MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Η επανάσταση του καναπέ

Φωτεινή Μαστρογιάννη 

Οι λόγοι της κοινωνικής αδράνειας ποικίλλουν, όπως έχω αναφέρει σε σειρά άρθρων μου, από τη χειραγώγηση, την οικονομική εξάρτηση μέχρι την έλλειψη μιας νέας ιδεολογίας στην οποία θα αναφερθώ στο παρόν άρθρο. 

Η πολιτική ζωή στην Ελλάδα έχει «τσιμενταριστεί» από τα κόμματα. Οι Έλληνες, πολλές φορές από την εφηβική τους ηλικία, γίνονταν ( και γίνονται) μέλη κομμάτων. Ως μέλη κόμματος μαθαίνουν να πειθαρχούν και να πιστεύουν τυφλά στην όποια ιδεολογία, αρχηγό κτλ. 

Το ασταθέστερο νόμισμα στον πλανήτη

Με εξαίρεση το BITCOIN, το οποίο παρουσιάζει τεράστιες διακυμάνσεις κυρίως λόγω της Κίνας (χρησιμοποιείται από τους Κινέζους για να αποφύγουν τους ελέγχους κεφαλαίων, οπότε επεμβαίνει το κράτος), η τουρκική λίρα θεωρείται ως το πλέον ασταθές νόμισμα σήμερα – έχοντας χάσει το 11% της αξίας του απέναντι στο δολάριο από τις αρχές του έτους, σε οκτώ από τις εννέα ημέρες διαπραγμάτευσης. 

Πριν από ένα χρόνο το πιο ασταθές νόμισμα ήταν το ρούβλι, αν και για το μεγαλύτερο μέρος του έτους το Rand της Νοτίου Αφρικής ήταν πιο ασταθές (γράφημα). 

Βαδίζοντας προς το χάος

Το αναπόφευκτο μελλοντικό κραχ δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί από τις υπερχρεωμένες κεντρικές τράπεζες, αλλά μόνο από το ΔΝΤ, αφού προηγουμένως κλειδώσει το σύστημα – ενώ οι προβλεπόμενες κοινωνικές εξεγέρσεις προϊδεάζουν για την επάνοδο των φασιστικών καθεστώτων.

Άποψη

Ότι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον είναι ενσωματωμένο στα σημερινά δεδομένα, αρκεί κανείς να τα ερευνήσει προσεκτικά – γεγονός που σημαίνει ότι, δεν μπορεί να θεωρηθεί «μάντης» αυτός που προβλέπει τι θα ακολουθήσει, αφού ουσιαστικά είναι περισσότερο πληροφορημένος, αξιολογώντας σωστά αυτά που ήδη υπάρχουν με τη μελλοντική τους προοπτική. 

Στήνουν απάτη με το αφορολόγητο και το πλαστικό χρήμα – Θα πάρουν ακόμη περισσότερα από τους πολίτες για να ικανοποιήσουν τον Σόιμπλε και την παρέα του

Σε μία νέα κομπίνα που συνδέει το πλαστικό χρήμα με το αφορολόγητο, το οποίο θα χτίζουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να… γλυτώσουν επιπλέον φόρους απ” αυτούς που πληρώνουν προβαίνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε μία προσπάθεια να ικανοποιήσει αφενός τη Νέα Τάξη Πραγμάτων και αφετέρου τους δανειστές. 

Τι κάνει λοιπόν η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών; Βάζουν στη φάκα το τυράκι του συνυπολογισμού, για το χτίσιμο του αφορολόγητου, των δαπανών για την πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ και κινητής τηλεφωνίας και από την άλλη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διαπραγματεύεται με τους δανειστές την περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. 

Επτά χρόνια μετά και το σκοτάδι μεγαλώνει

Αναδημοσίευση από: dimokratianews.gr

Νίκος Ελευθερόγλου 

[Συνομιλία Σόιμπλε - Ντάισελμπλουμ σε παλαιότερη συνεδρίαση του Eurogroup]
Η δη μπήκαμε στον έβδομο χρόνο της κρίσης και στο βάθος του τούνελ όχι μόνο δεν φαίνεται... φως, αλλά όλο και περισσότερο σκοτάδι. 

Κι αυτό γιατί συνεχίζουμε να ζούμε μέσα στην εικονική πραγματικότητα που καλλιέργησαν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, οι οποίες μας υπόσχονται ότι η ανάπτυξη έρχεται και το δράμα τελειώνει, γιατί είμαστε «καλά παιδιά» και τηρούμε τις υποσχέσεις που δίνουμε - στην αδίστακτη τρόικα στην αρχή και στους αδηφάγους θεσμούς στη συνέχεια. 

Μειώνεται ο πληθυσμός της Ελλάδας: Περισσότεροι οι θάνατοι από τις γεννήσεις τα τελευταία χρόνια

Η μείωση των γεννήσεων στην Ελλάδα έχει τις ρίζες της στην περίοδο από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. 

Τότε που οι ετήσιες γεννήσεις μειώθηκαν από τις 140.000-150.000 ανά έτος στις 100.000 ετησίως στο τέλος της δεκαετίας του ’80, όπως σημειώνει ο προϊστάμενος του Τμήματος Φυσικής και Μεταναστευτικής Κίνησης Πληθυσμού της ΕΛΣΤΑΤ, Κωνσταντίνος Βούλγαρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο FM 104,9″. 

Έρευνα σοκ από το Carnegie-Mellon: «Η CIA επηρέαζε τις εκλογές στην Ελλάδα και σε άλλες 44 χώρες»

ΤΟ ΔΟΛΟΠΛΟΚΟ ΛΑΝΓΚΛΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΓΙΑ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ Ν.ΤΡΑΜΠ
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Σοκ προκαλεί η έρευνα των Αμερικανών πολιτικών επιστημόνων από το πανεπιστήμιο Carnegie- Mellon με επικεφαλή τον Dov Levin η οποία αποκαλύπτει άμεση ανάμειξη της αμερικανικής CIA σε 81 εκλογικές αναμετρήσεις σε 45 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα στο χρονικό διάστημα 1946-2000 ώστε να προκύπτουν πάντα φιλοαμερικανικά κυβερνητικά σχήματα.

Στίγκλιτς: Η εποχή Τραμπ ξεκινά γιατί ο Ομπάμα αντί για το λαό στήριξε τις ελίτ

Η νίκη του Tραμπ δεν είναι τυχαία επισημαίνει ο οικονομολόγος Γιόζεφ Στίγκλιτς σε άρθρο του στο Project Syndicate. 

Η αυξανόμενη ανισότητα, το άδικο πολιτικό σύστημα και μια κυβέρνηση Oμπάμα που ενώ παρουσίασε μια κοινωνική πολιτική στο τέλος στήριξε τις ελίτ, μετά την οικονομική κρίση του 2008 δημιούργησαν ιδανικές συνθήκες για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. Οι αμερικανοί πρόεδροι έχουν κακό προηγούμενο στην διαχείριση της παγκοσμιοποίησης έχουν κάνει πολλά λάθη. Στις 20 Ιανουαρίου, το 2017, ο Τραμπ θα καταστεί ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Ήρθαν για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και θα μείνουν

Πρωτόγνωρες εικόνες: Χιλιάδες αμερικανικά τεθωρακισμένα πλημμυρίζουν την Αν. Ευρώπη 

Όπως σας έχουμε ενημερώσει στο el.gr, στην βόρεια Γερμανία έχουν αρχίσει να καταφθάνουν από την Παρασκευή τα πρώτα αμερικανικά τεθωρακισμένα και θωρακισμένα οχήματα που θα εξοπλίσουν την νέα μηχανοκίνητη δύναμη της Νέας Τάξης στην ανατολική Ευρώπη, η οποία θα βρεθεί απέναντι από την ρωσική υπερδύναμη. 

Το γεγονός αυτό δείχνει πως δεν απέχουμε πολύ από έναν μεγάλο παγκόσμιο πόλεμο, τον τρίτο της σύγχρονης ιστορίας.