MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Μεγάλη δυσαρέσκεια των Ελλήνων για οικονομία και ΕΕ

Έντονα δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι Έλληνες με την κατάσταση της οικονομίας και τις προοπτικές εντός ΕΕ, όπως δείχνουν τα στοιχεία της δημοσκόπησης Ευρωβαρόμετρο. Το 98% κρίνει ως αρνητική την τρέχουσα κατάσταση της εθνικής οικονομίας, ενώ το 70% θεωρεί ότι «τα χειρότερα έρχονται» στη ζωή εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το 69% αξιολογεί αρνητικά την κατάσταση εντός του νοικοκυριού και το 49% θεωρούν κακή την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο εργασίας τους.

Όπως δείχνει η δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 20 και 30 Μαΐου και δόθηκε σήμερα, Τρίτη, στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες., το 98% των ελλήνων πολιτών θεωρούν ότι η τρέχουσα κατάσταση της εθνικής οικονομίας είναι «κακή», έναντι 51% των ευρωπαίων πολιτών. Μόλις το 2% των ελλήνων ερωτηθέντων απάντησαν ότι η κατάσταση της εθνικής οικονομίας είναι «καλή», έναντι 46% των Ευρωπαίων πολιτών.

Σχετικά με τη ζωή εντός ΕΕ, το 70% των Ελλήνων θεωρεί ότι «τα χειρότερα έρχονται», με το 40% των Ευρωπαίων να συμφωνούν με αυτή την άποψη. Μόλις το 29% θεωρεί πως η κατάσταση έφτασε στον πάτο και «οι επιπτώσεις της κρίσης στην απασχόληση έχει ήδη φτάσει στο υψηλότερο σημείο της», με το 47% των Ευρωπαίων να συμμερίζεται αυτή την άποψη.

Το 69% των Ελλήνων, έναντι 27% των Ευρωπαίων αξιολογούν ως «κακή» την τρέχουσα κατάσταση του νοικοκυριού τους και το 49% των Ελλήνων, έναντι 22% των ευρωπαίων, αξιολογούν ως «κακή» την κατάσταση της δουλειάς τους.

Ερωτηθέντες για την εικόνα που υπάρχει ως προς την ΕΕ, το 47% των Ελλήνων δήλωσαν αρνητικοί, το 34% τήρησε ουδέτερη στάση και το 18% εξέφρασε θετική γνώμη. Αντίστοιχα το 21% των Ευρωπαίων κρίνει αρνητική τη ζωή εντός της ΕΕ, το 37% ουδέτερη και το 40% θετική. Σχετικά με το «ποιες θεωρείτε ότι είναι οι σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα σας;», το 51% των Ελλήνων απαντά η ανεργία, το 45% η οικονομική κατάσταση, το 26% το δημόσιο χρέος και το 16% η φορολογία. Στο ίδιο ερώτημα, το 29% των ευρωπαίων απαντά η ανεργία, το 22% η μετανάστευση, το 20% η υγεία και η κοινωνική ασφάλιση και το 19% η τρομοκρατία.

Το σημαντικότερο επίτευγμα της ΕΕ θεωρείται για το 62% των Ελλήνων και το 58% των ευρωπαίων η ειρήνη μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ. Ακολουθεί η ελεύθερη διακίνηση προσώπων, αγαθών και υπηρεσιών για το 68% των Ελλήνων και το 57% των ευρωπαίων , το ευρώ για το 19% των Ελλήνων και το 25% των ευρωπαίων και το πρόγραμμα ERASMUS για το 20% των Ελλήνων και το 25% των ευρωπαίων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πηγή : www.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου