MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Δημόσιο Χρέος

Μεσοβέζικες επιλογές με ταυτόχρονα παιχνίδια επίρριψης ευθυνών – σκηνικά ρήξης τόσο από την πλευρά της πιο λαϊκίστικης κυβέρνησης που γνώρισε η Ελλάδα, όσο και από τους δανειστές μας με την ελιτίστικη υπεροψία τους

Άρθρο

H αποπληρωμή των χρεών είτε αναφερόμαστε στο ιδιωτικό είτε στο δημόσιο χρέος διέπεται από τις ίδιους κανόνες.

Στην ουσία οι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν την αποπληρωμή τους είναι δυο , ο χρόνος ωρίμανσης και το κόστος όπως αυτό προσδιορίζεται από το επιτόκιο.

Διάλειμμα από το ευρώ;

Οι Έλληνες, ευρισκόμενοι μεταξύ της εγχώριας Χάρυβδης και της ξένης Σκύλλας, έχουν χάσει μεν την εμπιστοσύνη τους στην Ευρωζώνη, αλλά δεν είναι υπέρ της επιστροφής στη δραχμή – εν τούτοις, επιθυμούν ακράδαντα την κατάρρευση της νομισματικής ένωσης.

Ανάλυση

Το ΔΝΤ «πιστεύει» και δηλώνει ότι, το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οικονομικό αλλά καθαρά πολιτικό – έχοντας την άποψη πως τόσο η κυβέρνηση, όσο και η κοινωνία, δεν θέλουν να υιοθετήσουν τις μεταρρυθμίσεις που το ίδιο θεωρεί απαραίτητες. Εν τούτοις, δεν αναφέρει τα τεράστια «λάθη» που έκανε στο παρελθόν – τα οποία το ίδιο παραδέχθηκε (άρθρο). 

ΚΑΖΑΚΗΣ : Νόμιμη η γενοκτονία στην Ελλάδα, αλλά όχι η κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάνθηκε ότι η απόφαση του υπουργού ανάπτυξης Χατζηδάκη το 2014 με βάση την οποία επιτρεπόταν η πιλοτική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές σε τρεις περιοχές και οκτώ υποπεριοχές της χώρας, είναι αντισυνταγματική.

Συγκεκριμένα με την υπ΄ αριθμ. 100/2017 απόφασή της Ολομέλειας του ΣτΕ κριθηκε ότι η νομοθετική εξουσιοδότηση στον υπουργό Ανάπτυξης να εκδίδει απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές σε 3 τουριστικές περιοχές, «χωρίς συγκεκριμένο προσδιορισμό» είναι αντίθετη στο άρθρο 43 του Συντάγματος που επιτάσσει για παρόμοια θέματα να εκδίδονται Προεδρικά Διατάγματα και όχι υπουργικές αποφάσεις.

Πάνω από 53 δισ. ευρώ πλήρωσαν οι Έλληνες σε φόρους το 2016!

13 δισ. τα φρέσκα ληξιπρόθεσμα 

Οι Έλληνες πληρώνουν πάνω από τις δυνατότητές τους και ο Τσίπρας μιλάει για ανάπτυξη – Απίστευτα πράγματα

Την εξοντωτική αφαίμαξη της αγοράς συνέχισε η κυβέρνηση και το 2016, αναγκάζοντας τους φορολογούμενους να πληρώσουν 53,111 δισ. ευρώ σε φόρους σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, δηλαδή 3,8 δισ. περισσότερα από το 2015. Τα ποσά αυτά αφαιρέθηκαν από την κατανάλωση, τις αμοιβές και τις επενδύσεις, αφού η κυβέρνηση ανάγκασε επιχειρήσεις και πολίτες αντί να διοχετεύσουν το λιγοστό διαθέσιμο εισόδημά τους στην αγορά ενισχύοντας τη δραστηριότητά της, να το επιστρέψουν στο Κράτος σε φόρους ή ακόμη χειρότερα να οφείλουν σε χρέη. 

Ο πλούτος των Rothschilds είναι πέντε φορές μεγαλύτερος από των 8 δισεκατομμυριούχων του κόσμου μαζί!

Μια πρόσφατη έκθεση της Oxfam International αναδεικνύει τη δραματική αύξηση της ισότητας των εσόδων σημειώνοντας ότι ο πλούτος των κορυφαίων 8 δισεκατομμυριούχων του κόσμου είναι κάτι περισσότερο από εκείνον του μισού του παγκόσμιου πληθυσμού, των 3,6 δισ. ανθρώπων

Η πρόθεση της έκθεσης ήταν να φέρει την ευαισθητοποίηση σχετικά με την κατάχρηση και την αδικία που συνδέονται με το παγκόσμιο οικονομική μας σύστημα. Μάλιστα έλαβαν και μέρος στο πρόσφατο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο Νταβός.

Οι Κοτζαμπάσηδες (χθες και σήμερα).

Του Κωστή Ανετάκη

Ο ταξικός κι εθνικός εχθρός έχει ήδη καταγγελθεί, αν και ακροθιγώς. Πρόκειται, όπως είπαμε, για την αντικοινωνική μειοψηφία που κατονομάζουμε ως Κοτζαμπάσηδες.

Είναι η ψευδεπίγραφη μεγαλοαστική τάξη της χώρας (η και λούμπεν αποκαλούμενη) που λυμαίνεται τον δημόσιο πλούτο καθ’ όλη την ιστορία του υποτελούς ελλαδικού κρατικού μορφώματος, το οποίο αξιώνει να παρουσιάζεται ως δήθεν Ελληνική Δημοκρατία.