MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Γεωπολιτικές προβλέψεις

Ο πόλεμος εναντίον των μετρητών και η προσέγγιση με τη Ρωσία, συμπεριλαμβάνονται στις προπαρασκευαστικές ενέργειες της τελικής σύγκρουσης των Η.Π.Α. με την Κίνα – η οποία δεν πρόκειται να αποφευχθεί, ακόμη και αν έχει ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση της ανθρώπινης φυλής.

Ανάλυση

Σε γεωπολιτικό επίπεδο βιώνουμε την προετοιμασία της τελικής σύγκρουσης των Η.Π.Α. με την Κίνα, όπου οι μεν πρώτες επιδιώκουν τη διατήρηση της παγκόσμιας ηγεμονίας τους, ενώ η δεύτερη διεκδικεί το θρόνο του πλανήτη. Η σύγκρουση αυτή είναι ήδη οικονομική, εμπορική και νομισματική, ενώ θα καταλήξει σε στρατιωτική, όπως συνήθως συμβαίνει – κάτι που όμως αυτή τη φορά θα είναι εντελώς διαφορετικό, λόγω της ύπαρξης των πυρηνικών όπλων, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να καταστρέψουν εντελώς την υφήλιο, εάν όχι μόνο το ανθρώπινο γένος.

Η απάτη «χτισίματος» του αφορολόγητου με πλαστικό χρήμα – Στόχος είναι μόνο ο έλεγχος των πολιτών με …

… παραβίαση των προσωπικών δεδομένων που επιβάλει η ΝΤΠ 

Από την Κυριακή έχει τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα αποδείξεων με πλαστικό χρήμα προκειμένου να μπορέσουν οι πολίτες να «χτίσουν» το αφορολόγητο τους. Εκτός του ότι ακόμη δεν υπάρχουν διευκρινίσεις για το ποιες δαπάνες μετρούν και πώς θα λειτουργεί το σύστημα, ο στόχος της επιβολής του πλαστικού χρήματος είναι αφενός οι Έλληνες να πληρώσουν περισσότερους φόρους, αλλά κυρίως να ελεγχθεί η διακίνηση του χρήματος.

Ο Γιουγκέρ και το Λουξεμβούργο εμποδίζουν τον αγώνα της ΕΕ κατά της φοροδιαφυγής

Η εφημερίδα ‘The Guardian’ απογυμνώνει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιουγκέρ, επί χρόνια πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, μπλοκάρει κρυφά τις προσπάθειες της ΕΕ για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής των πολυεθνικών εταιρειών. 

Σε νέα έκθεση «βόμβα» το ΔΝΤ ζητάει κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 75%

Δύο εκθέσεις «βόμβες» που ετοιμάζει ομάδα τεχνοκρατών του ΔΝΤ , υπό την επίβλεψη του Πόλ Τόμσεν, αναμένεται να προκαλέσει νέο σκηνικό εμπλοκής στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές αλλά και σύγκρουση μεταξύ των θεσμών, ενισχύοντας τον κίνδυνο να τιναχθεί στον αέρα η δεύτερη αξιολόγηση. Σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν στην Αθήνα από την Ουάσιγκτον και τη Φρανκφούρτη, το ΔΝΤ ζητά, μεταξύ άλλων, κούρεμα του χρέους κατά 75%, τη στιγμή που ο Γερμανός υπουργός ΟΙκονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δεν δέχεται καν να προφέρει τη λέξη κούρεμα, ενώ εμμένει στις ανεδαφικές και μη ρεαλιστικές πολιτικές του.

Εις βάθος – Ποιος βάζει τους Κανόνες

Ο μόνος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το δημιουργήσεις 

Αβραάμ Λίνκολν

Άποψη 

Η σύγκρουση ΗΠΑ & Γερμανίας που εκφράζεται ως κρίση παγκόσμιων διαστάσεων, αφορά στο δίλημμα: τι προϊόντα θα επικρατήσουν στην αγορά ώστε να εναρμονιστούν οι προδιαγραφές, προϊόντα με περισσότερη Τεχνολογία Πληροφορικής & Επικοινωνιών (στα οποία υπερτερούν οι ΗΠΑ) και των οποίων η διείσδυση είναι εν γένει πιο δημοκρατική; ή προϊόντα με λιγότερο ενεργειακό περιεχόμενο (στο οποίο υπερτερεί η Γερμανία) των οποίων η διείσδυση είναι πιο αυταρχική;