MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Μετά την ψοφοδεή απόφαση της ελληνικής πολιτικοοικονομικής ολιγαρχίας να εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία στους δανειστές, προκειμένου να παραμείνει στην κοινωνική και πολιτική εξουσία, τώρα εφορμά ο Τούρκος.

Ο Τούρκος κατάλαβε με τι ψοφοδεή ελληνική ελίτ έχει να κάνει και ότι είναι διατεθειμένη να τα εκχωρήσει όλα, αρκεί να παραμένει στην εξουσία και στον έλεγχο των δημοσίων ταμείων για απομύζηση της ελληνικής κοινωνίας και έρχεται να αρπάξει κι αυτός μέρος της εθνικής κυριαρχίας.

Η δε ελληνική ολιγαρχία έχει μετατραπεί σε πολιτικό τσιράκι του Ερντογάν. Μετά τις δήθεν εθνικά υπερήφανες κορώνες που έκαναν μερικούς αφελείς να αισθανθούν εθνικά υπερήφανοι, αμέσως παραχωρήθηκε στον Ερντογάν το θέμα των μουφτήδων της Θράκης και σήμερα η Ελλάδα, έπειτα από αίτημα του Ερντογάν, καταψήφισε στον ΟΗΕ τις ΗΠΑ για το θέμα της Ιερουσαλήμ, ενώ θα μπορούσε να απόσχει από την ψηφοφορία, όπως έκαναν και 35 άλλα κράτη.

Τελευταία κυκλοφορεί η φήμη ότι τελικά η Ελλάδα θα εκδώσει και τους 8 στρατιωτικούς που ζητά επιμόνως ο Ερντογάν, μάλλον με τη μεθόδευση της μη χορήγησης ασύλου ως πραξικοπηματιών.

Φυσικά τα πράγματα δεν θα σταματήσουν εδώ. Η ελληνική ολιγαρχία θα μετατραπεί σε κανονικό πολιτικό τσιράκι του Ερντογάν, φτάνει να μην χάσει την εξουσία της ελληνικής κοινωνίας και τα κέρδη της.

Μετά τους δανειστές πολιτικούς «επιβήτορες», τώρα πλάκωσε και ο Τούρκος πολιτικός «επιβήτορας».

Δεν την βλέπω και τόσο καλά την πατρίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου