MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Η δημοκρατία δεν είναι απλά ένα πολιτικό σύστημα.

Η δημοκρατία δεν είναι απλά ένα πολιτικό σύστημα. Στην ουσία της είναι ένα ολόκληρο κοινωνικοοικονομικό σύστημα. Για του λόγου το αληθές, απλά δείτε τι έγινε στα δύο ακραία κοινωνικοοικονομικά συστήματα που εφαρμόστηκαν στον πλανήτη. Αυτό του υπαρκτού σοσιαλισμού και το ισχύον σήμερα του νεοφιλελευθερισμού.

Και στις δύο περιπτώσεις, η δημοκρατία, με την έννοια της συμμετοχής των απλών πολιτών στη λήψη των αποφάσεων, δεν ήταν και δεν είναι συμβατή. Γιατί άραγε; Μα γιατί η δημοκρατία είναι ένα άλλο κοινωνικοοικονομικό σύστημα, μη συμβατό με τα δύο προηγούμενα. Δηλαδή, ούτε αυτό της κομματικής ολιγαρχίας, ούτε αυτό της οικονομικής ολιγαρχίας.

Το δόγμα Trump

Η πρώτη επίσημη ομιλία του αμερικανού προέδρου αποτέλεσε σοκ για τον πλανήτη – ειδικά για το ακραίο νεοφιλελεύθερο κατεστημένο, το οποίο διαπίστωσε έντρομο πως ο κόσμος που έχει δημιουργήσει τίθεται υπό αμφισβήτηση, από ένα δικό του επιτυχημένο μέλος.

«Το κατεστημένο προστατεύει τον εαυτό του, αλλά όχι τους Πολίτες της χώρας μας. Οι νίκες του δεν ήταν δικές σας νίκες, οι επιτυχίες του δεν ήταν δικές σας επιτυχίες – ενώ, όταν στην πρωτεύουσα μας γιόρταζε το κατεστημένο, υπήρχαν πολύ λίγες αιτίες για να γιορτάζουν οι οικογένειες που προσπαθούσαν αγωνιωδώς να επιβιώσουν σε ολόκληρη τη χώρα μας. 

Ν. Λυγερός: Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:

"Ζεόλιθος: πλούτος για την χώρα, καινοτομία στις Γεωπονικές Επιστήμες. Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη".

Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, Βόλος.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017, ώρα: 18.00

«ΚΟΥΡΕΜΑ-ΦΩΤΙΑ»! ΠΡΟΣΕΧΩΣ… !!!

ΒΟΜΒΑ! ΜΕΛΕΤΗ-ΣΟΚ!! Θ Α Ν Α Τ Ο Σ !!!
 
Νέο «κούρεμα» 30% στις καταβαλλόμενες συντάξεις θα φέρουν οι «ευέλικτες» συμβάσεις εργασίας με τα μειωμένα ωράρια (κάτω των 20 ωρών την εβδομάδα) και τους αντίστοιχα μειωμένους μισθούς (των 200,400 ή και 500 ευρώ). 

Την πρόβλεψη αυτή κάνουν στην «Ημερησία» ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Σάββας Ρομπόλης και ο υποψήφιος διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου Βασίλης Μπέτσης με σημείο εκκίνησης τον σημερινό «χάρτη» της μισθωτής εργασίας – όπως αυτός έχει διαμορφωθεί μετά την επικράτηση σε ποσοστό 60% στις νέες προσλήψεις των συμβάσεων μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης – και το ηπιότερο σενάριο για την εξέλιξη αυτών των μορφών εργασίας σε βάθος χρόνου. 

Το ΔΝΤ, το ESM, η ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ

ΔΝΤ: Το δημόσιο χρέος είναι εξαιρετικά μη βιώσιμο χωρίς την αναδιάρθρωση του, ενώ τα βραχυπρόθεσμα μέτρα είναι ανεπαρκή και ασαφή. Απαιτούνται λύσεις που θα οδηγήσουν στην πτωτική του πορεία μακροπρόθεσμα, με χρονικό ορίζοντα το 2060 και όχι τέτοιες που παρέχουν προσωρινή ανακούφιση – ενώ ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα πρέπει να μειωθεί στο 1,5% του ΑΕΠ από το 2018. 

ΣΟΚ !! ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ …ΚΡΑΧ !!!

Στα όρια του κραχ βρίσκονται χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς η πραγματική οικονομία δεν δείχνει να ευημερεί, όπως ευημερούν οι αριθμοί. Παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία του προϋπολογισμού δείχνουν μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης των 4,4 δισ. ευρώ, εντυπωσιακή αύξηση στην είσπραξη των φόρων (1,7 δισ. ευρώ περισσότεροι φόροι το 2016), επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη (πρόβλεψη για θετικό πρόσημο έως και 2,7% φέτος) η πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς θετική. 

ΟΗΕ: Να συνεχίσει η παράδοση των ΗΠΑ στην υποδοχή προσφύγων

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) (Σ.Σ.: David Rockefeller) και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) (Σ.Σ.: George Soros ) κάλεσαν σήμερα την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να συνεχίσει την παράδοση των ΗΠΑ στην υποδοχή προσφύγων και να προσφέρει άσυλο στους ανθρώπους που αναγκάζονται να φύγουν από τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τις διώξεις, τονίζοντας ότι το αμερικανικό πρόγραμμα επανεγκατάστασης είναι ζωτικής σημασίας.

Απόρρητη Έκθεση ΔΝΤ για την Ελλάδα: Προετοιμαστείτε για ακραία φτώχεια

( Σ.Σ.: Επίσης το ΔΝΤ λεει ότι αυτή την φορά δεν κάνουν λάθος ούτε στην εκτίμηση ούτε στους πολλαπλασιαστές... και να δοκιμάσουμε τις προτάσεις του για να το εξακριβώσουμε... )

ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ «ΚΑΔΡΟ» ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΙ GREXIT - ΒAZEI NEOYΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ 

Η εμπιστευτική Εκθεση του ΔΝΤ έχει βασικό σκοπό να αξιολογήσει το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας ενώ συγχρόνως περιγράφει τους όρους με τους οποίους θα μπορούσε να συμμετάσχει και πάλι το Ταμείο. 

2017-1923, παραλληλισμοί

Οι εμφύλιοι πόλεμοι, η πείνα και η εξαθλίωση, έφεραν στην επιφάνεια το χειρότερο χαρακτήρα όλων των ανθρώπων. Εντάθηκε η ξενοφοβία, κυριάρχησε η περιφρόνηση για την κυβέρνηση, έως ότου ανατράπηκε ο νόμος και η τάξη.

Η γαλλική επανάσταση ακολούθησε μετά τη χρεοκοπία της χώρας. Ήταν μία σκοτεινή εποχή, γεμάτη θηριώδη εγκλήματα, οργή, μίσος και παραφροσύνη. Θανατικές καταδίκες των μελών της εξουσίας, διώξεις, λαϊκά δικαστήρια, απαγχονισμοί, χάος. Θριάμβευσε τελικά μέσα από τους καταρράκτες του αίματος η Δημοκρατία, αλλά οδήγησε στη δικτατορία του Ναπολέοντα, στους αιματηρούς πολέμους και στην καταστροφή.