MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Ε Φ Ι Α Λ Τ Η Σ ΑΠΟ ΤΟ 1987 (Η ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ)!!!

Τα συγκλονιστικά στοιχεία της απόρρητης έκθεσης της CIA

Η ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ 1987…

 
Απόρρητα έγγραφα της CIA για το ενδεχόμενο Ελληνοτουρκικού πολέμου βλέπουν το φως της δημοσιότητας και προκαλούν αναταράξεις. Τα ντοκουμέντα αναφέρονται στην περίοδο λίγο μετά την κρίση του 1987 και αποκαλύπτουν πως οι αμερικανοί προέβλεπαν νίκη της Ελλάδας στο Αιγαίο και την πιθανότητα νέου Αττίλα στην Κύπρο.

ΣΕΒ: Περιουσίες ίσες με ένα ΑΕΠ έχασαν από την κρίση οι Ελληνες

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ CREDIT SUISSE

Εξαϋλώθηκαν οι περιουσίες των Ελλήνων στα χρόνια της κρίσης, σύμφωνα με έκθεση της Credit Credit Suisse, Global Wealth Databook 2016, τα στοιχεία της οποίας αναλύεει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο.

Οπως αναφέρει ο ΣΕΒ, σύμφωνα με την Credit Suisse, Global Wealth Databook 2016, Νοεμ. 2016, η καθαρή -μετά την αφαίρεση των δανείων- περιουσία των Ελλήνων αποτιμάται σε €856 δισ., έναντι €1023 δισ. λίγο πριν το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης χρέους το 2009, και €683 δισ. λίγο πριν η χώρα γίνει μέλος της Ευρωζώνης στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Περιουσιολόγιο και κούρεμα

Πιθανολογείται πως θα επιβληθεί φόρος στα ιδιωτικά περιουσιακά στοιχεία, για την εξυπηρέτηση των χρεών – ενώ η κατάσταση των τραπεζών δεν είναι τόσο καλή, ώστε να αποκλείεται η διάσωση μίας ή περισσότερων με τους νέους κανονισμούς.

«Όταν ένα υπερχρεωμένο κράτος δεν δηλώνει επίσημα την πτώχευση του, προσπαθώντας ανόητα να καλύψει τα παλαιά του χρέη με νέα, τότε χρεοκοπούν σταδιακά οι Πολίτες του – οι οποίοι κυριολεκτικά ληστεύονται μετατρεπόμενοι σε σκλάβους χρέους στο διηνεκές, ενώ δεν είναι ασφαλή ούτε τα χρυσά τους δόντια» (πηγή).

Το πιο αχάριστο κράτος του πλανήτη

Το 2017 θα είναι αναμφίβολα το έτος του προέδρου Trump – ο οποίος φαίνεται πολύ πιο γρήγορος στις αποφάσεις, καθώς επίσης στις δηλώσεις του, από οποιονδήποτε άλλο ηγέτη. Ενδεχομένως δε να σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της ηγεμονίας της Γερμανίας στην Ευρώπη, εάν όχι τη διάλυση της Ευρωζώνης – μία πιθανότητα που έχει αυξηθεί σημαντικά, μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, ιδίως μετά τις ανακοινώσεις της νέας πρωθυπουργού.

Λίγο πριν την έκρηξη…

Το σενάριο ενός Grexitεπανέρχεται σταθερά τους τελευταίους μήνες τόσο γιατί οι Ευρωπαίοι έχουν απηυδήσει με την ελληνική κομματική κλεπτοκρατία όσο και γιατί στην ίδια την Ευρώπη αυξάνονται οι φυγόκεντρες τάσεις. 

Οι δηλώσεις Σόιμπλε πριν λίγες μέρες επιβεβαιώνουν τη στρατηγική των Ευρωπαίων να κρατήσουν την Ελλάδα στον «πάγο» μέχρι τις γερμανικές εκλογές και οι οριστικές αποφάσεις για το μέλλον της να ληφθούν μετά με τα νέα δεδομένα που θα έχουν διαμορφωθεί. Τα νέα δεδομένα θα είναι πολύ χειρότερα από τα προηγούμενα καθώς σταθεροί υποστηρικτές της Ελλάδας όπως η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Γαλλίας, ο πρόεδρος Ομπάμα στις ΗΠΑ και οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες δεν θα διαθέτουν πολιτική επιρροή. 

Πώς επιβάλλεται και πώς γκρεμίζεται μία κοινοβουλευτική δικτατορία

Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί τα χρόνια που οι δικτάτορες προσπαθούσαν να επιβάλλουν την εξουσία τους με τα τανκς. Ακόμη και στην Λατινική Αμερική οι δικτάτορες έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι παλιές μορφές τυραννίας είναι μη αποδοτικές και διαρκούν λίγο. 

Μόνον στην Αφρική οι μαύροι δικτάτορες χρησιμοποιούν ακόμη ωμή βία κατά των συμπατριωτών τους διότι δεν έχουν φροντίσει να μάθουν τις τελευταίες τεχνικές στην τεχνολογία της δικτατορίας.