MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Εγγραφο - ντοκουμέντο της CIA: Ποιοι ετοίμαζαν τον Αττίλα 7 χρόνια πριν

«ΒΟΜΒΑ» ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Εγγραφο - ντοκουμέντο της CIA, με ημερομηνία 20 Νοεμβρίου 1967, επιβεβαιώνει το ιστορικό γεγονός ότι η Χούντα των Συνταγματαρχών προωθήθηκε προκειμένου να ξεπουληθεί η Κύπρος και 7 χρόνια αργότερα να παραδοθεί στα χέρια του Αττίλα. 

Το έγγραφο ντοκουμέντο είναι μια πλήρη περιγραφή ενός σεναρίου τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Σ΄ αυτό περιλαμβάνονται όλες οι πιθανές κινήσεις των τουρκικών ΕΔ και στην Ελλάδα. 

Αναφέρεται η πιθανότητα εισβολής στη Θράκη και περιγράφεται η πορεία που θα ακολουθούσαν σ΄ αυτή τη περίπτωση οι τουρκικές δυνάμεις. Αναφέρονται λεπτομέρειες για τις ελληνικές αμυντικές θέσεις, γίνεται σύγκριση δυνάμεων Ελλάδας-Τουρκίας και επισημαίνεται το πλεονέκτημα που ΄χει η δεύτερη στην Κύπρο, λόγω της εγγύτητάς της σε σχέση με την Ελλάδα.

Η μεγαλύτερη ληστεία στην ιστορία

Όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι, η ελεύθερη αγορά υφίσταται μόνο στα χαρτιά – αφού πρόκειται πλέον για έναν σοβιετικού τύπου κεντρικό σχεδιασμό, ο οποίος οδηγεί στην εθνικοποίηση των χρηματαγορών, στο κραχ και στο πληθωριστικό χάος .

Άρθρο

Για να στηρίξουν τις χρηματαγορές, καθώς επίσης για να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη σε ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα που καταρρέει, προτού επικρατήσει ο πανικός και οι τραπεζικές επιθέσεις, οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη εκτύπωσαν και έθεσαν σε κυκλοφορία τεράστιες ποσότητες νέων χρημάτων – με αποτέλεσμα να δρομολογηθεί η μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδημάτων στην παγκόσμια ιστορία, από τα κάτω προς τα επάνω, χωρίς καν να γίνει αντιληπτή από την πλειοψηφία των ανθρώπων.

Μπορεί να "θάψανε" το πόρισμα της «Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος» αλλα εμείς δεν πρέπει να ξεχνάμε!

Το χρέος που απαιτούν να πληρώσει η Ελλάδα είναι επονείδιστο!

Η παρακάτω εμπεριστατωμένη μελέτη του Ερίκ Τουσέν* που παρουσιάστηκε στην Αθήνα, την 6η Δεκεμβρίου 2016, κατά την συνάντηση της Ελληνικής Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους, αποδεικνύει με κάθε δυνατό τρόπο, ότι η ελληνική κρίση που ξέσπασε το 2010 προήλθε όταν οι ξένες ιδιωτικές τράπεζες έκλεισαν την βρύση των πιστώσεων, πρώτα στον ιδιωτικό και, μετά, στον δημόσιο τομέα, ενώ το υποτιθέμενο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας σχεδιάστηκε για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των ιδιωτών τραπεζιτών καθώς και των χωρών που κυριαρχούν στην ευρωζώνη. 

Η υιοθέτηση του ευρώ από την Ελλάδα έπαιξε καίριο ρόλο μεταξύ των παραγόντων που συνέβαλαν στην κρίση ενώ τα χρέη που απαιτούνται από την Ελλάδα απο το 2010 και μετά πρέπει να διαγραφούν καθώς είναι επονείδιστα διότι συσσωρεύτηκαν για να επιτευχθούν στόχοι οι οποίοι είναι σαφώς σε αντίθεση με τα συμφέροντα του πληθυσμού. Οι πιστωτές το γνώριζαν και εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση... Εμείς τι κάνουμε;

Εφιάλτης η κρίση για τους Έλληνες – Τη μετανάστευσης σκέφτεται το 42% των νοικοκυριών – Έρευνα ΓΣΕΒΕΕ

Τη λύση της μετανάστευσης εξετάζει το 42% των ελληνικών νοικοκυριών, σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, με τη μετανάστευση οικονομική μετανάστευση να λαμβάνει πλέον εφιαλτικές διαστάσεις. Η έρευνα κάνει λόγο για νέα μείωση εισοδημάτων για το 75,3% των πολιτών, ενώ το 34% δεν θα πληρώσει εφορία. 

Η έρευνα εισοδήματος 2016 του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ πιστοποιεί το αρνητικό πρόσημο που διατρέχει τη σχέση λιτότητας – επιχειρούμενης παραγωγικής αναδιάρθρωσης σε ένα περιβάλλον διευρυμένων αβεβαιοτήτων και εξωγενών κινδύνων που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία. Πρόκειται για ένα ιδιότυπο σπιράλ απομόχλευσης εισοδημάτων, κατανάλωσης και επένδυσης, που μας οδηγεί σε χαμηλότερη κοινωνική ευημερία και περιορισμένη δυνατότητα υπέρβασης της παγίδας στασιμότητας. 

Unicredit: Έρχεται καταιγίδα στο δολάριο - Θα χάσει και άλλο έδαφος τους επόμενους μήνες

Οι αγορές έχουν ερμηνεύσει εσφαλμένα την πιθανή επίδραση των πολιτικών του Trump 

Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο το δολάριο να υποχωρήσει περαιτέρω από τα τρέχοντα επίπεδα, σύμφωνα με τον Vasileios Gkionakis της Unicredit. 

Μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Steve Mnuchin σχετικά με τα βραχυπρόθεσμα προβλήματα στην οικονομία της χώρας λόγω ενός υπερβολικά ισχυρού δολαρίου.

Η μεγάλη φούσκα του δολαρίου

Ένας υπεραπλουστευμένος τρόπος για να κρίνει κανείς εάν ένα νόμισμα είναι υπέρ- ή υποτιμημένο απέναντι στα άλλα είναι ο δείκτης «Big Mac», ο οποίος καθιερώθηκε το 1986. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δείκτη, ένα Big Mac θα έπρεπε να πουλιέται στην ίδια τιμή στην Αθήνα, στη Νέα Υόρκη ή οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη, εάν τα νομίσματα ήταν ισορροπημένα – κάτι που ασφαλώς δεν συμβαίνει. 

Φυσικά υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ των κρατών, οπότε ο δείκτης δεν είναι απόλυτα αντικειμενικός. Εν τούτοις, αναδεικνύει τις υπερβολές, όπως στην περίπτωση του Μεξικού και της Ελβετίας – όπου στη δεύτερη το Big Mac κοστίζει 2,8 φορές περισσότερο από την πρώτη (49 πέζος έναντι 6,50 φράγκα). 

Ξεκίνησε ο Τραμπ τον εμπορικό πόλεμο με την Ασία – Έντονη δυσαρέσκεια από τα ΜΜΕ – Πανηγυρίζει η Κίνα

Υπογράφοντας την απόσυρση των ΗΠΑ από την Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τις χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού, ο αμερικανός πρόεδρος κρατάει μια προεκλογική του υπόσχεση αλλά θέτει σε κίνδυνο το οικονομικό μέλλον της χώρας, γράφει σήμερα ο αμερικανικός Τύπος.

Τι είναι η συμφωνία ΤΡΡ

Η συνθήκη αυτή, που θεωρήθηκε ως αντίβαρο στην αυξανόμενη επιρροή της Κίνας, υπογράφηκε το 2015 από 12 χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού που αντιπροσωπεύουν το 40% της παγκόσμιας οικονομίας. Ηταν μια πρωτοβουλία του Μπαράκ Ομπάμα. Ωστόσο, δεν είχε τεθεί ακόμη σε εφαρμογή. 

Αυτό που βιώνουμε δεν είναι κρίση. Είναι παρακμή.

Αυτό που βιώνουμε σήμερα στη χώρα μας δεν είναι μια κρίση λόγω κάποιας οικονομικής αστοχίας. Αυτό που ζούμε είναι παρακμή. Παρακμή σε όλους τους τομείς, στο κέντρο της οποίας αναγκαστικά βρίσκεται η λειτουργία του πολιτεύματος στην Ελλάδα. 

Τα πολιτεύματα που ισχύουν αυτή τη στιγμή στον πλανήτη είναι τρία: Της Κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, της Προεδρικής δημοκρατίας και της Κυβερνώσας Βουλής. Αν όμως διαβάσει κάποιος τα διάφορα σχόλια στο διαδίκτυο ή συμμετέχει σε σχετικές συζητήσεις, θα διαπιστώσει ότι ο κάθε Έλληνας έχει στο μυαλό του τη δική του πρόταση για ένα νέο πολίτευμα.

ΓΣΕΒΕΕ: Επτά στα 10 νοικοκυριά παρουσίασαν μείωση των εισοδημάτων τους το 2016

Επτά στα 10 νοικοκυριά παρουσίασαν μείωση των εισοδημάτων τους το 2016 ενώ 4 στα 10 φοβούνται ότι θα χάσουν περιουσιακά στοιχεία λόγω οικονομικής αδυναμίας, όπως προκύπτει από την ετήσια έρευνα για τις δαπάνες και το εισόδημα των νοικοκυριών της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος. 

Σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς ανέφερε ότι η βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή έχει φτάσει την κοινωνία στα όρια της εγείροντας ερωτήματα για την αναγκαιότητα συνέχισης της ίδιας οικονομικής πολιτικής, η οποία συνδυάζει μειωμένες δημόσιες δαπάνες και αυξημένες φορολογικές επιβαρύνσεις. 

Η Ευρώπη είναι σε δύσκολη θέση – Kαι η διάσωσή της δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση.

Η ευρωπαϊκή ήπειρος έχει έρθει αντιμέτωπη με μια σειρά από σοβαρά προβλήματα κατά τους τελευταίους μήνες. Η Βρετανία βρέθηκε εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Ιταλία, οι ψηφοφόροι απέρριψαν βασικές μεταρρυθμίσεις, σε μια απρόσμενη απόρριψη του κατεστημένου.

Τώρα, εθνικές εκλογές πρόκειται να λάβουν χώρα στην Ολλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και, ενδεχομένως, την Ιταλία. Η Ρωσία θα προσπαθήσει να επηρεάσει αυτές τις εκλογές, όπως προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, αυτή την εβδομάδα.