MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Η ψευδαίσθηση της ανάπτυξης

Η ταχύτητα, με την οποία μία οικονομία μπορεί να αναπτυχθεί σε μακροπρόθεσμη βάση καθορίζεται, μεταξύ άλλων, από τις αλλαγές σε τρεις βασικούς παράγοντες: 

(α) από το συνολικό αριθμό των εργαζομένων,

(β) από τις ώρες που εργάζονται, καθώς επίσης

(γ) από την αποτελεσματικότητα με την οποία οι εργαζόμενοι παράγουν αγαθά και υπηρεσίες. 

Η ΝΔ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ

Προχθές, σε κάποιο κανάλι ρωτήθηκε ένας βουλευτής της ΝΔ, γιατί η ΝΔ δεν πληρώνει τα εκατομμύρια που χρωστά στις τράπεζες και η απάντηση του βουλευτή ήταν αφοπλιστική. «Δεν πληρώνει γιατί υφίσταται και η ΝΔ τις συνέπειες της κρίσης». 

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα:

«Οι απλοί πολίτες δεν υφίστανται άραγε τις συνέπειες της κρίσης; Γιατί αυτοί θα πρέπει να πληρώνουν ακόμα και με απώλεια των περιουσιών τους;». 

Sueddeutsche Zeitung: Γιατί η Ε.Ε. δεν πρέπει να αφήσει την Ελλάδα να καταρρεύσει

«Για γεωστρατηγικούς λόγους, η ΕΕ δεν πρέπει να αφήσει την Ελλάδα να καταρρεύσει. 

Την χρειάζεται ως αξιόπιστο εταίρο για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων και για την υπέρβαση της προσφυγικής κρίσης και παρά τα προβλήματα, η χώρα κινήθηκε πάντα στο πνεύμα ευρωπαϊκής ανάληψης ευθύνης (…) τυχόν Grexit θα προσέθετε άλλη μια σοβαρή κρίση στην ήδη διχασμένη Ευρώπη. Καλά θα έκαναν λοιπόν οι υπουργοί Οικονομικών να υλοποιήσουν επιτέλους την σαφώς διατυπωμένη υπόσχεσή τους και να βάλουν το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, καλύτερα πριν τις εκλογές στην Ολλανδία» γράφει σε άρθρο της η Sueddeutsche Zeitung. 

Δύο εκθέσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα: Το ελληνικό χρέος ΔΕΝ είναι βιώσιμο, υποστηρίζουν

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έλαβαν την Τρίτη το βράδι δύο εκθέσεις που αφορούν την Ελλάδα και οι οποίες αναμένεται να συζητηθούν σε ειδική συνεδρίαση (του Δ.Σ.) την πρώτη εβδομάδα Φεβρουαρίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκθέσεις “δεν είναι καλές” για τη χώρα μας, “μάλλον θα τις χαρακτήριζα καταθλιπτικές”, είπε στην ιστοσελίδα μας πηγή που έχει γνώση της κατάστασης. Πρόσθεσε ωστόσο ότι υπάρχουν και κάποιες θετικές αναφορές.

Πω πω τι πάθαμε!!…θα μας διώξουν από την Ευρώπη…

Σπυρος Καμπιωτης 

Πω πω τι πάθαμε!!!!!!!!

Αν δεν αυξήσουμε τους φόρους θα μας διώξουν από την Ευρώπη. 

Αν δεν μας πάρουν τα σπίτια και ότι άλλο έχουμε, θα μας διώξουν από την Ευρώπη.

Αν δεν βγούμε σύνταξη στα 80 μας, θα μας διώξουν από την Ευρώπη.

Αν δεν δώσουμε όλους τους ενεργειακούς μας πόρους, θα μας διώξουν από την Ευρώπη.