MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Σοκ και οργή στην Άγκυρα: Οι ΗΠΑ κατατάσσουν την Τουρκία στις μεγαλύτερες απειλές για την αμερικανική ασφάλεια!

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Οι ΗΠΑ κατέταξαν την Τουρκία στις μεγαλύτερες εξωτερικές απειλές ως προς την αμερικανική ασφάλεια και μάλιστα την τοποθετούν στην περίοπτη θέση 3!

Την «κατάταξη» την έκανε ο ίδιος ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου στρατηγός Χ.Ρ. Μακμάστερ όπως σας αναφέραμε στο pronews.gr από χθες.

Σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον, ο Μακμάστερ κατονόμασε το Κατάρ και την Τουρκία ως τους «νέους υποστηρικτές των εξτρεμιστών μουσουλμάνων» και προανήγγειλε πως στο εξής θα κατατάσσονται μεταξύ των τριών πρώτων θέσεων της λίστας εξωτερικών κινδύνων για τις ΗΠΑ, που πλέον διαμορφώνεται ως εξής: 

1. Ρωσία και Κίνα,
2. Ιράν και Β.Κορέα
3. Κατάρ και Τουρκία.

Βέβαια για το ζήτημα Ρωσίας και Κίνας είναι σαφές ότι κατέχουν την πρωτιά λόγω του αμερικανικού φόβου ότι οι δύο ευρασιατικές υπερδυνάμεις διαθέτουν την ισχύ για να πάρουν στο μέλλον την ηγεμονία από τις ΗΠΑ.

Η Κίνα λόγω οικονομίας η δε Ρωσία λόγω του ότι αποτελεί την μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη στον πλανήτη και είναι η μόνη χώρα που διαθέτει την δυνατότητα να «κονιορτοποιήσει» τις ΗΠΑ σε ένα πυρηνικό ολοκαύτομα.

Αναλύοντας τα τουρκικά ζητήματα, ο στρατηγός Μακμάστερ δήλωσε πως τα ολοένα αυξανόμενα προβλήματα με την Δύση οφείλονται στην άνοδο του κόμματος ΑΚΡ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ δεν δίστασε να παρομοιάσει το συγκεκριμένο κόμμα με την Μουσουλμανική Αδερφότητα. 

Είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ επιτίθενται άμεσα στον Ρ.Τ.Ερντογάν χαρακτηρίζοντάς τον ως ακραίο ισλαμιστή. Η κατάταξη αυτή της Τουρκίας φαίρνει πολύ μεγάλες ευκαιρίες για την Ελλάδα και προφανώς συνάδει με την σημερινή ιστορική συμφωνία Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου για κοινή θαλάσσια επιτήρηση της... ΑΟΖ.

Είναι σαφές ότι ο αμερικανικός παράγοντας για πρώτη φορά βλέπει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του διαμέσου της Ελλάδας και των λοιπών χωρών της Α.Μεσογείου ΑΝ και ο «έρωτας» για την Τουρκία παραμένει αλλά τίθεται σε «αναστολή» μέχρι την ανατροπή-απόσυρση του Ρ.Τ.Ερντογάν και την επιστροφή των κεμαλιστών στην εξουσία

Η απάντηση του τουρκικού υπουργείου ήταν άμεση και οργισμένη. Αναφέρει πως οι αιτιάσεις του στρατηγού Μακμάστερ σχετικά με την Τουρκία «προκαλούν έκπληξη» και είναι «αβάσιμες και απαράδεκτες», ενώ επισημαίνεται ότι ο στρατηγός είναι στην «καλύτερη θέση» ώστε να γνωρίζει πολύ καλά «την αδιάκοπη μάχη της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας και του ριζοσπαστισμού σε όλες τις μορφές και εκφάνσεις του». 

«Αναμένουμε από τις ΗΠΑ, που συνεχίζουμε να αναγνωρίζουμε ως φίλη και σύμμαχη χώρα, να τηρήσει την ίδια στάση προς εμάς, να σταματήσει όλες τις μορφές συνεργασίας με τρομοκρατικές ομάδες όπως το YPG και να παρέχει περισσότερη και πιο αποτελεσματική υποστήριξη στη συνεχή αποφασιστική πάλη μας εναντίον της τρομοκρατίας και του ριζοσπαστισμού, σύμφωνα με τους παραδοσιακούς δεσμούς συμμαχίας μας και τη διεθνή νομιμότητα», καταλήγει η τουρκική ανακοίνωση. 

Πηγή : http://www.pronews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου