MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Operation Mockingbird: Η επιχείρηση της CIA για την παραπλάνηση της κοινής γνώμης

Οποιαδήποτε ομοιότητα με την πραγματικότητα δεν είναι εντελώς συμπτωματική.

Η «Επιχείρηση Κοτσύφι» (Operation Mockingbird) ήταν ενεργή από το 1948 και ανήκε στα βασικά όπλα του Ψυχρού Πολέμου. Πέρασε στο χώρο των θεωριών συνομωσίας τη δεκαετία του 1970 και αποδείχθηκε πραγματικότητα μόλις το 2007.

Σκοπός της, ο έλεγχος του Τύπου από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και ιδιαίτερα τη CIA. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1950, το Γραφείο Πολιτικού Συντονισμού της CIA πλήρωνε συγκροτήματα Τύπου και αρχισυντάκτες πρακτορείων ειδήσεων για λόγους «προπαγάνδας, οικονομικού πολέμου» και για την εξυπηρέτηση των αναγκών «υποταγής εχθρικών κρατών».

Πραξικόπημα Κατά Της Αλήθειας … Του Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς

Παρουσίαση: Μιχαήλ Στυλιανού 

[Στην αμείωτα μαινόμενη σύγκρουση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και των ΜΜΕ, ως δυνάμεων κρούσεως του Υπερκράτους, με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Τραμπ αναφέρεται και ο Δρ. Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς με το ακόλουθο άρθρο του, το οποίο επισημαίνει ότι η έκβαση αυτής της αναμέτρησης μπορεί όχι μόνο να είναι αιματηρή αλλά και να οδηγήσει σε θερμοπυρηνικό Αρμαγεδδώνα. Η διακηρυγμένη πρόθεση του ερχομένου προέδρου να αναστρέψει την εθνική στόχευση, από τις κοσμοκρατορικές εξορμήσεις στην εθνική οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση, ισχυροποίηση και διεθνή ακτινοβολία, αντιμετωπίζεται με θανάσιμο μίσος από το σύμπλεγμα των κυρίαρχων συμφερόντων, τα οποία καρπούνται πλούτο και ισχύ από συνθήκες εσωτερικής και διεθνούς ανασφάλειας και πολεμικών συρράξεων. Το άρθρο έκδηλα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τη διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα για χώρες μικρές και με ελκυστικά γεωπολιτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά.] 

Ν.Τραμπ και Β.Πούτιν τα βρίσκουν και βγάζουν από τη μέση την Α.Μέρκελ τελειώνοντας και τη Γερμανία ως το τελευταίο μεγάλο οχυρό της ΝΤΠ

Η ανάληψη της αμερικανικής προεδρίας από τον Ντόναλντ Τραμπ εντός ολίγων ημερών αναμένεται να οδηγήσει σε μεγάλες αλλαγές στον πλανήτη. Αφετηρία πολλών εξ αυτών θα αποτελέσει η προσέγγιση με την Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Τράμπ και Πούτιν έχουν δείξει πως θέλουν να βάλουν το «ψυχρό» κλίμα στην άκρη.

Περιορίζοντας ακόμη περισσότερο το εύρος των επικείμενων αλλαγών σε πολιτικό, οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο από την προσέγγιση των δύο υπερδυνάμεων έχουμε να επισημάνουμε πώς η Γερμανία θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση. Έχει ανοιχτά μέτωπα τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με τη Ρωσία.

Οι αδίστακτοι νεο-αποικιοκράτες του 21ου αιώνα

του system failure 

Η αρχή της τρέχουσας δεκαετίας αποκάλυψε το πιο αποκρουστικό πρόσωπο μιας παγκόσμιας νεο-αποικιοκρατίας. Από τη Συρία και τη Λιβύη ως την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, οι παραδοσιακές αποικιοκρατικές δυνάμεις της Δύσης επιχείρησαν να ανακάμψουν ενάντια στο ανερχόμενο αντίπαλο μπλοκ, με επικεφαλής τη Ρωσία και την Κίνα, το οποίο απειλεί την παγκόσμια κυριαρχία τους. 

1980 – 2016

Σύντομο ιστορικό των δεκάδων λαθών, καθώς επίσης των προδοσιών, που μετέτρεψαν μία ελεύθερη, υπερήφανη, εθνικά ανεξάρτητη χώρα σε εξαθλιωμένη αποικία των δανειστών της, για τα επόμενα 99 χρόνια.

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα η οποία, λόγω της σημαντικής και ευαίσθητης γεωπολιτικής της θέσης, καθώς επίσης του φυσικού, πολιτιστικού και υπόγειου πλούτου της, δεν πρέπει ποτέ να υπερχρεώνεται – αφού τότε κινδυνεύει η εδαφική της ακεραιότητα, επειδή είναι αδύναμη να αντισταθεί απέναντι σε αυτούς που νομοτελειακά την επιβουλεύονται.

Ως εκ τούτου είναι απαραίτητη η λιτή διαβίωση τόσο του κράτους, όσο και των Πολιτών του – κατά το παράδειγμα της αρχαίας Σπάρτης, η οποία δεν είχε υιοθετήσει μόνο έναν λιτό τρόπο διαβίωσης αλλά, επίσης, ήταν πάντοτε ετοιμοπόλεμη. Στη σημερινή εποχή βέβαια η έννοια «ετοιμοπόλεμη» για μία χώρα δεν απαιτεί μόνο τη στρατιωτική της ετοιμότητα σε αμυντικό επίπεδο αλλά, κυρίως, την οικονομική της ανεξαρτησία – η οποία δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να τίθεται σε κίνδυνο«.