MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Ξεπέρασε εκ νέου τα 5.600 δολάρια το bitcoin – Πάνω από τα 300 δολάρια το ethereum

Νωρίτερα, ο κ. Draghi εκτίμησε ότι τα κρυπτονομίσματα δεν είναι αρκετά ώριμα ώστε η Ε.Κ.Τ. να ασχοληθεί με τη ρύθμιση τους 

Ο κλάδος ψηφιακών νομισμάτων ξεπέρασε το χθεσινό «κραχ» ολίγων ωρών, όταν τα κύρια κρυπτονομίσματα κατέρρευσαν ακόμη και 8% από την προειδοποίηση της αμερικανικής αρχής CFTC (Commodity Futures Trading Commission), η οποία ανέφερε ότι οι «μάρκες» που χρησιμοποιούνται στις ICOs (αρχικές δημόσιες προσφορές νέων ψηφιακών νομισμάτων) πιθανόν να περιέλθουν υπό τον έλεγχό της.

Να σημειωθεί ότι οι ICOs αποτελούν έναν νέο τρόπο χρηματοδότησης των νεοσύστατων επιχειρήσεων, με την έκδοση ψηφιακών μαρκών που μπορούν να διαπραγματεύονται διαδικτυακά.

Σήμερα 19 Οκτωβρίου 2017, περί τις 20:00, το bitcoin κινείται ανοδικά κατά 1,9%, σε ημερήσια βάση, στα 5.678,4 δολάρια ανά μονάδα, με την κεφαλαιοποίηση να διαμορφώνεται στα 94,4 δισ. δολάρια.


Την ίδια στιγμή, το δεύτερο επικρατέστερο κρυπτονόμισμα, το ethereum, υποχωρεί οριακά κατά 1,5%, στα 309 δολάρια (με κεφαλαιοποίηση 29,4 δισ.), διατηρώντας το «κεκτημένο» των 300 δολαρίων. 


Αξίζει να αναφερθεί ότι νωρίτερα σήμερα, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Mario Draghi, εκτίμησε ότι τα κρυπτονομίσματα δεν είναι αρκετά ώριμα ώστε η Ε.Κ.Τ. να ασχοληθεί με τη ρύθμιση τους.

Σε μια συνέντευξη Τύπου το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Ιταλός τραπεζίτης έθεσε ένα ερώτημα σχετικά με τις δυνατότητες των κρυπτονομισμάτων όπως το bitcoin.

«Με κάθε που είναι νέο, οι άνθρωποι έχουν μεγάλες προσδοκίες αλλά και μεγάλη αβεβαιότητα.

Αυτή τη στιγμή νομίζουμε ότι ειδικά όσον αφορά τα bitcoin και τα κρυπτονομίσματα, η τεχνολογία είναι αρκετά ώριμη για να μας απασχολήσει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επέστησε την προσοχή του και δήλωσε ότι ενώ η καινοτομία θα πρέπει να «αποτιμάται για τα δυνητικά οφέλη της», θα πρέπει επίσης να «αξιολογείται κριτικά» όσον αφορά τους κινδύνους.

«Ένα από τα διδάγματα της μεγάλης χρηματοπιστωτικής κρίσης είναι ότι η χρηματοοικονομική καινοτομία, στην περίπτωση αυτή η χρηματοοικονομική και τεχνολογική καινοτομία... θα πρέπει να γίνει αποδεκτή με πολλή προσοχή λόγω των πιθανών κινδύνων» δήλωσε ο Draghi.


Πηγή : www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου