MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ..

Ολοι μας θυμόμαστε τους πανηγυρισμούς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την μεγάλη επιτυχία όπως μας λέγανε σχετικά με την συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων με τους περιβόητους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και την ανακούφιση του Ελληνικού δημοσίου χρέους.. 

Ενα δημόσιο χρέος το οποίο πληρώνει ο Ελληνικός λαός όπως θα δείτε παρακάτω γιατί φταίει ο καστανάς της πλατείας ο δημόσιος υπάλληλος που διορίστηκε με ρουσφέτι αλλά και ο επιχειρηματίας που δεν κόβει αποδείξεις.. Οπως θα δείτε λοιπόν μαζί τα φάγαμε σε αυτή την χώρα. Ετσι λοιπόν η κυβέρνηση υπέγραψε την ανταλλαγή ομολόγων που είχε εκδώσει με τον μηχανισμό στήριξης και οποίος όπως θα δείτε στις εν λόγω αποφάσεις δεν πάνε πουθενά αλλού πέραν της σωτηρίας των τραπεζών. 

Το ακόμη πιο τραγικό της υποθέσεως είναι πως η εν λόγω ανταλλαγή ομολόγων όπως μας την παρουσιάσανε θα μείωνε τα ετήσια ποσά της εξυπηρέτησης του αλλά κανείς δεν είπε πως η τελική επιβάρυνση θα είναι μεγαλύτερη μια και το σταθερό επιτόκιο που θα έχει είναι σχεδόν στο τριπλάσιο από αυτό που ήδη υπήρχε μια και τα ανταλαχθέντα ομόλογα είχανε επιτόκια euribor (το οποίο σήμερα είναι αρνητικό) συν το spread..

Τέτοιου είδους συμφωνίες δεν υπογράφεις ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο πόσο μάλλον δεν όταν αφορά χρέος το οποίο πήγε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και αυτά τα χρήματα σήμερα έχουν χαθεί από το Ελληνικό δημόσιο μια και το ΤΧΣ έχει εγγράψει ζημιές άνω των 40 δις ευρώ..

Τα εγκλήματα της πολιτικής και τραπεζικής συμμορίας συνεχίζονται.

δείτε και τις αποφάσεις του χουλιαράκη για να καταλάβετε για πιο χρέος μιλάμε και ποιες ανταλλαγές ομολόγων υπέγραψε.

Κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου