MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Mauldin Economics: Τα 3 επικίνδυνα ζητήματα της Ευρώπης για το 2017 - Η ιταλική κρίση και η Ελλάδα

Η «ένωση» στην ΕΕ είναι μόνο στα χαρτιά, επισημαίνεται σε ανάλυση της Mauldin Economics 

Σοβαρά προβλήματα θα αντιμετωπίσει η ΕΕ και το 2017, αναφέρεται σε ανάλυση της Mauldin Economics.

«Η ΕΕ είναι μια ένωση μόνο στο όνομα.

Η μετάβαση της κυριαρχίας στις Βρυξέλλες δεν ήταν ποτέ συνολική, και τα κράτη-μέλη είναι ανεξάρτητες χώρες… η καθεμιά με τα δικά της συμφέροντα» επισημαίνεται. 

Το έγκλημα του PSI

Mέσω αυτού υπεγράφη η υπαγωγή των ομολόγων του δημοσίου στο αγγλικό δίκαιο, η απαγόρευση της μετατροπής του εξωτερικού χρέους σε εθνικό νόμισμα, καθώς επίσης η υποθήκευση ολόκληρης της Ελλάδας, χωρίς καμία ωφέλεια – οπότε δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο.

Άρθρο

Επανέρχεται ξανά στην επικαιρότητα η αδυναμία πληρωμής των υποχρεώσεων της Ελλάδας μετά τα μέσα του 2017, οπότε η χρεοκοπία, καθώς επίσης η έξοδος της από την Ευρωζώνη – εκβιαστικά φυσικά μέσω της ΕΚΤ που ασφαλώς ελέγχεται από τον κ. Σόιμπλε, αφού μόνο εκούσια μπορεί να δρομολογηθεί κάτι τέτοιο.

Tι αποκαλύπτει το πόρισμα της Εξεταστικής για το ανεπανάληπτο φαγοπότι του ΠΑΣΟΚ!

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της Εξεταστικής Επιτροπής για το ΠΑΣΟΚ σε βάρος του οποίου προκύπτει ότι έχουν κατατεθεί δύο αγωγές.

Την πρώτη, σύμφωνα με το Κουτί της Πανδώρας, την κατέθεσε η ΑΤΕ με αντικείμενο την μη καταβολή πλήρους της εκχωρημένης επιχορήγησης και την άλλη η διάδοχός της ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, στις για το σύνολο της οφειλής του κόμματος λόγω μη εξυπηρέτησης των διαφόρων δανείων που έχει λάβει.