MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΔΕ

Μπορεί το ελληνικό δημόσιο και όχι η ελληνική κοινωνία να χρεοκόπησε, αλλά φυσικά ουδόλως το βάζει κάτω.

Απεναντίας διεκδικεί περισσότερα οφέλη για την κομματική του πελατεία. Πως αλλιώς μπορούν να εξηγηθούν τα πιο κάτω που ψηφίστηκαν;

Μέσα στο μνημόνιο λοιπόν μπήκαν στο παρά πέντε τα εξής:

1) Αύξηση μισθολογικής δαπάνης στο δημόσιο από 15,8 δισ. το 2016 σε 17,3 δισ. ως το 2021

2) Πρόσληψη περισσοτέρων δημοσίων υπαλλήλων από όσους φεύγουν. π.χ. για τα έτη 2020 και 2021 θα προσληφθούν 9.000 και 8.500 αντίστοιχα, ενώ θα φύγουν 8.200 και 7.500 αντίστοιχα.

3) Αυξάνονται στα ειδικά μισθολόγια, όσα επιδόματα δεν καταργούνται.

Αν αναρωτιόμαστε, γιατί τα ανέχονται αυτά οι δανειστές ή γιατί ανέχονται τη μη επιβολή του 20% επί των διαφημίσεων των ΜΜΕ, που είχε ψηφιστεί από το πρώτο μνημόνιο, η απάντηση μάλλον πρέπει να θεωρείται απλή. Θέλουν τη συνεργασία της εσωτερικής κρατικοδίαιτης άρχουσας ελίτ για να διαλύσουν τον ελληνισμό.

Χωρίς αυτή τη συνεργασία, τίποτα δεν θα μπορούσαν να μας κάνουν οι δανειστές. Αφού λοιπόν εμείς (η κοινωνία) το ανεχόμαστε, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για την εδώ παρασιτική άρχουσα ελίτ και τους επιτροπεύοντες δανειστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου