MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Λαφαζάνης: Η συμφωνία δεσμεύει τη χώρα με άγρια λιτότητα μέχρι το 2060

Κατάπτυστη χαρακτηρίζει την απόφαση του Eurogroup ο γραμματέας του Π.Σ της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, τονίζοντας ότι δεσμεύει την Ελλάδα, με μνημόνιο, με επιτροπεία και με άγρια λιτότητα μέχρι το 2060. Η απόφαση αυτή, ανέφερε πως ελήφθη με πραξικοπηματικές και αντισυνταγματικές διαδικασίες.

«Εμείς απευθυνόμαστε από εδώ, από τα Τρίκαλα, σε όλες ανεξαιρέτως τις αριστερές, ριζοσπαστικές, πατριωτικές δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις, και τις καλούμε σε ένα κοινό μεγάλο πολιτικό, κινηματικό και εκλογικό μέτωπο, για να διαμορφώσουμε νέες πολιτικές αντιμνημονιακές εξελίξεις», δήλωσε από τα Τρίκαλα ο κ. Λαφαζάνης.

«Η κυβέρνηση δεν είχε καμιά εξουσιοδότηση, καμιά λαϊκή νομιμοποίηση, καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση, να προχωρήσει σε τέτοιου είδους, πρωτοφανείς, αποικιακές δεσμεύσεις για την Ελλάδα, για 50 χρόνια. Δεσμεύσεις που θα βασανίζουν όχι μόνο τώρα τον ελληνικό λαό, αλλά τα εγγόνια μας και δισέγγονά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η μετάβαση από το ευρώ στο νέο εθνικό νόμισμα με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα αποτελεί μια ρεαλιστική και βιώσιμη επιλογή και ότι είναι η μόνη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, τα μνημόνια και τη λιτότητα και να τη θέσει σε τροχιά ανάπτυξης και παραγωγικού μετασχηματισμού με κοινωνική δικαιοσύνη, κατέληξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Πηγή: sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου