MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Έχουν καταστήσει χαρτί υγείας ακόμα και τον Προύπολογισμό της χώρας!

Νέα ενδιαφέροντα στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στα οικονομικά του κράτους απο την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου! 

Κυκλοφορεί εδώ και λίγους μήνες η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που είναι κόλαφος για τα οικονομικά της Ελλάδας καθώς πέρα απο την αποκάλυψη αδικαιολόγητης τρύπας 9 δισεκατομμυρίων ευρώ, το ίδιο το Ελεγκτικό Συνέδριο ομολογεί πως δεν έχει την παραμικρή ιδέα ούτε ποίοι συμμετέχουν στον δανεισμό μας, αλλά ούτε και το ακριβές ποσό ή το πού διοχετεύτηκε η ρευστότητα από την επαναγορά τίτλων!

Ο τριπλός άθλος της κυβέρνησης

Δύο ακόμη χαμένα χρόνια για την Ελλάδα από μία κυβέρνηση που έκανε ακριβώς τα αντίθετα, από αυτά που υποσχέθηκε στους Έλληνες – καταφέρνοντας επί πλέον το δεύτερο άθλο, να μην κάνει επίσης τίποτα από αυτά που υποσχέθηκε στους δανειστές. 

Ακόμη χειρότερα, ξεκινώντας ως ο «επικριτής» της διαφθοράς, της διαπλοκής και του πελατειακού κράτους, κατέληξε ως ο καινούργιος «ηγέτης» του τελευταίου – ενώ απλά άλλαξε τους παλαιούς πρωταγωνιστές της διαπλοκής και της διαφθοράς με νέους δικούς της.

ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

Το μοναδικό αποτελεσματικό αντίδοτο στην Παγκοσμιοποίηση είναι περισσότερη δημοκρατία. Στη δύναμη των αγορών πρέπει να αντιτάξουμε τη δύναμη των λαών. 

Περισσότερη δημοκρατία που θα ανοίξει τις κλειστές ελίτ και θα απελευθερώσει τους λαούς.

Όσο παραμένει η ανθρωπότητα προσκολλημένη σε αντιπροσωπευτικά πολιτικά συστήματα που γεννούν και συντηρούν κλειστές ολιγαρχίες, η Παγκοσμιοποίηση θα θεριεύει και η συσσώρευση του πλούτου θα μεγαλώνει στα χέρια των ολιγαρχιών που ελέγχουν τα αντιπροσωπευτικά πολιτικά συστήματα. 

Το σούπερ σιτάρι της Bayer

Το γερμανικό τέρας προσπαθεί να επιβάλλει τα γενετικά μεταλλαγμένα γεωργικά προϊόντα παγκοσμίως, καθώς επίσης να μονοπωλήσει τον κλάδο, μεταξύ άλλων με τη βοήθεια της κυβέρνησης της χώρας – με καταστροφικές συνέπειες για εκατομμύρια μικρούς γεωργούς, στα κράτη του Νότου.

«Όταν κατηγορούμε τη γεωργική παραγωγή στην πατρίδα μας (190 € ανά στρέμμα), συγκρίνοντας την με αυτή της Ολλανδίας (1.700 € ανά στρέμμα) ή του Ισραήλ (1.290 € ανά στρέμμα), καθώς επίσης τις υψηλές τιμές των εγχωρίων γεωργικών ειδών, συχνά δεν λαμβάνουμε καθόλου υπ’ όψιν την ασύγκριτη ποιότητα των ελληνικών προϊόντων – χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως αιτιολογείται απόλυτα η χαμηλή στρεμματική απόδοση. 

«Οι Έλληνες έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά την ελευθερία μας για να την πουλήσουμε τόσο φτηνά στον πρώτο τυχόντα»

Η παρουσία των σημερινών θεσμικών στην επέτειο των 195 ετών από την Α΄ Εθνοσυνέλευση, μας φέρνει στη σκέψη την αναπόφευκτη σύγκριση.

«Οι Έλληνες έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά την ελευθερία μας για να την πουλήσουμε τόσο φτηνά στον πρώτο τυχόντα» Δημήτριος Υψηλάντης


Treushandstadt: Όταν η Δυτική Γερμανία εκποιούσε την Ανατολική

Ήταν αρχές της δεκαετίας του ’90 όταν τα ελλαδικά δελτία ειδήσεων πρόβαλαν σχεδόν καθημερινά εικόνες από πυρπολήσεις ξενώνων υποδοχής προσφύγων στη Γερμανία. Σχεδόν 200 άνθρωποι είχαν χάσει τότε τη ζωή τους από τις επιθέσεις των νεοναζί σκίνχεντς. Την ίδια περίοδο στον ελλαδικό χώρο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανήγαγε το «Μακεδονικό» σε μείζον θέμα κατεβάζοντας σε συλλαλητήρια εθνικής παράκρουσης εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, υποχρεώνοντας και τους μαθητές των σχολείων να παρευρεθούν σε αυτά.

Τους μαθητές που την αμέσως προηγούμενη περίοδο, το χειμώνα του 1990-91, είχαν με επιτυχία πραγματοποιήσει πολυήμερες συγκρουσιακές καταλήψεις. Παράλληλα με το «Μακεδονικό», οι παλαιότεροι θα θυμούνται επίσης και την ενδυματολογική «μόδα» που κυκλοφορούσε στον ελλαδικό χώρο, την εποχή εκείνη, με τις μπότες «βέρμαχτ» και μάρτινς να είναι must. Και ο εγχώριος αντιπρόσωπος του άμορφου κράματος νεοφιλελευθερισμού και λαϊκής δεξιάς να προσπαθεί άγαρμπα και άτσαλα να εφαρμόσει τις επιταγές της «νεοφιλελεύθερης διεθνούς». 

ΒΟΜΒΑ ΔΝΤ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ 10 ΔΙΣ!


Βόμβα για τις ελληνικές τράπεζες στην έκθεση του ΔΝΤ που θα εξεταστεί από το ΔΣ του Ταμείου, στην επικείμενη συνεδρίασή του στις 6 Φεβρουαρίου.

Στην έκθεσή του το ΔΝΤ αναφέρει, ότι, εάν δεν υπάρξει ορθή διαχείριση και μείωση των κόκκινων δανείων, τότε οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν μία ακόμη ανακεφαλαιοποίηση, ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ.ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΠΟΥ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ 

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΑΛΗΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ ΕΤΣΙ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ