MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Στο στόχαστρο της Κομισιόν η Microsoft, για τις παραβιάσεις του απορρήτου στα Windows 10

Στελέχη της εταιρείας ανέφεραν ότι η Microsoft παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις υποδείξεις των Ευρωπαϊκών αρχών 

Νέα έρευνα από την Ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή αντιμετωπίζει η Microsoft , καθώς η εταιρεία απέτυχε να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση του απορρήτου των δεδομένων των χρηστών του νεώτερου λειτουργικού της συστήματος, μετά από μια σειρά αλλαγών στις οποίες προχώρησε τους τελευταίους 10 μήνες.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επιφορτισμένοι με τη διασφάλιση του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, έστειλαν μια επιστολή στην εταιρεία, εκφράζοντας τους προβληματισμούς τους για το επίπεδο της προστασίας των χρηστών, καθώς αρμόδιοι ρυθμιστές από 7 χώρες έχουν ήδη εκφράσει τους προβληματισμούς τους για τις επερχόμενες αλλαγές.

Στελέχη της εταιρείας ανέφεραν ότι η Microsoft παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις υποδείξεις των Ευρωπαϊκών αρχών και εξέφρασαν την αποφασιστικότητα της εταιρείας από το Redmond, να συνεργαστεί μαζί τους για να βελτιώσει περαιτέρω την ασφάλεια που απολαμβάνουν οι χρήστες της.
Αμερικανικοί τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Google και το Facebook αντιμετωπίζουν επίσης αυξανόμενες πιέσεις από τις Ευρωπαϊκες αρχες, με στόχο τη καλύτερη διασφάλιση του απορήτου των χρηστών τους.

Ένας νέος νόμος, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ από το 2018, θα δίνει τη δυνατότητα στα κράτη μέλη της Ε.Ε να επιβάλουν στις εταιρίες τεχνολογίας, πρόστιμα που θα ανέρχονται έως και το 4% των παγκόσμιων πωλήσεων τους.

Πηγή : www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου