MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ... "ΚΟΥΡΕΜΑ" ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Αφού έχουμε μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα, δεν χρειάζεται φυσικά και απομείωση του χρέους.

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Με θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και με 2% μέχρι το 2060, δεν υπάρχει καμία ανάγκη για απομείωση ή ακόμα και για αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους.

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Το γερμανικό κόλπο ήταν ακριβώς αυτό, δηλαδή να παρουσιάζει η Ελλάδα πρωτογενή πλεονάσματα, ώστε το χρέος να θεωρείται βιώσιμο και να μην δικαιολογείται καν συζήτηση για το χρέος.

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Πως άραγε θα γίνει "κούρεμα" του χρέους μέσα στην Ευρωζώνη, σε μια χώρα με θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα που θεωρητικά καθιστούν το χρέος βιώσιμο, όταν σχεδόν όλες οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης εμφανίζουν ελλείμματα; Τι θα ζητούσαν μετά αυτές οι άλλες χώρες;

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Μας δουλεύουν φίλε μου πρώτα και κύρια οι δικοί μας πολιτικοί πολύ άσχημα και δεν μας λένε την αλήθεια, γιατί αν ομολογούσαν τα πιο πάνω, αυτόματα θα έπρεπε να φύγουν από την εξουσία.

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου