MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ. Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;

Ήδη οι μεγαλύτεροι επενδυτές του κόσμου είναι εδώ τοποθετημένοι σε μετοχές τραπεζών και άλλων εταιριών. Όμως, που είναι η ανάπτυξη; 

Πρέπει να καταλάβουμε ότι η χώρα μας δεν έχει ανάγκη από επενδυτές που κάνουν χρηματιστηριακές «αρπαχτές» μέσω υποτιμημένων μετοχών. Δεν θα μας βοηθήσει σε τίποτα ο καζινοκαπιταλισμός. Το αντίθετο μάλιστα.

Η χώρα χρειάζεται επενδύσεις σε υποδομές που θα παράξουν προϊόντα. Χρειάζεται χειροπιαστή ανάπτυξη του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα.
Τέτοιες επενδύσεις μόνο εκείνοι οι Έλληνες που θέλουν αναπτυγμένη την Ελλάδα μπορούν να κάνουν και τέτοιοι δυστυχώς δεν υπάρχουν στην ελληνική ολιγαρχία (εγχώρια και ομογενειακή) και δεν υπήρξαν ποτέ. Ούτε φυσικά στους ξένους άρπαγες.

Μόνο, αν δοθούν κίνητρα και χρηματοδότηση στην κοινωνική βάση, θα υπάρξει πραγματική οικονομική ανάπτυξη. Θα υπάρξει ανακάτεμα της κοινωνικής "τράπουλας" και άνοδος νέας παραγωγικής τάξης από τα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας.

Το τελευταίο όμως δεν το επιτρέπει η ελληνική παρασιτική ολιγαρχία που ελέγχει την εξουσία. Επομένως, θα εξακολουθήσουμε να παραμένουμε στον φαύλο κύκλο της υπανάπτυξης και της εκποίησης του ελληνισμού, εκτός εάν παρέμβουμε στο μηχανισμό παραγωγής ισχύος, δηλαδή στο πολίτευμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου