MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Τραπεζοκρατούμενο κράτος: Ο απόλυτος εκφυλισμός της οικονομίας και της δημοκρατίας μας!

Εάν οι λαοί της Ευρώπης και στην προκειμένη περίπτωση ο Ελληνικός λαός δεν αντιληφθεί τον στρατηγικό σχεδιασμό των διεθνών τραπεζιτών, η πολιτική και οικονομική εξουσία θα συνεχίσει να παραμένει στα χέρια τους!

Προσπαθήστε να θυμηθείτε μία έστω απόπειρα «Ελληνικής» κυβέρνησης να προστατεύσει τις οικονομίες των Ελλήνων εις βάρος των ξένων τοκογλύφων. 

Παγκόσμιο ΣΟΚ: Bαλλιστικός πύραυλος Trident II D5 που εκτοξεύτηκε από το υποβρύχιο HMS Vengeance παρέκκλινε από την πορεία του και ..

..κατευθύνθηκε προς τις ΗΠΑ! (Βίντεο)

Βαλλιστικός πύραυλος τύπου Trident II D5 παρουσίασε «σοβαρό πρόβλημα», παρέκκλινε από την πορεία του και κατευθύνθηκε προς τις ΗΠΑ μετά την εκτόξευσή του από το υποβρύχιο HMS Vengeance, τύπου Vanguard class, το ένα από τα τέσσερα βρετανικά πυρηνικά υποβρύχια! Eυτυχώς δεν έφερε πυρηνική κεφαλή αλλιώς η Φλόριντα θα είχε αφανιστεί! Ο σάλος που έχει προκληθεί στη Βρετανία δεν περιγράφεται ενώ μόνη κερδισμένη είναι η Ρωσία η οποία βλέπει την πυρηνική αποτροπή της Βρετανίας να έχει καταρρεύσει!

«Το θέμα παραμένει άκρως απόρρητο (…) αλλά ο πύραυλος παρέκκλινε από την πορεία του και κατευθύνθηκε προς τις ΗΠΑ μετά την εκτόξευσή του από το υποβρύχιο HMS Vengeance (τύπου Vanguard class)», γράφει η εφημερίδα.

Η επίθεση του γενικού γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνδικάτων στην επικεφαλής του ΔΝΤ

Αντιπαράθεση 

«Δεν πήγα στο Νταβός απλώς για να κουβεντιάσω. Αντιπαρατέθηκα σκληρά με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ για την καταστροφή την οποία προκάλεσε στην Ελλάδα η τρόικα και συμμετείχα σε θυελλώδεις συζητήσεις για την παγκοσμιοποίηση», είπε o γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνδικάτων Φίλιπ Τζένινγκς σε συνέντευξή του στο δημόσιο ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων Schweizerische Depeschenagentur (sda), την οποία αναδημοσιεύει η -επίσης- ελβετική εφημερίδα “Blick”. 

Η οικονομία , η “θεωρία του χάους”, η ύφεση του 1929, και το σημείο (Threshold) χωρίς επιστροφή.

(Αναδημοσίευση Παλαιότερου Άρθρου)

Η θεωρία του χάους , είναι μια επιστήμη στα μαθηματικά που μελετάει συμπεριφορές από ακολουθίες σε συστήματα που υπακούουν σε περισσότερους από 2 κανόνες ταυτόχρονα. Θα μπορούσαμε μαθηματικά να το διατυπώσουμε σαν «αναδρομικές συναρτήσεις, ν – αγνώστων». Οι συναρτήσεις αυτές, στα αποτελέσματα τους, δεν είναι προβλέψιμες. Δεν υπάρχει δηλαδή πάντα, γραμμική μέθοδος επίλυσης.

Η εφαρμογή της θεωρίας του χάους, έχει να κάνει με τον φυσικό μας κόσμο, την οικονομία, την φυσική, την πληροφορική, τις κοινωνικές συμπεριφορές των ανθρώπων κλπ.

«ΚΡΑΧ…»

Πάνω από μισό τρισεκατομμύριο ευρώ χάθηκε από την αξία της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων από το 2007 – 2008 μέχρι σήμερα εξαιτίας της δραματικής υποχώρησης των τιμών και της πλήρους απαξίωσης σπιτιών, γραφείων, καταστημάτων, αγροτεμαχίων. Τόσο υπολογίζεται η απώλεια που καταγράφεται μέχρι το τέλος του 2016 καθώς η μείωση τιμών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, ξεπερνά πλέον το 42%. 

Τα σημαντικότερα της εβδομάδας

Η γερμανική κυβέρνηση ανησύχησε από την προεδρική ομιλία του κ. Trump, την οποία τα ΜΜΕ της χώρας χαρακτήρισαν ως κήρυξη πολέμου – Βρετανία, Ευρώπη, Η.Π.Α., Χρυσός, Κίνα, Ινδία, Μ. Ανατολή, Πετρέλαιο, Ρωσία, Λατινική Αμερική, Παγκόσμια οικονομία και Ελλάδα.

Μ. Βρετανία: Η πρωθυπουργός της χώρας ανέλυσε τις θέσεις της κυβέρνησης της, σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις που θα διεξάγει με την ΕΕ, όσον αφορά το BREXIT – τονίζοντας πως η Βρετανία αφενός μεν θα εγκαταλείψει την ευρωπαϊκή ένωση, αφετέρου ότι δεν θα αποδεχθεί τους ευρωπαϊκούς τελωνειακούς κανόνες.

Οι Κοτζαμπάσηδες...

Ξεκινώντας απ’ την τραυματική για τον Ελληνισμό οθωμανική κατοχή των τεσσάρων αιώνων και διατρέχοντας άλλους δυο ιδιαίτερα οδυνηρούς αιώνες δυτικής επικυριαρχίας, οι Κοτζαμπάσηδες υπήρξαν σταθερά οι τοποτηρητές των αποικιοκρατικών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, οι συνεργάτες κάθε ξένου κατακτητή, των Τούρκων, των Βαυαρών, των «Συμμάχων» της Αντάντ, των Γερμανών, των Άγγλων, των Αμερικάνων, των Δανειστών. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα κατέχει το θλιβερό προνόμιο να είναι το μόνο ευρωπαϊκό κράτος που μέσα σε δυο αιώνες έχει πτωχεύσει πέντε φορές, ενώ σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι Κοτζαμπάσηδες αύξησαν τον πλούτο τους και δεν θίχτηκε ούτε τρίχα των συμφερόντων τους. 

Η Ελλάδα σ΄ εποπτεία! Από το 1898 μέχρι σήμερα “όλα τα ίδια μένουνε”!

 
Τα ΄χουμε ξαναπεράσει, αλλά πάντα τα ξεχνάμε. Το χειρότερο είναι ότι δεν μαθαίνουμε τίποτα…

Σαν σήμερα το 1898 η Ελλάδα τίθεται υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο, λόγω πτώχευσης. Ολοκληρώνεται το τεχνοκρατικό τμήμα της δουλειάς της διεθνούς επιτροπής ελέγχου. Ο νόμος που συντάσσει η εξαμελής επιτροπή θα ψηφιστεί από την ελληνική βουλή στις 21 Φεβρουαρίου 1898 και επισήμως η Διεθνής Επιτροπή Ελέγχου θα ανέλαβει την οικονομική διοίκηση στις 28 Απριλίου 1898. Αποφασίζεται πως στη Διεθνή Οικονομική Επιτροπή θα εκχωρηθούν για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους τα μονοπώλια (άλατος, πετρελαίου, σπίρτων, παιγνιόχαρτων, κλπ), ο φόρος καταναλώσεως καπνού, τα τέλη χαρτοσήμου, οι δασμοί του τελωνείου Πειραιά, ενώ η ΔΟΕ θα έχει επίσης την εποπτεία των δημοσίων υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για την είσπραξη των δημόσιων εσόδων.