο χωρών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τον τελευταίο καιρό λόγω των προβλημάτων ασφάλειας και της «ανησυχίας» τόσο στην Τουρκία όσο και στη Γερμανία.


Eρμπίλ




Αυτές οι «ανησυχίες» περιλαμβάνουν απειλές που προέρχονται από τη Συρία, και τους ξένους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αλλά σίγουρα εμπλέκουν και την Ελλάδα .

Τουρκία και Γερμανία υπήρξαν πολύ καλοί σύμμαχοι σε όλους τους παγκόσμιους πολέμους και πάντα είχαν πολύ καλή «συνεργασία» στον τομέα των πληροφοριών.

Η χώρα μας δεν έχει τίποτα να αναμένει από την γερμανική πλευρά στον τομέα αυτόν παρά μόνο την υποψία πιθανής «διαρροής» πληροφοριών από Βερολίνο σε Άγκυρα , η σημασία των οποίων άπτεται της ελληνικής εθνικής ασφάλειας .

Υπενθυμίζουμε ότι γερμανικές μονάδες επιφανείας επισκέφτηκαν σχετικά πρόσφατα το Αιγαίο και ενδεχομένως να συνέλεξαν πληροφορίες για την ελληνική άμυνα.

Επίσης υπενθυμίζουμε τα περιστατικά με διάφορους αθώους «τουρίστες» γερμανικής καταγωγής που συνελήφθησαν ενώ πραγματοποιούσαν κατασκοπευτικές αποστολές εντός ελληνικού εδάφους.

Η παρουσία γερμανικών δυνάμεων στην τουρκική αεροπορική βάση στο Ιντσιρλίκ αποτελεί όντως θέμα συζήτησης, αλλά αυτήν την στιγμή το «παιχνίδι» που παίζεται είναι αποκλειστικά στο Αιγαίο πέλαγος στο οποίο Τούρκοι και Γερμανοί εποφθαλμιούν λόγω των τεραστίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είχαν μια τεταμένη περίοδο μετά την αναγνώριση από την γερμανική ομοσπονδιακή βουλή, της μαζικής δολοφονίας 1, 5 εκατομμυρίων Αρμενίων κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας ως «γενοκτονία».

Επίσης ζήτημα παρουσιάστηκε με τους Τούρκους Ιμάμηδες στην Γερμανία , ορισμένοι από τους οποίους διεξάγουν επίσημη κατασκοπευτική δράση.

Τα συμφέροντα όμως της Γερμανίας στην περιοχή μας « καταπραΰνουν» την οργή για τις δράσεις της Άγκυρας .

Σε άρθρο μας με τίτλο (Το σχέδιο γερμανικών και τουρκικών μυστικών υπηρεσιών με την ονομασία «Sherpa» περιλαμβάνει και την Ελλάδα), είχαμε αναφέρει ότι η Γερμανία και η Τουρκία έχουν δημιουργήσει ένα νέο μηχανισμό για τον «κοινό αγώνα» τους κατά της τρομοκρατίας, καθώς οι δύο κυβερνήσεις ευρίσκονται σε πλήρη συντονισμό σε ότι αφορά τα υπουργεία Εσωτερικών και άμυνας , αναφέρουν τουρκικά και ξένα δημοσιεύματα .

Η απόφαση για τον διορισμό συνδέσμων των δύο χωρών έγινε από τον Υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ και τον Τούρκο ομόλογό του, Efkan Αla .

Αλλά όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα , αιφνιδιαστικά όλα αλλάζουν . Η Ρωσία για το δικό της συμφέρον «κατέβηκε» στην ίδια περιοχή και ανατρέπει όλα τα σχέδια και τα πλάνα , Γερμανών, Βατικανού, Τουρκίας .

Σε μια ειδική τελετή στην πόλη Ερμπίλ η οποία προορίζεται να γίνει η πρωτεύουσα του ανεξάρτητου Κουρδιστάν οικοδομείται μια σύγχρονη πόλη με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Εγκαινιάστηκε επίσημα ο πέμπτος περιφερειακός αυτοκινητόδρομος στην πόλη, γνωστός και ως εθνική οδό 120 μέτρων.

Σύμφωνα με το κυβερνήτη της Ερμπίλ Nawzad Hadi, το έργο ξεκίνησε το 2013 και πήρε πάνω από τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθεί. Με τα χρήματα όμως που δαπανήθηκαν όμως ο δρόμος ολοκληρώθηκε λίγους μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης παρόντες ήταν πολλοί Κούρδοι αξιωματούχοι συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού του ιρακινού Κουρδιστάν Νετσερβάν Μπαρζανί.

Ο Μπαρζανί εξήρε το ρόλο του τομέα των τοπικών επιχειρήσεων αλλά και των ξένων ιδιωτικών εταιρειών που συμβάλουν στην ανάπτυξη της υποδομής της πόλης.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις μεγάλες ξένες ιδιωτικές εταιρείες που έχουν επενδύσει στην περιοχή του Κουρδιστάν σε μια εποχή όπου η περιοχή βιώνει μια οικονομική κρίση.

Ο ταξιδιώτης που θα έρθει σήμερα στο Ερμπίλ, εντυπωσιάζεται πραγματικά από την δομή αυτής της σύγχρονης πόλης και από το νέο αεροδρόμιο.

Το αεροδρόμιο είναι σχεδιασμένο από Βρετανούς αρχιτέκτονες, διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους διαδρόμους προσγείωσης στον κόσμο και ήδη, από το δεύτερο χρόνο λειτουργίας του, ξεπέρασε σε κίνηση επιβατών την πρόβλεψη τετραετίας.

Τον περασμένο Φεβρουάριο κατασκευάστηκε και νέο αεροδρόμιο στο Ντουχόκ το τρίτο συνολικά .

Η χώρα καλύπτει έκταση 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, διαθέτει τρία διεθνή αεροδρόμια, εκ των οποίων τα δύο καινούργια , τα οποία δείχνουν ότι πολύς κόσμος μετακινείται από και προς το Κουρδιστάν.

Η Ερμπίλ θα είναι η πόλη των ουρανοξυστών . Το υψηλότερο κτήριο που κατασκευάζεται τώρα είναι ο πύργος Naza, με 66 ορόφους (275 μ.), προϋπολογισμού 120 εκατ. δολ.


Αυτόν και άλλους πολλούς ουρανοξύστες ίσως τους βλέπουμε σε λίγα χρόνια στις τηλεοράσεις παρακολουθώντας αγώνες Formula 1, γιατί και αυτό είναι στο πλάνο που έχει εκπονηθεί με την ονομασία «Erbil-2030».

Αυτά είναι όμως τα σχέδια των πολυεθνικών που έχουν σπεύσει να καταλάβουν την θέση τους στην πρωτεύουσα του ανεξάρτητου Κουρδιστάν, η οποία αποτελεί ένα κόσμημα στην ταραγμένη αυτή περιοχή.





Πηγή : pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου