MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Το δημογραφικό πρόβλημα της Ευρώπης...

- By John.k

Διαβάζοντας το βιβλίο της Γεωγραφίας της Β' Γυμνασίου στην σελίδα 105 βλέπουμε ωραία πράγματα ...

Μας αναλύει τι συμβαίνει με τα μαγαζιά που κλείνουν , με τους 450.000 νέους που φύγανε στις Βόρειες χώρες, γιατί οι νέοι στην Ελλάδα έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας και αρκετά άλλα... 

Η προπαγάνδα λοιπόν που κάνει το κράτος στην νεολαία μας λεει τα εξής:

"Τρίτο χαρακτηριστικό του ευρωπαϊκού πληθυσμού είναι το έντονο δημογραφικό πρόβλημα. Η Ευρώπη αποτελεί την περιοχή του πλανήτη όπου γεννιούνται τα λιγότερα παιδιά. Κάθε χρόνο καταγράφονται περίπου 10 γεννήσεις ανά 1.000 Ευρωπαίους, όταν στη Βόρεια Αμερική οι γεννήσεις είναι 15 και στην Αφρική 40. Λόγω της υπογεννητικότητας αναμένεται μείωση του πληθυσμού αρκετών ευρωπαϊκών χωρών στις δεκαετίες που έρχονται. Αυτό θα συμβεί γιατί η απλή αναπλήρωση του πληθυσμού μιας χώρας απαιτεί δείκτη γονιμότητας 2,1 παιδιά ανά γυναίκα, ενώ σήμερα ο μέσος ευρωπαϊκός δείκτης γονιμότητας έχει πέσει στο 1,4.

Ωστόσο, παράλληλα με τη μείωση των γεννήσεων, αυξάνεται ο μέσος όρος διάρκειας ζωής των Ευρωπαίων, αποτέλεσμα της οικονομικής ευημερίας και της προόδου της ιατρικής και της φαρμακολογίας. Το προσδόκιμο όριο ζωής των ατόμων στις αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης (Σουηδία, Ισλανδία, Ελβετία κ.ά.) είναι πολύ υψηλό, λίγο κάτω από τα 80 χρόνια. Η μείωση της αναλογίας των νεαρών ατόμων στον ευρωπαϊκό πληθυσμό (ως αποτέλεσμα της μείωσης των γεννήσεων) και η αύξηση της αναλογίας των ηλικιωμένων ατόμων (ως αποτέλεσμα των καλύτερων συνθηκών ζωής κ.ά.) συνθέτουν το δημογραφικό πρόβλημα, το οποίο, με τη σειρά του, προκαλεί πολλά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Καθώς οι Ευρωπαίοι γεννούν πλέον λιγότερα παιδιά και ζουν περισσότερο, ο πληθυσμός στο σύνολό του γερνάει. Είναι εντυπωσιακό ότι η αναλογία των ηλικιωμένων ατόμων σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό της Ευρώπης είναι η μεγαλύτερη από όλες τις ηπείρους και των νεαρών ατόμων η μικρότερη.

Τέταρτο χαρακτηριστικό του ευρωπαϊκού πληθυσμού είναι η μετανάστευση. Το έντονο δημογραφικό πρόβλημα του συνόλου σχεδόν των χωρών της Ευρώπης έχει δημιουργήσει την ανάγκη εισαγωγής εργατικού δυναμικού από άλλες ηπείρους (μετανάστες). 

Εκτιμήσεις λένε ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη εισαγωγής τουλάχιστον πέντε εκατομμυρίων μεταναστών κάθε χρόνο, προκειμένου να καλύψει παραγωγικές και άλλες ανάγκες της και να στηρίξει τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά της συστήματα.

Σήμερα σε πολλά αναπτυγμένα ευρωπαϊκά κράτη (Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Σουηδία κ.ά.) ο αλλογενής πληθυσμός ξεπερνά το 10% του συνολικού πληθυσμού. Οι σημερινοί μετανάστες που ζουν στις χώρες της δυτικής και της βόρειας Ευρώπης προέρχονται κυρίως από την ανατολική Ευρώπη (π.χ. Πολωνία, Ουκρανία), τη Βαλκανική Χερσόνησο (π.χ. Αλβανία, Ρουμανία, Βουλγαρία), την Αφρική (π.χ. Αλγερία) και την Ασία (π.χ. Πακιστάν, Ινδία). Η παρουσία μεταναστών σε μια χώρα με στασιμότητα ή μείωση πληθυσμού (όπως είναι οι περισσότερες χώρες της ηπείρου μας) είναι θετική για την οικονομική της ανάπτυξη, καθώς οι μετανάστες είναι κατά κανόνα νέοι, με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης και επομένως καταλαμβάνουν κυρίως ανεπιθύμητες για τον τοπικό πληθυσμό θέσεις. Επίσης, οι μετανάστες πληρώνοντας εισφορές στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ταμεία συμβάλλουν στη συντήρησή τους, εργαζόμενοι στην καλλιέργεια και στη συλλογή των αγροτικών προϊόντων βοηθούν στο να διατηρηθεί η ζωή στην ύπαιθρο, στέλνοντας τα παιδιά τους σε σχολεία με λίγους μαθητές (τα οποία αλλιώς θα έκλειναν) συντελούν στη διατήρησή τους και γενικά δίνουν ζωτικότητα στην κοινωνία. 

Ορισμένοι βέβαια διαπιστώνουν και αρνητικές επιδράσεις, που έχουν σχέση με τη δυνατότητα της χώρας υποδοχής να ενσωματώσει ομαλά τους μετανάστες και να αναγνωρίσει την πολιτισμική και θρησκευτική τους ελευθερία."

...

Για να δούμε λοιπόν τι έχουμε εδώ.... και τι παρατηρούμε....

Αντί να δώσουν κίνητρα στα νέα ζευγάρια (οικονομικά , φοροελαφρύνσεις κλπ) της Ευρώπης για να κάνουν παιδιά, είναι πιο εύκολο για την Ελίτ, να εισάγει νέους χαμηλότερου επιπέδου, από φτωχότερες χώρες. 

Και μάλιστα προκαλεί την μετανάστευση με ιεραρχία, γιατί κλείνει τις δουλειές στις χώρες του Νότου και χαμηλώνει τους μισθούς, με αποτέλεσμα οι νέοι των χωρών αυτών να μεταναστεύουν Βόρεια, ενώ στην θέση τους να έρχονται οι "μετανάστες" χαμηλότερου επιπέδου.

Οι νέοι που μεταναστεύουν από τον Νότο προς τον Βορρά είναι χριστιανοί με κουλτούρα σχεδόν ίδια με αυτήν του Βορρά. Οι νέοι που έρχονται είναι στην πλειοψηφία τους διαφορετικής θρησκείας, και εντελώς διαφορετικής κουλτούρας.

Η Ελίτ λοιπόν, πιστεύει ότι μπορεί να διατηρήσει το Status Quo, και ότι όλοι από κάτω , είτε είναι χριστιανοί είτε είναι μουσουλμάνοι , ή ότι άλλο... θα ζήσουν χαρωπά σε έναν μεγάλο κήπο χαρούμενοι , θα αναπαραχθούν μεταξύ τους και θα δημιουργήσουν καινούργιους καταναλωτές για τις πολυεθνικές τους εταιρίες.... και όλα μέλι γάλα.....

Αμ, δε! Αν ήταν έτσι , τότε θα υπήρχαν ήδη "πολυπολιτισμικές" κοινωνίες, τουλάχιστον στις μεγαλουπόλης.... Αντ' αυτού βλέπουμε γκετοποίηση, στατιστικά, και αυτό οφείλεται στο εντελώς διαφορετικό σύστημα αξιών

Αν οι Ελίτ έχουν την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να ελέγξουν ένα τέτοιο σύστημα συνύπαρξης όλων αυτών των εντελώς διαφορετικών ανθρώπων, τότε αυτό το σύστημα διακυβέρνησης θα είναι το πιο ολοκληρωτικό καθεστώς από όλα τα καθεστώτα. 

Φάνηκε άλλωστε, ότι δεν είναι καθόλου συμβατό τo αξιακό σύστημα των "μεταναστών" με διαφορετική θρησκεία , πρόσφατα στην Σουηδία, στην Γαλλία , στην Γερμανία κλπ με τις καταστροφές , τους βιασμούς κλπ

Το πιο ωραίο μάλιστα είναι στο κείμενο η τελευταία παράγραφος, που ο κρατικός προπαγανδιστής, προσπαθεί να πείσει τα παιδιά των 15 χρόνων, πώς στα "προβλήματα προσαρμογής" φταινε οι χώρες, και όχι οι "μετανάστες" που είναι ασύμβατοι με την ντόπια κουλτούρα....

Η μπούρδα λοιπόν της πολυπολιτισμικότητας, μαίνεται να καταρρεύσει μαζί με τις υπόλοιπες φούσκες, οικονομικές, αξιακές κλπ που έχει φτιάξει αυτή η Ελίτ....

- John.k

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου