MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΕ ΦΑΕΙ

Όταν παρουσιάζεται κάποιος ξαφνικός κίνδυνος σε μια αγέλη ζώων, τότε, αντί τα αδύναμα ζώα να συνενωθούν για να αποκρούσουν τον κίνδυνο, αρχίζουν και τρέχουν πανικόβλητα με στόχο το καθένα να διασώσει το τομάρι του. 

Στη δική μας περίπτωση, η ανθρώπινη αγέλη κατατρομοκρατήθηκε επίτηδες από τους εγχώριους και διεθνείς τρομοκράτες, με αποτέλεσμα να αρχίσουμε να τρέχουμε πανικόβλητοι, στοχεύοντας να διασώσει ο καθένας το δικό του «τομάρι». Έτσι όμως απομονωμένοι και όχι ενωμένοι, γινόμαστε εύκολα θηράματα για τους διεθνείς «λέοντες» και τους εγχώριους συνεργάτες τους.

Ερευνα - γροθιά στο στομάχι: Η κρίση «τσάκισε» τη ζωή των πολιτών

ΤΟ 34% ΞΟΔΕΥΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 75% ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΧΡΕΩΝ

Άκρως ανησυχητικά είναι τα ευρήματα πανελλαδικής έρευνας για τις συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων, την κατάσταση της υγείας τους καθώς και της πρόσβασής τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ενδεικτικό είναι ότι ένας στους πέντε Έλληνες δήλωσε ότι τον τελευταίο χρόνο δεν μπορούσε να τραφεί ικανοποιητικά ο ίδιος ή η οικογένειά του εξαιτίας οικονομικών λόγων!