MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Το τριπλό νόμισμα

Στο παράδειγμα της Ελλάδας, εντός της επικράτειας της οι πληρωμές θα γίνονταν με δραχμές, το εμπόριο με την ΕΕ και τον υπόλοιπο πλανήτη θα συνέχιζε με ευρώ, ενώ η κρατική χρηματοδότηση, η έκδοση ομολόγων δηλαδή, θα διεκπεραιωνόταν με τα ειδικά τραβηχτικά δικαιώματα του ΔΝΤ.

Ανάλυση

Το ΔΝΤ δεν θέλει να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα, εάν δεν προηγηθεί μία μεγάλη διαγραφή χρέους εκ μέρους των Ευρωπαίων πιστωτών της χώρας μας – χωρίς δηλαδή να υπάρχει μια αντίστοιχη για το ίδιο. Εναλλακτικά προτείνει την αύξηση των μέτρων λιτότητας, σε συνδυασμό με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, για να καταστεί βιώσιμο το χρέος – μία πολιτική που θα έπρεπε όμως να στηριχθεί από όλα τα κόμματα και τους Πολίτες, αφού διαφορετικά δεν θα είχε επιτυχία.

ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ PSI ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS.ΕΓΓΡΑΦΑ ΦΩΤΙΑ

Ο ιστορικός του Μέλλοντος όταν αποκαλύψει και αποτυπώσει πλήρως τα εγκλήματα που έχουν γίνει σε αυτή την χώρα από μια πολιτική και τραπεζική μαφία δεν θα υπάρχει ανθρώπινος νους που να μπορεί να διανοηθεί το μέγεθος και το εύρος αυτής της απάτης. 

Προ 6μηνου είχαμε αποκαλύψει με σχετικά έγγραφα μια απόφαση του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών κυρίου χουλιαράκη η οποία ανέφερε την αναπροσαρμογή της ονομαστικής αξίας ενός ομολόγου το οποίο δεν είχε μπει στην διαδικασία του PSI 

Οι Τράπεζες, η Καθημερινή και ο Σκάϊ

Σπύρος Στάλιας, Οικονομολόγος Ph.D 

Όλοι ακούμε από την τηλεόραση αλλά και διαβάζουμε συνεχώς σε έγκριτες και έγκυρες εφημερίδες, ότι οι Τράπεζες αδυνατούν να δανείσουν, επειδή οι πολίτες, λόγω της κατάστασης, έχουν ‘σηκώσει’ τις καταθέσεις τους, και ότι κατατίθεται αμέσως αποσύρεται, σε μεγάλο ποσοστό, από τους κατόχους των λογαριασμών. 

Έτσι οι τράπεζες πάσχουν από ρευστότητα. Πώς να δώσουν δάνεια;