MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΧΡΕΚΟΠΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Αναρωτιέμαι τι θα γίνει όταν τα ΜΑΤ θα τραβάνε τον κόσμο από τα μαλλιά και θα τον πετάνε έξω από τα σπίτια λόγω πλειστηριασμών; 

Το σάπιο σύστημα δεν φοβάται ούτε τους φόρους, ούτε τις περικοπές, ούτε τη χρήση της κρατικής βίας στις διαδηλώσεις. Ένα πράγμα μόνο φοβάται. Φοβάται να ξεκινήσει τους πλειστηριασμούς. 

Φοβάται την αντίδραση του κόσμου. Φοβάται μήπως οι πλειστηριασμοί και ό,τι τους συνοδεύσει, ενοποιήσουν το λαό. Φοβάται μήπως ξεπηδήσουν μέσα από τις αντιδράσεις νέες δυνάμεις που θα ανατρέψουν την άρχουσα παρασιτική ελίτ. Έλα όμως που το σύστημα έχει ανάγκη να χρηματοδοτηθεί, αλλιώς θα καταρρεύσει... Εδώ είναι το πρόβλημα για το σύστημα.

Κάτι μου λέει ότι το σκηνικό αυτό θα το φορτώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ που ανυπομονεί να κυβερνήσει. Ήδη οι πλειστηριασμοί, κατά περίεργο τρόπο, αναβάλλονται συνεχώς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου