MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Το ότι έχεις ένα δικαίωμα φίλε αναγνώστη, το έχεις γιατί κάποιος νόμος το ορίζει να το έχεις. Για παράδειγμα, το ότι έχεις στην κυριότητά σου ένα ακίνητο, ο νόμος όρισε τις προϋποθέσεις με τις οποίες το απέκτησες και ο ίδιος ο νόμος ορίζει πως αυτό σου το δικαίωμα προστατεύεται. Ποιος έφτιαξε όμως αυτόν τον νόμο; Οι πολιτικοί.

Το ότι ενδέχεται να χάσεις κάποια στιγμή αυτό σου το δικαίωμα (π.χ. της κυριότητας) και πάλι ο νόμος το ορίζει. Πχ. φόροι που δεν μπορούν να πληρωθούν, πλειστηριασμός κ.λ.π. Ποιος έφτιαξε αυτόν το νόμο για να χάσεις το θεωρούμενο κεκτημένο δικαίωμά σου; Και πάλι οι πολιτικοί.

Βλέπεις λοιπόν τώρα φίλε μου, κάτι που δεν είχες συνειδητοποιήσει πριν. Ότι η ζωή σου ολόκληρη ελέγχεται και καθορίζεται από νόμους που τους έφτιαξαν πολιτικοί.

Και τώρα το ακόμα χειρότερο. Για σκέψου, συμμετείχες ποτέ εσύ στη διαμόρφωση αυτών των νόμων; Ποτέ φυσικά. Επομένως, η ζωή σου ολόκληρη και η κατά φαντασία περιουσία σου και τα «κεκτημένα» σου, εξαρτώνται απόλυτα από τη βούληση των πολιτικών και φυσικά αυτών που κρύβονται πίσω τους, τους προβάλλουν, τους χρηματοδοτούν και όπως είναι επόμενο τους ελέγχουν.

Αυτό είναι το πρόβλημα φίλε μου και κανένα άλλο. Κοίταξε τι θα κάνεις για να μπορείς να εξουσιάζεις και να ελέγχεις εσύ τους πολιτικούς και όχι κάποιοι άλλοι που εν τέλει τους στρέφουν εναντίον σου.

Το μυαλό μας πρέπει δηλαδή να είναι κολλημένο στο τι θα κάνουμε για να αλλάξουμε αυτό το ολοκληρωτικό πολιτικό σύστημα που μας θεωρεί αναλώσιμο είδος των συμφερόντων του.

Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου