MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΠΟΛΟ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Το πολιτικοκοινωνικό σύστημα της χώρας είναι μονοπολικό. Έχει απόλυτα παραδοθεί για τη διάσωση του στους δανειστές και είναι προσηλωμένο στη γερμανική Ευρώπη, στο ευρώ και στον νεοφιλελευθερισμό. Επομένως θα κάνει οτιδήποτε του επιβάλουν οι δανειστές.

Στην ουσία λαμβάνει τα σκληρά μέτρα που του επιβάλλονται, προκειμένου να αναχρηματοδοτεί τα χρέη που το ίδιο δημιούργησε, ώστε να μην απαγγελθεί η επίσημη χρεοκοπία του και προσδοκά να έρθουν ξένοι μεγαλοεπενδυτές για να δώσουν φαϊ στην πελατεία του, ενώ το ίδιο να παίξει το ρόλο του οικονομικού νταβατζή. Δεν έχει καμία απολύτως βούληση να αναπτυχθεί αυτοδύναμα η ελληνική οικονομία.

Απαιτείται επειγόντως η δημιουργία αντίπαλου πόλου. Χωρίς σοβαρό εναλλακτικό αντίπαλο πόλο, η Ελλάδα θα καταστραφεί. Χωρίς αντίπαλο πόλο που θα απειλεί να αποσπάσει την εξουσία από το σημερινό καθεστώς, το τελευταίο και οι ξένοι προστάτες του αποθρασύνονται συνεχώς περισσότερο και εφορμούν ωμά εναντίον του ελληνικού λαού. Είναι όρος επιβίωσης του ελληνισμού και καλυτέρευσης της ζωής μας.

Ο αντίπαλος πόλος θα πρέπει να έχει έτοιμη εναλλακτική νομισματική, οικονομική και φορολογική πολιτική, με οδηγό την αυτάρκεια και κυρίως να βασίζεται όχι σε ξένες επενδύσεις, αλλά σε χρηματοδότηση της κοινωνικής βάσης, για ανάδειξη του επιχειρηματικού ταλέντου των Ελλήνων, ανακατεύοντας την κοινωνική τράπουλα που θα ανατρέψει την κρατικοδίαιτη παρασιτική οικονομική ελίτ της χώρας, η οποία σήμερα ξεπουλά τη χώρα για να διατηρήσει τα προνόμιά της. 

Αυτάρκεια δεν σημαίνει κλειστή κοινωνία, κολλεκτιβοποίηση και απομονωτισμός. Σημαίνει δύο απλά πράγματα. Έλεγχος επί του νομίσματος και τουλάχιστον ισοσκελισμένο ισοζύγιο εισαγωγών - εξαγωγών.

Απαιτείται λοιπόν αντίπαλος εναλλακτικός πόλος για να δώσει ξανά στους Έλληνες τη χαμένη αξιοπρέπειά τους.

Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου