MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

H τραπεζική Ευρωπαϊκή μαφία ετοιμάζει να φέρει στην χωρά μας το νέο οικονομικό μοντέλο των τραπεζικών σοβιέτ!

Η εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού από τους διεθνείς τραπεζίτες στο να ελέγχουν το 38% του ελληνικού ΑΕΠ μέχρι το 2023 σε πλήρη εξέλιξη!

Διαβάζουμε το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών και στο οποίο αναφέρει πως το Ευρωπαϊκό ταμείο επενδύσεων για πρώτη φορά στην Ευρώπη θα διαθέσει το ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ όχι για την χορήγηση δάνειων όπως προβλέπει το καταστατικό της άλλα για την συμμέτοχη του στις ελληνικές επιχειρήσεις!

Tα δάνεια της Ελλάδας από το 1821 μέχρι σήμερα - Όλη η ιστορία του χρέους

Σκεφτείτε ότι από το 1994 ως το 2010 πληρώσαμε ως χώρα 571.000.000.000 (πεντακόσια εβδομήντα ένα δισεκατομμύρια) ευρώ διαβάστε τι έχουμε πληρώσει τα τελευταία 200 χρόνια!Μια έρευνα – απάντηση στους απατεώνες και παραχαράκτες της ιστορίας, όπως η «Bild» και το «Focus»!

Είναι η Ελλάδα το απείθαρχο και ατίθασο παιδί της Ευρώπης και ένα από τα πλέον ατίθασα παγκοσμίως;

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΦΛΕΞΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ…

Η Ευρώπη θα διαλυθεί και μάλιστα με πόλεμο… 

Ο αποπληθωρισμός θα οδηγήσει σε βίαιες εξεγέρσεις… 

Η ευρωζώνη οδηγείται σε διάλυση καθώς έχει γονατίσει ο αποπληθωρισμός σοβαρές οικονομίες όπως της Γαλλιας και της Ιταλίας, ενώ για την Ελλάδα η επιστροφή σε Εθνικό νόμισμα είναι εκτός από θέμα επιβίωσης και θέμα Εθνικής ανεξαρτησίας. 

Η γερμανική ουτοπία

Η καγκελάριος έχει την εντύπωση ότι, είτε θα παραμείνει ανέπαφη η Ευρωζώνη υπό την απόλυτη ηγεμονία της, είτε πως θα προλάβει να διασώσει τη χώρα της εάν το ευρώ καταρρεύσει – κάτι για το οποίο αμφιβάλλουμε, αφού σε αυτού του είδους τις καταστροφές υπάρχουν μόνο ζημιωμένοι.

Ανάλυση

Η Ελλάδα έχει ασφαλώς πάρα πολλές ευθύνες, όσον αφορά την υπερχρέωση της, τόσο οι κυβερνήσεις της, όσο και οι Πολίτες – μεταξύ άλλων επειδή επέλεγαν το εκάστοτε κόμμα με στενού ορίζοντα ιδιοτελή κριτήρια, «αναγκάζοντας» το να μην υιοθετεί τη σωστή οικονομική πολιτική.

Ευρώπη; Αλήθεια, ποιά Ευρώπη;

«Ευρώπη; Ποιά Ευρώπη;», ήταν η απάντηση του προέδρου Trump κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνέντευξης του σε δύο ευρωπαϊκά έντυπα, όσον αφορά την ΕΕ – γεγονός που θεωρήθηκε εξαιρετικά ενοχλητικό, σε σύγκριση με τη θέση του κ. Obama, σύμφωνα με την οποία η ενωμένη Ευρώπη είναι ένα ιστορικό εγχείρημα, ενώ οι χώρες-μέλη της θα πρέπει να διατηρήσουν τη συνοχή τους με κάθε θυσία. 

Έδωσαν πετρέλαιο-αέριο σε αυτούς που αρνούνταν την ύπαρξή τους…Του καθηγητή Αντώνη Φώσκολου*

Του καθηγητή Αντώνη Φώσκολου*

Μέχρι και πριν από τρία χρόνια αμφισβητείτο η ύπαρξη υδρογονανθράκων στην Ελλάδα ακόμα και από επιστήμονες που γνώριζαν πολύ καλά ότι υπήρχαν. Σήμερα και αυτοί άλλαξαν πάλι γνώμη, μετά τις κινήσεις που έκανε ο πρώην ΥΠΕΚΑ Μανιάτης. Παραμένει όμως το ερώτημα αν αυτά τα κοιτάσματα στη Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο θα έρθουν στην παραγωγή. Οι αμφιβολίες βασίζονται στην ιστορία. Ένα κοίτασμα που βρέθηκε το 1973 και άρχισε να παράγει το 1982 είναι το μοναδικό εν ενεργεία κοίτασμα μέχρι σήμερα, καίτοι έχουν ανακαλυφθεί εδώ και 20 χρόνια πέντε άλλα κοιτάσματα. Αυτή είναι δυστυχώς η πικρή αλήθεια.

Oxfam: Οι οκτώ πλουσιότεροι της υφηλίου έχουν όσα η μισή ανθρωπότητα

Έρευνα

Ο πλούτος οκτώ ατόμων -όλοι άνδρες- ισούται με τον πλούτο του φτωχότερου μισού του πληθυσμού της Γης, σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης Oxfam, που καλεί σε δράση ώστε να περιοριστούν οι αμοιβές όσων βρίσκονται στην κορυφή.

Καθώς ηγέτες και υπερπλούσιοι συγκεντρώνονται για το ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας αυτή την εβδομάδα, η έκθεση της φιλανθρωπικής οργάνωσης αποκαλύπτει ότι το χάσμα πλούτου μεταξύ πλούσιων και φτωχών είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ, με καινούργια στοιχεία από την Κίνα και την Ινδία να δείχνουν πως το φτωχότερο μισό του πλανήτη κατέχει λιγότερο από όσο υπολογίζονταν προηγουμένως.