MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

«Για τους πολίτες πλειστηριασμοί αλλά για τους εφοπλιστές ευνοϊκοί όροι»

«Ενώ το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας συκοφαντείται από κρατικά και ιδιωτικά ΜΜΕ, ως κίνημα προστασίας συνειδητά κακοπληρωτών, αποδεικνύεται ότι άλλοι είναι τελικά οι κακοπληρωτές» σημειώνει το DiEM25, σχολιάζοντας το δημοσίευμα των Financial Times για την πώληση 1,2 δισ. «κόκκινων» δανείων από την Πειραιώς στo fund Libra και στη συνέχεια την πώληση των δανείων στους δανειζόμενους με έκπτωση 50%

Στην ανακοίνωση του το DiEM25 κάνει αναφορά στο δημοσίευμα του TPP σχετικά με τις αποκαλύψεις των Financial Times για τις συναλλαγές Πειραιώς - Libra Group - εφοπλιστών, σχολιάζοντας ότι «αν οι τράπεζες αντιμετωπίζονταν ως οποιαδήποτε επιχείρηση θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για εσωτερικό ζήτημα κακοδιαχείρισης το οποίο αφορούσε μόνο τους μετόχους τους. Όμως από την αρχή της κρίσης οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί τρείς φορές με χρήματα των βάναυσα φορολογούμενων Ελλήνων.» Προσθέτει ότι:

Την ώρα που οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν δυσκολίες επιβίωσης και η τρόικα θεωρεί πολυτέλεια που πρέπει να κοπεί το ΕΚΑΣ των συνταξιούχων, βλέπουμε να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην αντιμετώπιση των οφειλετών. Το ίδιο ισχύει και για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα, ενώ το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας συκοφαντείται από κρατικά και ιδιωτικά ΜΜΕ, ως κίνημα προστασίας συνειδητά κακοπληρωτών, αποδεικνύεται ότι άλλοι είναι τελικά οι κακοπληρωτές και όχι οι χτυπημένοι από την κρίση πολίτες που διεκδικούν το ανθρώπινο δικαίωμα της κατοικίας απέναντι στην αναλγησία του συστήματος της πτωχοτραπεζοκρατίας.

Οπως καταλήγει η ανακοίνωση, «το DiEM25 προτείνει, μέσα στις επτά προς άμεση εφαρμογή τομές του, την ίδρυση δημόσιου φορέα διαχείρισης κόκκινων δανείων, με σεβασμό στους δανειολήπτες που πραγματικά αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους και εξέταση κατά περίπτωση όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών για την εξεύρεση των στρατηγικών κακοπληρωτών». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου